r
Nosalty Logó

Egyszerű szilvás pite mandulával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Egyszerű szilvás pite mandulával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 525 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4197 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 314 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 525 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.2 g

Zsír

  • Összesen
    249.9 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2591.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    528 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    513 mg
  • Foszfor
    1266 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    440.5 g
  • Cukor
    184 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    522.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1525 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1215 micro
  • β-crypt
    169 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    642 micro
Összesen 4197 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 314 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához elmorzsoljuk a lisztet az apró darabokra vágott, hideg vajjal.
  2. Hozzáadjuk a porcukrot és a tojást, majd összeállítjuk a tésztát.
  3. Ha a tészta összeállt, akkor fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük 30 percig.
  4. Fél óra elteltével kivesszük a tésztát a hűtőből, és lisztezett felületen a piteformánknak megfelelő nagyságúra nyújtjuk. (Ha nagyon szakadna a tészta, akkor gyúrjuk át egyszer.)
  5. A kinyújtott tésztát beletesszük a piteformába, elegyengetjük benne, és a felesleget levágjuk.
  6. A pite méretének megfelelő nagyságú sütőpapírt vágunk, ráfektetjük a tésztára, és kerámia sütőbabbal megtöltjük, majd 175 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük a tésztát.
  7. Közben a szilvát megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, majd a megtisztított gyümölcsöt összekeverjük a cukorral és a fahéjjal.
  8. A sütési idő letelte után kivesszük a pitét, eltávolítjuk a papírt és a gyöngyöket, majd megszórjuk a pite alját a darált mandulával (hogy felszívja a szilvából kicsorgó levet), és belehalmozzuk a megcukrozott szilvát.
  9. A pitét további 25 percig sütjük, amíg a szilva meg nem puhul.
  10. A pitét pirított mandulapehellyel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 240
  • Össznézettség: 87326
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyors és pofonegyszerű pite recept, ami a kávé mellett az esős őszi napokon is visszahozza az életkedvünket!

Hozzászólások

aker

Szuper finom sütemény, viszont nekem a dupla adag szilva is kevés volt megtölteni a kb. 25 centis pitét. Legközelebb fél kilóval próbálkozom, már alig várom!

Dávid

Igazad van, megsütöttem újra és valóban kell az a dupla szilva. De örülök, hogy ízlett! :) ízHUSZÁR

dadimami

Kedves ízHUSZÁR! Nagyon ígéretes a recepted, finom lehet a sütid, a napokban készítettem hasonlót, darált dióval és a tetejét rácsozva, nagyon díjazták. A tészta készítéséhez egy apró módszertani javaslat, - remélem nem veszed rossz néven - a vajat felhasználás el?tt pár órával, a fagyasztóba teszem (esetenként tartok ott készenlétben), majd a lisztbe forgácsolom (káposzta reszel?vel) és elmorzsolom a liszttel. A fagyos vaj használatával a tészta hideg helyen történ? pihentetését így megspórolom. Legközelebb megsütöm a Te pitédet is. Azon is töröm a fejem, hogy ki kellene próbálni kelt tésztába lekvár helyett, friss szilvát tenni, ha a gombócban pár perc f?zés alatt megpuhul, gondolom a bukta sütési ideje alatt is ugyanez az eredmény várható. Mi a véleményed róla? üdv: Margó

Dávid

Kedves Margó, Igen, a fagyasztós trükk, de ugye csak akkor lehet használni, ha az ember el?re gondolkodik és nem gyors felindulásból áll neki sütni. Na most én inkább az utóbbi vagyok, úgyhogy egy másik trükköt szoktam bevetni, méghozzá a begyúrt tésztát dobom be a fagyasztóba és nagy lyukú sajtreszel?n lereszelem a formába. Így megspórolhatjuk a nyújtást és mindenhol egyenletesen vastag lesz a tészta! ízHUSZÁR

Törölt felhasználó

Köszönöm. Mentem.

Törölt felhasználó

Isteni lett..!! Igaz, b? kétszer (70 dkg) annyi szílvával készítettem és nem ártott neki - bár lehet nagyobb volt a piteformám is - és hála a mandulának a tészta sem ázott át... köszönet a receptért! Kriszti

Dávid

Igazad van, valóban dupla annyi szilva is elfér benne. Módosítottam is a receptet, és örülök, hogy ízlett! :) ízHUSZÁR

ditke3

Tudnátok abban segíteni, hogy tojás, tejtermék nélkül meg lehet sütni?

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?