r
Nosalty Logó

"Nem lehet abbahagyni” csirke – ahogy Peti készíti

Nosalty
"Nem lehet abbahagyni” csirke – ahogy Peti készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

954
Kalória
51.3g
Fehérje
33.1g
Szénhidrát
68.1g
Zsír
304.9g
Víz
316.4g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
7.4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 954 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3810 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    68.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3112.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    632 mg
  • Nátrium
    1842 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    304.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 954 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205.2 g

Zsír

  • Összesen
    272.5 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12451.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    1994 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    2528 mg
  • Nátrium
    7366 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    132.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1219.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1498 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    529 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1376 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1287 micro
  • β-crypt
    254 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1636 micro
Összesen 3810 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    587.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 180 kcal

Elkészítés

  1. A fűszereket és az átpasszírozott fokhagymát keverjük össze a liszttel egy keverőtálban. Forgassuk meg benne a csirkecombokat, majd tegyük egy olajozott tepsibe.
  2. A vöröshagymákat szeleteljük fel, és tegyük a csirkékre. Ezután mehet rá a reszelt sajt, majd a tejfölt keverjük össze az olajjal, és borítsuk be vele az egészet.
  3. Alufóliával fedjük le, és 70 percig 200 fokon süssük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 70 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Nagyjából 23 évvel ezelőtt édesanyám egy nap azzal rukkolt elő, hogy készít nem lehet abbahagyni csirkét. A receptet a munkahelyén gépelte le írógéppel, és emlékszem, hogy ez volt az első recept az életemben, amit el tudtam olvasni. 7 éves fejjel nem is igazán értettem az egészet: miért nem lehet abbahagyni? Mi az a dkg? Mi az a recept egyáltalán? A rejtélyek ellenére az étel igazi kedvenc lett, és két kemény évtizeden keresztül azt gondoltam, hogy ez az elnevezés édesanyámtól vagy maximum egy kollégájától származik. Hála az internetnek nemrég megtudtam, hogy a nem lehet abbahagyni csirke bizony egy létező dolog, és igazi kis mikrokultusza van.

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

3600 élelmiszer-csomagolásból származó vegyi anyagot találtak az emberekben

Július minden évben a műanyagmentesség hónapja, de míg kezdetben a teknősökről, szívószálakról és műanyag zacskókról szólt a mozgalom, ma már ennél nagyobb a tét: kiderült, nemcsak rengeteg felesleges hulladék keletkezik az egyszer használatos műanyag étel- és italcsomagolások révén, de ezekből akár több ezer vegyi anyag is kioldódhat.

Íme a nyár 5 klasszikus fogása cseppet sem klasszikusan készítve:...

Egy évszakot nemcsak az időjárása teszi jellegzetessé, hanem azok a klasszikus fogások is, amelyet e kijelölt három hónap alatt fogyasztunk. Szerencsére a nyár csak úgy dúskál a legzamatosabb alapanyagokban és a belőlük főzött, isteni receptúrákban is, amelyeket szeretünk újra és újra megfőzni. Készítsük el őket idén is, sőt, ha kedvünk tartja csavarjunk is egyet rajtuk.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...