Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos piskótatekercs

Narancsos piskótatekercs
Narancsos piskótatekercs
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tökéletes piskótát sütni nem lehetetlen, ha megfogadjuk az itt leírt tanácsokat, akkor biztosan nem fogunk csalódni!

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskótához

  1. A tojások szétválasztásával kezdjük. A sárgáját és a cukrot habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett, kanalanként hozzáadjuk a vizet, és fehéredésig, 10-15 percig keverjük.
  2. A fehérjéhez hozzáadjuk a csipet sót, és kemény habot verünk belőle.
  3. A kemény habbá vert fehérjéhez több adagban hozzáadjuk a sárgáját, elkeverjük, majd szintén több részletben beleszitáljuk a lisztet, és összedolgozzuk a tésztát.
  4. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, és elegyengetjük benne a masszát.
  5. 175 fokon 12-15 perc alatt megsütjük. A végén tűpróbával ellenőrizzük.
  6. Miután kivettük a sütőből, még melegen összetekerjük a piskótát, és feltekerve félretesszük kihűlni.

A krémhez

  1. Amíg a tészta hűl, addig elkészítjük a krémet. Ehhez minden hozzávalót összekeverünk, majd a hűtőben pihentetjük.

Az összeállítás

  1. A kihűlt piskótát óvatosan kitekerjük. Megkenjük a narancslekvárral, majd erre halmozzuk a mascarpone krémet, ügyelve arra, hogy a széltől 1,5 centis távolságot hagyjunk. (Így nem fog kifolyni.)
  2. Óvatosan feltekerjük a piskótát, majd legalább 30 percre a hűtőbe tesszük.
  3. Felszeletelve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x34 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 13 601
elküldve: 3
receptkönyvben: 313
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, Anyák napja, karácsonyi édességek, szilveszter, újév, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

piskótatekercs narancslekvárral, mascarponés piskótarolád

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

wiwievi
wiwievi Mon, 2014-04-21 19:56

Szia!Ma megcsináltam a sütidet és isteni finom lett, alig maradt belöle.Gratulálok

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2014-04-05 12:45

Nagyon izlett a fiamnak ez a piskota, kulonosen a krem. En ugyan a piskotat egy kicsit maskeppen csinalom, nem valasztom szejjel a tojasokat. A cukorral egyutt verem habosra, lazan bele a lisztet egy keshegynyi szodabikarbonaval es mar sutom is.
A krem azert is tetszik, mert nem vajas es a narancslekvarral igazan finom lett.
Nagyon koszonom a receptet.
Udv. Veronika

gigi22
gigi22 Thu, 2014-03-27 11:19

A kihűlt kitekert piskótatésztát kell megkenni a narancslekvárral, majd erre jön a mascarponés krém.
Megtalálod az összeállításnál. Sok sikert!

A.Eszter
A.Eszter Thu, 2014-03-27 09:42

A piskótához írt narancslekvárral kenjük meg a tekercset kihűlés után, ugye? Mert a tésztába nem írtad, és el sem tudnám képzelni... :-)

533
tojás 6 db
cukor 6 ek
víz 6 ek
1 csipet
finomliszt 8 evőkanál
narancslekvár 5 ek
mascarpone 400 g
narancslekvár 4 ek
narancslé 1 dl
narancshéj 1 narancsból nyert