r
Nosalty Logó

Diós süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 621 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4951 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 330 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    725.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 621 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.5 g

Zsír

  • Összesen
    218 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5802.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1551 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    2368 mg
  • Nátrium
    1361 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    685.3 g
  • Cukor
    416 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1055 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    549 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1038 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    798 micro
Összesen 4951 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 330 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét verjük fel kemény habbá.
  2. A tojás sárgáját robotgép segítségével keverjük ki az enyhén megolvasztott vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral.
  3. Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, és a tej egy részét. Mehet bele a dió is, és a maradék tej. A masszát jól keverjük össze, majd a tésztába lágyan keverjük bele a tojásfehérje habot.
  4. A sütőt 170 fokra melegítsük elő. A tésztát öntsük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 170° C fokon légkeverésen 25-30 percig süssük. Egy fogvájóval ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.
  5. Amikor a tészta kihűlt, borítsuk ki a tepsiből, húzzuk le róla a sütőpapírt, fordítsuk vissza az aljára, majd vízszintes irányban szeljük ketté a sütit.
  6. Baracklekvárral kenjük meg, majd szeleteljük fel és ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 810
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 191
  • Össznézettség: 131019
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 12.

Ajánló

A dió helyett készíthető mogyoróval is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A recept, amit pár hete elővettem, a nagymamámtól származik. Az elmúlt két hétvégén ezt sütöttem a vendégeimnek, és mind egy szálig elfogyott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.