r
Nosalty Logó

Neszmélyi pecsenye

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Iofiel
Neszmélyi pecsenye
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 651 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 2605 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 280 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    723.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 651 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.7 g

Zsír

  • Összesen
    220.7 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2893.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1414 mg
  • Nátrium
    1105 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    513.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 2605 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 280 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Személyenként 2 db 8 dkg-os hússzeletet tenyérnyi nagyságúra kiverünk, enyhén sózzuk, borsozzuk.
  2. Az egyik szeletre egy-két karika vöröshagymát, egy vékony szelet füstölt szalonnát, egy vékony szelet sonkát helyezünk.
  3. A másik szelet hús belső felét vékonyan megkenjük mustárral, és leborítjuk vele az első szeletre.
  4. Fogpiszkálóval vagy hústűvel összetűzzük.
  5. Forró zsiradékban mind a két oldalát megkapatjuk, majd forró sütőbe téve készre sütjük: 20 perc fólia alatt párolva, majd fóliát levéve pirosra sütjük.
  6. Hagyjuk állni pár percet, majd eltávolítjuk a fogpiszkálókat/hústűket.
  7. Tálaláskor tiszta alkohollal leöntjük, és lángolva adjuk az asztalra. (Ez a lépés elmaradhat.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 13814
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 11.

Ajánló

Kellemes fogás vasárnapi ebédre, vacsorára. Hagymás ételekhez a bor kevésbé illik, sört, esetleg fröccsöt ajánlok mellé.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy ételszállító cég menüjében szerepelt az első ilyen pecsenye, amit ettem, és nagyon ízlett.:) Utánajártam, kiderült, hogy ez egy klasszikus éttermi fogás, csak én nem tudtam róla. Az eredeti disznóhúsból készült, de el lehet készíteni pulykából vagy csirkéből is. A fényképen szereplő adaghoz friss vegyes salátát készítettem, mert nem volt sok kedvem vacakolni a körettel, de jól passzol hozzá krumplipüré, párolt káposzta vagy párolt zöldség. Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom!

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lehet gyönyörű házi zöldségeskerted egyszerűen

Hiába lehet lassan a szezon legjobb zöldségeit megkapni a piacon és a zöldségesnél, sokan lehetnek, akik az egyre magasabb árak miatt inkább maguk nevelnék fel az idei koktélparadicsom-palántákat, vagy termesztenének otthon friss paprikát. Adunk pár tippet, amivel te is csodás kis kertet készíthetsz akár az erkélyre is.

Masszi- Rigó Csilla

„Hiába nem néz ki jól egy sütemény, az íze a...

Közös kalandba kezdünk veletek: itt a Nosalty Főzőklub! Cikksorozatunk keretében minden hónapban megismerkedhettek egy Nosaltys hobbiszakácsunkkal, aki szenvedélyesen süt-főz, fotóz, ételeket alkot, kreativitásával és saját receptjeivel színesíti a mi kis gasztroközösségünket. Májusban Szakál Benjámint ismerhetitek meg egy kicsit közelebbről, akinek kreatív receptjeivel már találkozhattatok az oldalon. Szia, Benjámin!

Nosalty

További cikkek