Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegyes hagymasaláta

Vegyes hagymasaláta
Vegyes hagymasaláta
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Épp kezdek mélyebben megismerkedni a konyha és az alapanyagok által nyújtott lehetőségekkel. Általában itt, a NoSalty-n túrok recepteket, amiket aztán a saját konyhatündér-oroszlánkörmeim villogtatásával próbálok egyedire szabni, de ez most annyira egyedi lett, hogy még a google sem hozott rá találatot.
Szóval leírom.

hozzávalók / 8 adag

Alap

Szósz

ajánlat

Nem kívánatos randi előtt tökéletes!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vöröshagymát, lila hagymát félkarikákra vágjuk. Krokodilkönnyeket potyogtatva belemorzsoljuk egy nagy tálba úgy, hogy szétessen karikákra.
  2. Újhagymát félcentis darabokra aprítjuk, a zöldjével együtt. (Ez abból az aspektusból különösen takarékos megoldás, hogy a csomagban árult újhagymáról én bizony rendszeresen lecibálom a zöldet bevásárláskor - na most nem kell.) Hozzáadjuk a többi hagymához.
  3. Penetránsan sózzuk, hiszen a később hozzáadott tejföl elég szépen tompítja a hatást. A frissen őrölt tarka bors is most mehet bele emberes mennyiségben - persze ízlés szerint.
  4. Az így kapott mixet 2-3 órán át hagyjuk pihenni a hűtőben. A só picit megszikkasztja a hagymákat, a bors pedig szépen 'beleérik'.
  5. A balzsamecetet a tejföllel és a majonézzel összekeverjük. Majd ezt a kombinációt szépen ráborítjuk a hagymakeverékre, ismét hagyjuk pár órát állni, hogy ismerkedjenek egymással.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 10 158
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabtsee

Mióta szakács: 2015.10.08.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

majonézes hagymasaláta, tejfölös hagymasaláta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

terranova56
terranova56 Sat, 2017-06-03 09:26

Na én még tettem bele csípős zöldpaprikát, az is megismerkedett a többivel, nagyon jó lett
Egy keveset csaltam, mert nem újhagymával csináltam, hanem a kihajtott régivel
Köszi üdv:Ticcsi

szantog
Gabtsee / szantog Wed, 2017-10-25 22:37

Hinnye, nem rossz ötlet, de ezt először magamon kell kipróbálnom. :)
Nálad a többiek hogy bírták az extra kiképzést?
Mert mártás ide-oda, azért csípni még így is csíp - na jó, legalábbis karcol. :)

De ha legközelebb legénybúcsút szervezek, tuti televágám jalapenoval, kösz az ötletet! :D

Messiah
Messiah Sat, 2015-12-12 11:22

"Vöröshagymát, lila hagymát félkarikákra vágjuk. Krokodilkönnyeket potyogtatva belemorzsoljuk egy nagy tálba úgy, hogy szétessen karikákra."
Nem tudom mit rontok el, de már én is krokodilkönnyeket potyogtatok. Sehogyan sem sikerül a félkarikára vágott hagymát karikára morzsolni. ;)

szantog
Gabtsee / szantog Wed, 2017-10-25 22:28

Tökéletes észrevétel! :)
Sajnos top secret. szóval erről nem beszélhetek: a recept ilyen szintű kivitelelezése kizárólag a CERN hadron ütköztetőjében lehetséges, ahol a gravitációval együtt görbítünk egymásba a félbevágott hagymakarikákatt! :D
Bárminémű házi kipróbálása ennek a praktikának fekete lyukat idézhet elő, szóval légyszi, ezt ne mondd el senkinek! ;)

229
vöröshagyma 400 g
lila hagyma 400 g
újhagyma 12 db
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
balzsamecet 6 ek
tejföl 400 g
majonéz 100 g