r
Nosalty Logó

"Nem lehet abbahagyni” csirke – ahogy Peti készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
"Nem lehet abbahagyni” csirke – ahogy Peti készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 954 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3810 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 180 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    68.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3112.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    632 mg
  • Nátrium
    1842 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 954 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205.2 g

Zsír

  • Összesen
    272.5 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12451.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    1994 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    2528 mg
  • Nátrium
    7366 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1219.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1498 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    529 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1376 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1287 micro
  • β-crypt
    254 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1636 micro
Összesen 3810 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    587.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 180 Kcal

Elkészítés

  1. A fűszereket és az átpasszírozott fokhagymát keverjük össze a liszttel egy keverőtálban. Forgassuk meg benne a csirkecombokat, majd tegyük egy olajozott tepsibe.
  2. A vöröshagymákat szeleteljük fel, és tegyük a csirkékre. Ezután mehet rá a reszelt sajt, majd a tejfölt keverjük össze az olajjal, és borítsuk be vele az egészet.
  3. Alufóliával fedjük le, és 70 percig 200 fokon süssük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 648
  • Tegnapi nézettség: 34
  • 7 napos nézettség: 277
  • Össznézettség: 89726
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyjából 23 évvel ezelőtt édesanyám egy nap azzal rukkolt elő, hogy készít nem lehet abbahagyni csirkét. A receptet a munkahelyén gépelte le írógéppel, és emlékszem, hogy ez volt az első recept az életemben, amit el tudtam olvasni. 7 éves fejjel nem is igazán értettem az egészet: miért nem lehet abbahagyni? Mi az a dkg? Mi az a recept egyáltalán? A rejtélyek ellenére az étel igazi kedvenc lett, és két kemény évtizeden keresztül azt gondoltam, hogy ez az elnevezés édesanyámtól vagy maximum egy kollégájától származik. Hála az internetnek nemrég megtudtam, hogy a nem lehet abbahagyni csirke bizony egy létező dolog, és igazi kis mikrokultusza van.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 nagyon szaftos, krémes és könnyed húsétel 1 óra alatt

A lusta, de gyakorlott szakácsoknak ma már rengeteg praktika lapul a zsebükben arra vonatkozóan, hogyan lehet finom, laktató és mutatós ebédet készíteni egy óra alatt. Mi most olyan főételeket hoztunk nektek, amelyekkel nem kell sokat bajlódni, a végén azonban garantáltan mindenki megnyalja a tíz ujját.