Nosalty Logó

Narancsos piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Ezen a képen: Narancsos piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az összeállítás

Összesen 533 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az összeállítás

Összesen 3196 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az összeállítás

Összesen 257 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 533 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    78.2 g

Zsír

  • Összesen
    193 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1744.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    730 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285.5 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    435.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    877 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    243 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1702 micro
Összesen 3196 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 257 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Az összeállítás

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások szétválasztásával kezdjük. A sárgáját és a cukrot habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett, kanalanként hozzáadjuk a vizet, és fehéredésig, 10-15 percig keverjük.
  2. A fehérjéhez hozzáadjuk a csipet sót, és kemény habot verünk belőle.
  3. A kemény habbá vert fehérjéhez több adagban hozzáadjuk a sárgáját, elkeverjük, majd szintén több részletben beleszitáljuk a lisztet, és összedolgozzuk a tésztát.
  4. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, és elegyengetjük benne a masszát.
  5. 175 fokon 12-15 perc alatt megsütjük. A végén tűpróbával ellenőrizzük.
  6. Miután kivettük a sütőből, még melegen összetekerjük a piskótát, és feltekerve félretesszük kihűlni.

A krémhez

  1. Amíg a tészta hűl, addig elkészítjük a krémet. Ehhez minden hozzávalót összekeverünk, majd a hűtőben pihentetjük.

Az összeállítás

  1. A kihűlt piskótát óvatosan kitekerjük. Megkenjük a narancslekvárral, majd erre halmozzuk a mascarpone krémet, ügyelve arra, hogy a széltől 1,5 centis távolságot hagyjunk. (Így nem fog kifolyni.)
  2. Óvatosan feltekerjük a piskótát, majd legalább 30 percre a hűtőbe tesszük.
  3. Felszeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x34
  • Sűtés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 56
  • Össznézettség: 16122
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 26.

Receptkategóriák

Tökéletes piskótát sütni nem lehetetlen, ha megfogadjuk az itt leírt tanácsokat, akkor biztosan nem fogunk csalódni!

Hozzászólások

A.Eszter

A piskótához írt narancslekvárral kenjük meg a tekercset kih?lés után, ugye? Mert a tésztába nem írtad, és el sem tudnám képzelni... :-)

Dávid

Igen, így van!

Törölt felhasználó

A kih?lt kitekert piskótatésztát kell megkenni a narancslekvárral, majd erre jön a mascarponés krém. Megtalálod az összeállításnál. Sok sikert!

pussycat

Nagyon izlett a fiamnak ez a piskota, kulonosen a krem. En ugyan a piskotat egy kicsit maskeppen csinalom, nem valasztom szejjel a tojasokat. A cukorral egyutt verem habosra, lazan bele a lisztet egy keshegynyi szodabikarbonaval es mar sutom is. A krem azert is tetszik, mert nem vajas es a narancslekvarral igazan finom lett. Nagyon koszonom a receptet. Udv. Veronika

wiwievi

Szia!Ma megcsináltam a sütidet és isteni finom lett, alig maradt belöle.Gratulálok

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Az összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek