r
Nosalty Logó

Narancsos - mandulás csokoládé szuflé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Narancsos - mandulás csokoládé szuflé
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 673 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 2691 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 458 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 673 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    206.4 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1055 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2264.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    1079 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.5 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1092 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1068 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1006 micro
Összesen 2691 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 458 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. Vastagon kivajazunk 4 szufléformát, majd őrölt mandulával körbebéleljük.
  2. A csokoládét a vajjal lassú tűzön felolvasztjuk, hogy fényes, egynemű masszát kapjunk.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  4. A habos tojásárgájához adjuk a narancslét és a likőrt, illetve a mandulát. Az olvasztott csokit 3 részletben hozzákeverjük úgy, hogy minden adag hozzáadása után egyneműsítjük. A végén a fehérjét (szintén több részletben) óvatosan a csokis masszához keverjük.
  5. A masszát a szuflétálkákba adagoljuk úgy, hogy a perem alatt egy ujjnyival legyen a massza. A sütőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3640
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját. A végeredmény: körben és a tetején kicsit kemény massza, belül pedig krémes, lágy, mint egy mousse.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!