r
Nosalty Logó

Egyszerű szilvás pite mandulával

Dávid
Egyszerű szilvás pite mandulával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

525
Kalória
9.3g
Fehérje
55.1g
Szénhidrát
31.2g
Zsír
65.3g
Víz
76.3g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
22.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 525 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4197 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 314 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 525 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.2 g

Zsír

  • Összesen
    249.9 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2591.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    528 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    513 mg
  • Foszfor
    1266 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    440.5 g
  • Cukor
    184 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    522.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1525 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1215 micro
  • β-crypt
    169 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    642 micro
Összesen 4197 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 314 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához elmorzsoljuk a lisztet az apró darabokra vágott, hideg vajjal.
  2. Hozzáadjuk a porcukrot és a tojást, majd összeállítjuk a tésztát.
  3. Ha a tészta összeállt, akkor fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük 30 percig.
  4. Fél óra elteltével kivesszük a tésztát a hűtőből, és lisztezett felületen a piteformánknak megfelelő nagyságúra nyújtjuk. (Ha nagyon szakadna a tészta, akkor gyúrjuk át egyszer.)
  5. A kinyújtott tésztát beletesszük a piteformába, elegyengetjük benne, és a felesleget levágjuk.
  6. A pite méretének megfelelő nagyságú sütőpapírt vágunk, ráfektetjük a tésztára, és kerámia sütőbabbal megtöltjük, majd 175 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük a tésztát.
  7. A sütési idő letelte után kivesszük a pitét, eltávolítjuk a papírt és a gyöngyöket, majd megszórjuk a pite alját a darált mandulával (hogy felszívja a szilvából kicsorgó levet), és belehalmozzuk a megcukrozott szilvát.
  8. A pitét további 25 percig sütjük, amíg a szilva meg nem puhul.
  9. A pitét pirított mandulapehellyel tálaljuk.

A töltelékhez

  1. Közben a szilvát megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, majd a megtisztított gyümölcsöt összekeverjük a cukorral és a fahéjjal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Gyors és pofonegyszerű pite recept, ami a kávé mellett az esős őszi napokon is visszahozza az életkedvünket!

További receptek

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Epres leveles pite

A leggyorsabban elkészülő gyümölcsös pitékhez megengedett a házi tészta mellőzése, így ugyanis tényleg nevetséges mennyiségű idő alatt hozzájuthatunk a zamatosan gyümölcsös ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...