Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nápolyi kocka -Kakaós nápolyi 2.

Nápolyi kocka -Kakaós nápolyi 2.
Nápolyi kocka -Kakaós nápolyi 2.
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyerekek kinézték ezt a receptet az egyik Prima Konyha magazinban. Végre vettem hozzá ostyalapot, így elkészülhetett a mű. Segítségem is volt hozzá. Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy vajon amikor Stahl Judit gyerekekkel főz, hányszor állítják le a forgatást, hogy ismét mosolyt tudjon varázsolni az arcára.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást a cukorral és a kakaóval habosra keverjük.
  2. Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett felfőzzük. (Felforralni nem kell, csak a cukor olvadjon el benne.)
  3. A margarint hozzáadjuk, és felolvasztjuk benne.
  4. Ezután következik a darált dió. Jól elkeverjük.
  5. Az ostyalapokat megtöltjük a krémmel. A felsőre nem kell!
  6. Hűtőben 1-2 órát pihentetjük.

  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 160 649
elküldve: 35
receptkönyvben: 1 228
elkészítve: 43/52
Facebookon megjelent: 4

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

nápolyitorta, diós-kakaós nápolyi

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Incike81
Incike81 / Incike81 Fri, 2012-12-28 14:15

Köszönöm a receptet,nagyon finom lett! Annyira ízlett a vendégeknek,hogy kérték a megismétlését. :)
Kivártam,míg a krém teljesen kihűlt,és akkor kentem bele,de nekem így is teljesen megpuhult az ostya minden rétege,nem lett ropogós. Ha van valakinek tippje,hogy érhető el,hogy ropogós maradjon,szóljon! :))

hardy
hardy Mon, 2014-12-29 01:07

Ropogós marad az ostya ha a krém így készül:

25 dkg margarint felolvasztani és utána berakni a mélyhűtőbe amig felveszi eredeti állagát. A fennmaradó vizes folyadékot leöntöm. Az igy nyert tiszta margarint kikeverem a cukorral, továbbá a kakaóval, hozzáadom a tojást, diót.

kisseszter79
Kiseszti / kisseszter79 Sun, 2012-10-07 17:33

Kedves Kiki,
Az én végső "alkotásom" is kinézetre olyan szép lett, mint a Tiéd a képen. Az íze is finom- alapvetően diós, mint kakaós. És a Páromnak is ízlett, jószerével ő ette meg az egészet. Én ropogósabbra számítottam, kicsit "gumis" hangulatú. (Bár szerintem csak én érzem annak.) De - a krémet két körben kellett készítenem, mert az első adag a kukában végezte. Mások nem írtak ilyen "balesetről", így gyanítom, hogy én rontottam el, de a kakaós-cukros-tojáshab még alacsony fokozaton is odaégett-csomósra összetapadt kulimász lett. Így a második körben gőz felett felverve főztem meg a cukros tojáshabot, majd kevertem bele a vajat, diót és csak a legvégén a kakaót. Ez az érdekes, az egyikünknek gond nélkül megy egy recept, a másiknak meg van benne kihívás. C'est la vie. ( Ha a Párom kéri, azért máskor is elkészítem majd...) :)

sacc1919
sacc1919 / sacc1919 Fri, 2012-07-20 20:21

Nagyon finom lett a nápolyi! Szerencsére sok diónk termett és van egy újabb recept amibe fel tudom használni. Gyorsan elkészíthető csemege.( Egy kis fahéjat is tettem a krémbe.)
Köszi a receptet! :)

zczszilvi
zczszilvi Thu, 2012-04-19 16:47

Sziasztok!

A krémet kihűtitek mielőtt az ostyalapokra kenitek?
Valahol azt olvastam, ha melegen kenjük rá, akkor a végeredmény gumiszerű lesz...de én ilyen szép ropogósat szeretnék :)

zildi
zildi Mon, 2013-09-30 12:32

GyerekKoromban anyukám így csinálta, és élveztük, finomabb is volt, hogy GUMISZERŰ, íZESEBB, MERT ÁTJÁRJA A KRÉM AZ OSTYÁT IS.

sonce85
Sonce / sonce85 Sat, 2012-03-31 17:40

Kedves Kiki!

nagyon köszönöm a receptet,zseniális !! nagyon finom lett :-) tegnap késő este készítettem,de mára már csak egy két szelet maradt. Legközelebb dupla adagot készítek!!!

Orsy20
Orsy21 / Orsy20 Tue, 2012-02-07 13:07

Én 6 laposat csináltam,de elég volt a töltelék, nagyon finom lett. Köszönöm a receptet:)

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Tue, 2011-11-15 09:12

Kedves Kiki!
A hétvégén megcsináltam a nápolyidat, finom lett! :-)Már rég szemeztem vele, de csak most sikerült dióhoz jutnom.
Mondanom se kell nem sok maradt belőle, sőt még a lányaim barátnői is elkérték a receptet.
Teljes siker, köszönet érte! :-)
További szép napot, üdv.: Pötyi

Lanika
Lanika Mon, 2011-05-16 15:58

A tegnap elkészitettem és nagyon finom lett, a gyerekek imádták. Az enyém 4 lappal készült, mert nem jutott töltelék a 4. tetejére, pedig nem kentem vastagon. Köszi a receptet!

emilia90
H. Emília / emilia90 Sat, 2011-03-19 16:02

Kedves Kiki!
nagyon tetszik a recept, de szeretném kérdezni, hogy meddig áll el? mert jövő hétfőn csinálnám, mert utána elutazom, de a barátomnak csütörtökre kéne. ha eláll, akkor hol tároljam? esetleg le lehet fagyasztani? vagy az nem túl jó ötlet? :-)
előre is köszi a válaszod,
üdv, Emilia

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Tue, 2011-03-22 10:57

Szia! Sajnos csak 3-4 napig tárolható (hűtőben), tojás van benne. Legalább is én tovább nem tárolnám. kiki

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-04-30 20:51

Megfogom csinálni, nyáron a sütés nélkülieket szoktam általában csinálni,mert egyszerűbb is meg nem melegíti fel a konyhát.Különben nagyon szeretek sütni,főzni.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-04-30 15:10

Kedves Dórianyu és Kiki! Megnyugtató volt amit írtatok: igen, én is sokszor megelégelem a 3 Pindúrpandúrom "segítségét"! S akkor persze én is "azt" érzem. De talán - és nagyon remélem- nem ettől vagyunk jó vagy rossz anyák. Mert hát egyébként össze vagyunk "ragadva", s ez az alap. Na de elkanyarodtam s visszatérnék a receptre. Nagyon jól hangzik s azt hiszem én is hamarosan sort kerítek erre a nápolyis finomságra! Margarin helyett viszont vajat, cukor helyett nádcukrot használok, bízom benne, hogy így sem sikerül rosszul. Üdv Mindenkinek!

Dórianyu
Dórianyu Sat, 2010-04-10 11:01

Kiki! A storyd (is) csillagos 5-ös!!!!! hányszor érzem magam"rossz" anyának, amikor sütés-főzés közben kitessékelem a gyerekeket a konyhából...

1001
ostyalap 5 db
tojás 2 db
cukor 20 dkg
margarin 20 dkg
dió 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek