r
Nosalty Logó

Narancsos-csokis-levendulás keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Narancsos-csokis-levendulás keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Csokimázhoz

Tetejére

Összesen 356 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Csokimázhoz

Tetejére

Összesen 2842 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Csokimázhoz

Tetejére

Összesen 376 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 356 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    145.3 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    454 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3055.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    537 mg
  • Foszfor
    1693 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.2 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    943 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    154 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    888 micro
Összesen 2842 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 376 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Csokimázhoz

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A csokoládé és szőlőmagolaj kivételével a tészta alapanyagait robotgépben kikeverjük. Lágy tésztát kapunk, amiből egy rudat formálva folpackba csomagolva hűtőbe teszünk dermedni.
  2. Fél-egy óra múlva elővesszük a tésztát, és késsel kb. 0,4-0,5 cm vékony szeleteket vágunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  3. 170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 10-12 perc alatt arany színűre sütjük.
  4. A csokoládét a szőlőmagolajjal vízgőz felett megolvasztjuk, fényesre keverjük.
  5. A kekszeket félig belemártva rácsra tesszük, levendulavirággal vagy kandírozott narancshéjjal megszórjuk, esetleg hűtőbe tehetjük dermedésig.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33 x 2
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1461
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 16.

Receptkategóriák

Narancsos-csokis-levendulás keksz
Évi néni 1830 recept

Volt otthon egy szép nagy narancsom, amit erre a célra tökéletesen el tudtam használni.

Hozzávalók

Tésztához

Csokimázhoz

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.