r
Nosalty Logó

Vegyes hagymasaláta

Gabtsee
Vegyes hagymasaláta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Alap

Szósz

231
Kalória
3.9g
Fehérje
18.2g
Szénhidrát
17.4g
Zsír
194.9g
Víz
29.5g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
8.6g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Alap

Szósz

Összesen 231 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Alap

Szósz

Összesen 1857 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Alap

Szósz

Összesen 77 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    194.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    173 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    947 micro
Összesen 231 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    139.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2979.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    1056 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    766 mg
  • Nátrium
    866 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    145.2 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1559 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    827 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1380 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    586 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4068 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7577 micro
Összesen 1857 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 77 kcal

Elkészítés

Alap

  1. Vöröshagymát, lila hagymát félkarikákra vágjuk. Krokodilkönnyeket potyogtatva belemorzsoljuk egy nagy tálba úgy, hogy szétessen karikákra.
  2. Újhagymát félcentis darabokra aprítjuk, a zöldjével együtt. (Ez abból az aspektusból különösen takarékos megoldás, hogy a csomagban árult újhagymáról én bizony rendszeresen lecibálom a zöldet bevásárláskor - na most nem kell.) Hozzáadjuk a többi hagymához.
  3. Penetránsan sózzuk, hiszen a később hozzáadott tejföl elég szépen tompítja a hatást. A frissen őrölt tarka bors is most mehet bele emberes mennyiségben - persze ízlés szerint.
  4. Az így kapott mixet 2-3 órán át hagyjuk pihenni a hűtőben. A só picit megszikkasztja a hagymákat, a bors pedig szépen 'beleérik'.
  5. A balzsamecetet a tejföllel és a majonézzel összekeverjük. Majd ezt a kombinációt szépen ráborítjuk a hagymakeverékre, ismét hagyjuk pár órát állni, hogy ismerkedjenek egymással.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p

Épp kezdek mélyebben megismerkedni a konyha és az alapanyagok által nyújtott lehetőségekkel. Általában itt, a NoSalty-n túrok recepteket, amiket aztán a saját konyhatündér-oroszlánkörmeim villogtatásával próbálok egyedire szabni, de ez most annyira egyedi lett, hogy még a google sem hozott rá találatot. Szóval leírom.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek