r
Nosalty Logó

Puha, kakaós kalács

Szijki
Puha, kakaós kalács
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

321
Kalória
8.5g
Fehérje
53.4g
Szénhidrát
7.4g
Zsír
18.3g
Víz
58.4g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
10.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 321 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1280 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 321 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    884.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    213.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 1280 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 272 kcal

Elkészítés

  1. A lehetőleg szobahőmérsékletű hozzávalókat a kakaó kivételével egy tálba öntjük. A tojást előtte egy tálkában összekeverjük, és a tésztához csak a felét adjuk hozzá. A másik fele a kenéshez kell. Robotgéppel ~7-10 perc alatt szépen összedagasztjuk.
  2. A megdagasztott tészta felét kivesszük a tálból, gombócot gyúrunk belőle, és belehelyezzük a formába. Ezután a maradék tésztához hozzáadjuk a kakaóport, és addig dagasztjuk tovább, míg homogén nem lesz. Ezután ebből is labdát formázunk, és berakjuk a formába. (Érdemes a forma két végébe helyezni, hogy kelés közben ne érjenek össze.) A formát folpakkal és ronggyal letakarjuk, és 40 percig meleg helyen kelesztjük.
  3. A gombócainkból egy-egy kötelet sodrunk (kb. 40 cm), majd egymásra csavarjuk őket spirálisan. Ezután ezt a kötelet félbehajtjuk, és így is megcsavarjuk őket. Így kapunk egy egyszerűbben kivitelezhető kalácsfonást. (A hagyományos módszerrel is megfonható, csak akkor 3-3 gombócot kell készíteni az elején.) A kalácsunkat belehelyezzük a formába, lekenjük tojással, lefedjük, és 20 percig kelesztjük.
  4. Miután megkelt, még egyszer lekenjük, és előmelegített gázos sütőben 180 fokon 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A receptből egy ~450 grammos kalács készíthető. Sütéshez én teflonos kenyérformát használok, de simán sütőpapírral bélelt tepsire is lehet rakni.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Nem mindegy, hová kerül a karácsonyfa: A feng shui szerint...

A karácsonyi dekoráció nem csak látvány kérdése: tudatos elrendezéssel és harmonikus színválasztással az otthon valódi menedékké válhat az ünnepek alatt. A feng shui szemlélete segít abban, hogy a díszítés ne csak szép legyen, hanem támogassa a nyugalmat, az örömöt és az együtt töltött idő minőségét is.

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...