Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Neszmélyi pecsenye

Neszmélyi pecsenye
Neszmélyi pecsenye
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ételszállító cég menüjében szerepelt az első ilyen pecsenye, amit ettem, és nagyon ízlett.:) Utánajártam, kiderült, hogy ez egy klasszikus éttermi fogás, csak én nem tudtam róla. Az eredeti disznóhúsból készült, de el lehet készíteni pulykából vagy csirkéből is.

A fényképen szereplő adaghoz friss vegyes salátát készítettem, mert nem volt sok kedvem vacakolni a körettel, de jól passzol hozzá krumplipüré, párolt káposzta vagy párolt zöldség.

Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kellemes fogás vasárnapi ebédre, vacsorára. Hagymás ételekhez a bor kevésbé illik, sört, esetleg fröccsöt ajánlok mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Személyenként 2 db 8 dkg-os hússzeletet tenyérnyi nagyságúra kiverünk, enyhén sózzuk, borsozzuk.
  2. Az egyik szeletre egy-két karika vöröshagymát, egy vékony szelet füstölt szalonnát, egy vékony szelet sonkát helyezünk.
  3. A másik szelet hús belső felét vékonyan megkenjük mustárral, és leborítjuk vele az első szeletre.
  4. Fogpiszkálóval vagy hústűvel összetűzzük.
  5. Forró zsiradékban mind a két oldalát megkapatjuk, majd forró sütőbe téve készre sütjük: 20 perc fólia alatt párolva, majd fóliát levéve pirosra sütjük.
  6. Hagyjuk állni pár percet, majd eltávolítjuk a fogpiszkálókat/hústűket.
  7. Tálaláskor tiszta alkohollal leöntjük, és lángolva adjuk az asztalra. (Ez a lépés elmaradhat.)
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 10 483
elküldve: 3
receptkönyvben: 127
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Iofiel

Mióta szakács: 2011.12.22.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sonkával töltött karaj, mustáros hagymás sertéscomb, töltött sertéssült

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

651
sertéscomb 60 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
füstölt szalonna 10 dkg
sonka 5 dkg
mustár 4 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl