Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nektarinos morzsasüti

Nektarinos morzsasüti
Nektarinos morzsasüti
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kávézós-beszélgetős délutánhoz készült, gyümölcsös finomság :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alapanyagokat összegyúrjuk (a kezünk melegétől szépen összeáll).
  2. Egy kapcsos tortaformába nyomkodjuk a tészta felét (én gombóconként nyomogattam bele).
  3. A töltelékhez apró kockákra vágjuk a nektarinokat, összekeverjük 1 ek lekvárral és 1 tk pudingporral, majd a tésztára simítjuk.
  4. A tetejére morzsoljuk a tészta másik felét.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben 5 percig, majd 170 fokon 35 percig sütjük.
  6. Hidegen szeleteljük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 570
elküldve: 11
receptkönyvben: 176
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

szteri

Mióta szakács: 2011.02.10.
38 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

barackos morzsasüti, barackos-morzsás süti, nektarinos morzsás süti

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gubuznai
gubuznai Thu, 2014-02-20 19:17

Zseniális! Nagyon gyors, és nagyon finom! Nálunk toplistás. :) Először megvariáltam, egy kis édes tojásos sajtkrémbe kevertem a barackot, de legközelebb csak simán cseresznyével csinálom, mert nagyon finom, omlós a tészta, magában is isteni!

szteri
szteri / szteri Thu, 2014-02-20 21:31

Kedves Gubuznai!
Köszi a hozzaszolast, tovabbi jo sütögetest :) ! Szteri

Mimiko
Mimiko Mon, 2013-09-23 19:50

Köszönöm a receptet! Elkészítettem, és nagyon finom!

szteri
szteri / szteri Mon, 2013-09-23 20:09

Kedves Mimiko! Köszönöm a visszajelzest, örülök, hogy izlik a süti!

761
finomliszt 40 dkg
cukor 15 dkg
sütőpor 1 kávéskanál
vaníliás cukor 1 csomag
dió 5 dkg
vaj 25 dkg
nektarin 6 db
vaníliás pudingpor 1 teáskanál
lekvár/ dzsem 1 ek