Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Keksztekercs-torta

Keksztekercs-torta
Keksztekercs-torta
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit félve fogtam bele, de nem bántam meg, bár nem lesz mindennapos süti nálunk, de azért néha belefér.

hozzávalók / 12 adag

A piskótatésztához

A kekszes tésztához

A krémhez

A vaníliás krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskótatésztához

  1. Elkészítjük a piskótát: a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kakaós, sütőporos, átszitált lisztet, összedolgozzuk majd óvatosan belekeverjük a tojásfehérjék kemény habját.
  2. A fele tésztát sütőpapírral kibélelt, kapcsos formába öntjük, míg a másikat egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Mindkettőt 180°C-ra előmelegített sütőbe téve megsütjük.
  3. A kerek tortát a formában hagyjuk kihűlni, majd mikor langyosra hűlt, rácsra borítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt, míg a másikat egy vizes ruhára borítva még forrón feltekerjük.

A kekszes tésztához

  1. Míg hűlnek a piskóták, elkészítjük a kekszes tésztát: a vajat összekeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, keksszel, kakaóporral, rummal, majd annyi tejet adunk hozzá, amennyit felvesz, és jól nyújtható legyen.
  2. Egy nagyobb és kisebb cipót készítünk belőlük, majd porcukorral megszórt gyúródeszkán téglalap alakúra nyújtjuk.

A krémhez

  1. Elkészítjük a krémet: összekeverjük a vajat a porcukorral, vaníliás cukorral, és ezzel megkenjük a két kekszes lapot, és feltekerjük, mint a piskótát. Berakjuk a hűtőbe.

A vaníliás krémhez

  1. Elkészítjük a vaníliás krémet: felforralunk 4 dl tejet a vaníliás cukorral. Csomómentesre keverjük a maradék tejjel a lisztet, a porcukrot, a tojássárgákat. A tojásfehérjéket felverjük kemény habbá. Folyamatos kevergetés mellett a tejbe öntjük a tojássárgás keveréket, majd kis lángon sűrűre főzzük, majd levesszük a tűzről. Belerakjuk az előre beáztatott és kinyomkodott zselatint és a tojásfehérje kemény habját.

A torta összeállítása

  1. Kettévágjuk a kerek piskótalapot, és az egyiket visszarakjuk a kapcsos formába.
  2. A nagyobb keksztekercseket ½ cm-re vágva kirakjuk a torta oldalát. Leszedjük a piskótatekercsről a papírt, és megkenjük a krém egy kis részével, és újra feltekerjük, a maradék krém felét belesimítjuk a tortaformába, majd a piskótatekercset háromszög formára vágva, a torta közepén kezdve, kört alakítunk ki a krém tetején. Rárakjuk a maradék krémet, és ráhelyezzük a másik piskótakarikát.
  3. Elkészítjük a mázat a tetejére: Összekeverjük a kakaóport a porcukorral, a vízzel, majd felfőzzük, és belekeverjük a hideg vajat, és gyorsan ráöntjük a torta tetejére. Felkarikázzuk a kisebb keksztekercset, és rárakjuk a torta tetejére, majd 1 éjszakán átpihentetjük.
  4. Másnap leszedjük róla a karimát, utána már szépen szeletelhető.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 099
elküldve: 1
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Spider Girl

Mióta szakács: 2018.01.22.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
receptverseny: Nagy húsvéti receptverseny
nehézség: nehéz
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

vaníliakrémes torta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

793
tojás 12 db
cukor 12 csapott ek
finomliszt 8 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 4 csapott ek
sütőpor 1 csomag
vaj 20 dkg
porcukor 6 csapott ek
vaníliás cukor 2 csomag
cukrozatlan kakaópor 4 csapott ek
kekszmorzsa 50 dkg
rum 50 ml
tej 1 dl
vaj 20 dkg
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 4 db
tej 5 dl
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 5 csapott ek
finomliszt 4 csapott ek
zselatin 10 g
vaj 6 dkg
porcukor 6 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 csapott ek
víz 2 evőkanál