Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos piskóta szelet

Narancsos piskóta szelet
Narancsos piskóta szelet
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A narancs kellemes illata és íze miatt kiváló süti alapanyag, a legegyszerűbb piskótát is jól feldobja.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

Tetejére

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A fehérjét a porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a sárgákat is, tovább verjük.
  3. Beletesszük a narancslevet, a narancs lereszelt héját is.
  4. Fakanállal hozzávegyítjük a sütőporral elkevert lisztet.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, előmelegített, 180 C-os sütőben tűpróbáig sütjük.

A krémhez

  1. A lisztet simára keverjük 2 dl hideg tejjel, majd a többi tejet is hozzáöntve, a cukrokat is hozzáadva sűrűre főzzük, levesszük a tűzről.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a felfőzött krémbe keverjük, további pár percig főzzük.
  3. A még forró krémbe óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a fehérjéből gőz felett felvert kemény habot.
  4. A kihűlt piskótát kettévágjuk, megtöltjük a még meleg krémmel, befedjük a másik lappal.

Tetejére

  1. A hulalából és a habfixálóból kemény habot készítünk, amit a teljesen kihűlt sütemény tetejére simítunk. Dermedni hagyjuk.

A díszítéshez

  1. A tetejét narancsszeletekkel, ill. narancshéjból szeletelt csíkokkal díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 36x24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 704
elküldve: 0
receptkönyvben: 115
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Pimkie

Mióta szakács: 2012.04.25.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

narancsos piskóta, tejszínes piskóta, krémes-tejszínes piskóta narancsos tésztával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Eezsebet
Eezsebet Thu, 2015-09-17 07:48

Nagyon finom lehet ki fogom probalni vasarnapra a csaladomnak!!!

475
tojás 6 db
narancslé 6 evőkanál
porcukor 24 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
finomliszt 25 dkg
sütőpor 1 csomag
tej 6 dl
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 6 db
finomliszt 10 dkg
porcukor 15 dkg
növényi habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag
narancs 2 db