Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Márványos szelet 2.

Márványos szelet 2.
Márványos szelet 2.
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem kedvenc csemegéje, mert egyáltalán nem fujtós, és 2-3 nap elteltével is omlós marad. A recept eredetileg kuglófnak írja, de szerintem inkább sütemény.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kuglófformában is süthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat.
  2. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a vajhoz adjuk.
  3. Kb. 2 dl tejjel higítjuk, de sűrű masszát kell kapnunk.
  4. A massza felét a kakaóporral és további 1 dl tejjel simára keverjük.
  5. A két masszát felváltva püspökkenyér formába kanalazzuk, és egy villa segítségével, nagy mozdulatokkal egymásba húzkodjuk a kakaós és a sima masszát, így lesz márványos.
  6. Előmelegített sütőben átsütjük (tűpróba).

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 17 191
elküldve: 4
receptkönyvben: 298
elkészítve: 14/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Papp Ágnes

Mióta szakács: 2010.10.15.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

márványszelet, márványos kuglóf, márványos sütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pappagi
Papp Ágnes / pappagi Sun, 2011-03-06 18:26

Kedves Ági!

Püspökkenyér formába pont elfér ez a mennyiség. Az őzgerinc forma valóban kicsi. Örülök, hogy ízlett, a csokidarabka remek ötlet, legközelebb kipróbálom.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-03-06 12:18

Kedves Ági!
Kérdezném,hogy mekkora az őzgerinc forma amiben készül,mivel nekem kevés lett a hely,pedig nem is kicsi a forma.Kénytelen voltam kuglófformában sütni.Raktam bele csokidarabkákat meg egy kis mazsolát is,nagyon jó lett.Köszi a receptet.
Ági

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-03-06 12:16

Kedves Ági!
Kérdezném,hogy mekkora az őzgerinc forma amiben készül,mivel nekem kevés lett a hely,pedig nem is kicsi a forma.Kénytelen voltam kuglóformában sütni.Raktam bele csokidarabkákat meg egy kis mazsolát is,nagyon jó lett.Köszi a receptet?
Ági

Mucóka
Mucóka / Mucóka Sun, 2011-03-06 09:49

Kedves Ági!
Gyönyörűséges a sütid!
Én is ismerem ezt a receptet,szoktam is készíteni!Nagyon finom.
Üdv.:Kata

1180
margarin 25 dkg
cukor 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 4 db
finomliszt 40 dkg
sütőpor 1 csomag
tej 2 dl
cukrozatlan kakaópor 3 dkg