r
Nosalty Logó

Narancsos - mandulás csokoládé szuflé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Narancsos - mandulás csokoládé szuflé
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 673 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 2691 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 458 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 673 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    206.4 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1055 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2264.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    1079 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.5 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1092 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1068 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1006 micro
Összesen 2691 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 458 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. Vastagon kivajazunk 4 szufléformát, majd őrölt mandulával körbebéleljük.
  2. A csokoládét a vajjal lassú tűzön felolvasztjuk, hogy fényes, egynemű masszát kapjunk.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  4. A habos tojásárgájához adjuk a narancslét és a likőrt, illetve a mandulát. Az olvasztott csokit 3 részletben hozzákeverjük úgy, hogy minden adag hozzáadása után egyneműsítjük. A végén a fehérjét (szintén több részletben) óvatosan a csokis masszához keverjük.
  5. A masszát a szuflétálkákba adagoljuk úgy, hogy a perem alatt egy ujjnyival legyen a massza. A sütőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3574
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját. A végeredmény: körben és a tetején kicsit kemény massza, belül pedig krémes, lágy, mint egy mousse.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek