r
Nosalty Logó

Puha, kakaós kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szijki
Puha, kakaós kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 321 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1280 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 321 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    884.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 1280 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lehetőleg szobahőmérsékletű hozzávalókat a kakaó kivételével egy tálba öntjük. A tojást előtte egy tálkában összekeverjük, és a tésztához csak a felét adjuk hozzá. A másik fele a kenéshez kell. Robotgéppel ~7-10 perc alatt szépen összedagasztjuk.
  2. A megdagasztott tészta felét kivesszük a tálból, gombócot gyúrunk belőle, és belehelyezzük a formába. Ezután a maradék tésztához hozzáadjuk a kakaóport, és addig dagasztjuk tovább, míg homogén nem lesz. Ezután ebből is labdát formázunk, és berakjuk a formába. (Érdemes a forma két végébe helyezni, hogy kelés közben ne érjenek össze.) A formát folpakkal és ronggyal letakarjuk, és 40 percig meleg helyen kelesztjük.
  3. A gombócainkból egy-egy kötelet sodrunk (kb. 40 cm), majd egymásra csavarjuk őket spirálisan. Ezután ezt a kötelet félbehajtjuk, és így is megcsavarjuk őket. Így kapunk egy egyszerűbben kivitelezhető kalácsfonást. (A hagyományos módszerrel is megfonható, csak akkor 3-3 gombócot kell készíteni az elején.) A kalácsunkat belehelyezzük a formába, lekenjük tojással, lefedjük, és 20 percig kelesztjük.
  4. Miután megkelt, még egyszer lekenjük, és előmelegített gázos sütőben 180 fokon 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2384
  • Feltöltés dátuma: 2020. október 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Puha, kakaós kalács
Szijki 1 recept

A receptből egy ~450 grammos kalács készíthető. Sütéshez én teflonos kenyérformát használok, de simán sütőpapírral bélelt tepsire is lehet rakni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek