r
Nosalty Logó

Piskóta Bari Tündétől

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Bari Tünde
Piskóta Bari Tündétől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 147 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1755 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 231 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 147 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2008.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    939 mg
  • Nátrium
    555 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284.9 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    314 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    1154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1976 micro
Összesen 1755 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 231 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, és először a sárgáját a fele adag cukorral kemény habbá verjük. Majd a tojásfehérjét a cukor másik felével tejfölsűrűségűre felverjük, majd a sárgájával elkeverjük óvatosan. Ha ez meg van, a lisztet 2-3 adagban bele szitáljuk és lassan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt, normál méretű, kerek formában, a hőfokot visszavéve 160 fokra 40-45 percig sütjük.
  3. Ha letelt az idő. akkor a tetejét meg kell nyomni egy picit. és ha nem csörög akkor teljesen átsült.
  4. Ha kivettük a sütőből, fordítsuk a formát egy sütőpapírral letakart tálcára vagy tepsibe fejjel lefelé, és így hagyjuk teljesen kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4100
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Piskóta Bari Tündétől
Bari Tünde 2 recept

Soha nem sikerült a piskótakészítés, mindig kevert tésztát készítettem. Egy főzőiskola oldalán találtam ezt a receptet, amit azóta is használok, mert 100% a siker!! :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! Ki fogom próbálni, de el?tte egy kérdés. Nem maradt le a süt?por,vagy valami, ami megemeli? Köszi a választ.

Törölt felhasználó

"...sárgáját cukor felével kemény habbá verjük, fehérjét a cukor másik felével tejföls?r?ség?re felverjük..." Nem fordítva? Fehérje kemény habbá, sárgája tejföls?r?ség?re?

Bari Tünde

Nem... sajnos a tojásfehérjének nem kell teljesen kemény állagúnak lennie, hogy a térfogat növekedése meg maradjon. A tésztába semmilyen adalék ( süt?por, szódabikarbóna) nem kell.

rabnejudit

Koszonom a receptet, ilyen szep piskotat meg nem sutottem soha!

Törölt felhasználó

Szia Tünde! A sárgájához egy lapáttal kevertem a fehérjét szép óvatisan. A lisztet milyen módon kevered ezután a tésztához? Nekem a liszt belekeverése közben összeesett a tészta. Köszi!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?