r
Nosalty Logó

Diós süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 621 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4951 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 330 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    725.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 621 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.5 g

Zsír

  • Összesen
    218 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5802.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1551 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    2368 mg
  • Nátrium
    1361 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    685.3 g
  • Cukor
    416 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1055 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    549 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1038 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    798 micro
Összesen 4951 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 330 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét verjük fel kemény habbá.
  2. A tojás sárgáját robotgép segítségével keverjük ki az enyhén megolvasztott vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral.
  3. Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, és a tej egy részét. Mehet bele a dió is, és a maradék tej. A masszát jól keverjük össze, majd a tésztába lágyan keverjük bele a tojásfehérje habot.
  4. A sütőt 170 fokra melegítsük elő. A tésztát öntsük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 170° C fokon légkeverésen 25-30 percig süssük. Egy fogvájóval ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.
  5. Amikor a tészta kihűlt, borítsuk ki a tepsiből, húzzuk le róla a sütőpapírt, fordítsuk vissza az aljára, majd vízszintes irányban szeljük ketté a sütit.
  6. Baracklekvárral kenjük meg, majd szeleteljük fel és ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 88
  • Össznézettség: 125360
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 12.

Ajánló

A dió helyett készíthető mogyoróval is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A recept, amit pár hete elővettem, a nagymamámtól származik. Az elmúlt két hétvégén ezt sütöttem a vendégeimnek, és mind egy szálig elfogyott.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia Beácska! Ehhez az adaghoz mekkora tepsi szükséges? üdv. Klarissz

Törölt felhasználó

szia, én a 28X20-as méret?t használom, de készítettem már nagyobban is, akkor kicsit laposabb lesz a süti, és nem kell annyi ideig sütni. Beacska

Anita_Z

Ez nagyon nagyon finom süti :)

Ildi71

Szia Beácska! Más íz? lekvárral pl. málna, ribizli vagy szilva is megtölthet??

Törölt felhasználó

szia, Még nem próbáltam más lekvárral. Nekem a dióhoz a házi sárgabarack lekvár passzol, de egy próbát megérhet. üdv. Bea

Törölt felhasználó

Akkor is jó lesz ha lekvár helyett pudingot teszek bele Beácska?

Törölt felhasználó

szia, szerintem megér egy próbát. üdv. Bea

Kephera

Nagyon finom lett, köszi a receptet!

Sütőtök89

Óóóó, hát ez isteni lett!!! :) Köszönöm! :) Igazi pihe-puha, illatos, könny?, mégis tartalmas sütemény! Meg olyan nagymamás, imádom az ilyeneket: semmi flanc, csak a házias, régi jelleg. :) Én tettem még bele rum-és vanília aromát, meg egy kiskanál fahéjat, meg 5 dkg-val kevesebb cukorral csináltam. Be is írom a kiskönyvembe! :)

surev01

Szia ! Elkészítettem és isteni lett !!!:-) A férjemnek is nagyon izlik . 39 hetes terhesen olyan sütit kerestem ami finom és gyorsan elkészíthet? ,bátran ajánlom más kismamáknak is :-) Köszönöm a receptet !:-)

Törölt felhasználó

Elkészítettem, s tényleg nagyon finom. Hatalmas sikere volt. Pont olyan, mint amilyet anno a nagymamám készített.:) Köszönöm a receptet!

CakeBoss

Ez a sütemény isteni finom. 10 perc alatt elfogyott és utána készítenem kellett még egy adagot.

Tunderanyo

Kedves Beácska! A mai nap elkészítettük a 6,5 éves Patrik nev? unokámmal ezt a sütikét! ? maga verte a habot és a hozzávalókat robotgéppel,s?t még az egészet össze is keverte,én csak megsütöttem.Könny? a tésztája és nagyon finom lett!Büszke volt magára,hogy meg tudta csinálni!:)Nagy sikerélmény volt!!!Köszi a receptet,várjuk a többit is.Legyen szép napod. Tündi

Browney

Kakaós vajas krémmel is szoktuk tölteni,úgy a krém magasabb,mint a lekvár.Nagyon szeretem mindenhogy!

Törölt felhasználó

Megsütve. Elfogyva. A piskóta szer? sütik már egész jól mennek. Szépen sült, nem folyt belül (sosem a reci hibázott, simán túl magasan sütöttem a süt?ben). Most már csak a tepsib?l hogyan vegyük ki a piskótát részt kell elsajátítanom. Ja mert hogy átugrottam a "várjuk meg amíg kihül" részt.... És így kissé szétszakadt a tészta oylan 4 darabra. De nem hátráltatott, ketté vágtam a darabokat meglekvároztm és el is fogyott. :D :D :D

Törölt felhasználó

Szia Beácska, azt szeretném megkérdezni, hogy milyen lisztet használsz ennél a receptnél? Köszike. Angi

k.edit

Most sütöttem meg ,már meg is kóstoltam ,nagyon finom . Aki szereti a diós sütit , anna csak ajánlani tudom ! Köszönöm a receptet.

kicsivik

Nagyon finom, ripsz-ropsz összedobható süti és sokáig puha marad. Annyit változtattam rajta, hogy 20 dkg diót és csak 20 dkg cukrot tettem bele, és sütés el?tt megszórtam gyümölccsel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.