Citrusos fonott kalács tojásfehérjével
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 9% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
50g finomliszt182 kcal
-
17g tej9 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
12g vaj84 kcal
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
5 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g narancshéj0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
1g méz4 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
Összesen
341
kcal
- 9% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
300g finomliszt1092 kcal
-
100g tej56 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
70g vaj502 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
29 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
7g méz21 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
Összesen
2042
kcal
- 9% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
45.7g finomliszt166 kcal
-
15.2g tej9 kcal
-
9.1g porcukor35 kcal
-
10.7g vaj76 kcal
-
12.2g tojásfehérje6 kcal
-
1.4g instant élesztő4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g narancshéj0 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
0.8g vaníliaaroma0 kcal
-
1.1g méz3 kcal
-
3g tojássárgája10 kcal
Összesen
309
kcal
- 9% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 22.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
341
kcal
- 9% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.2 g
Zsír
-
Összesen 67.9 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 368 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1145.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 220 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 489 mg
-
Nátrium 212 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 305 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 133.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 556 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 325 micro
-
Kolin: 213 mg
-
Retinol - A vitamin: 544 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 273 micro
Összesen
2042
kcal
- 9% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 174.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 20.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
309
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg finomliszt
-
1 dl tej
-
6 dkg porcukor
-
7 dkg vaj
-
2 db tojásfehérje
-
1 tasak instant élesztő
-
1 csipet só
-
0.5 narancsból nyert narancshéj
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
1 teáskanál méz
-
1 db tojássárgája
Elkészítés
- A lisztet szitáljuk át, keverjük össze a sóval és a porcukorral, majd tegyük bele a keverőtálba.
- A langyos tejet keverjük össze a szárított élesztővel, adjuk hozzá a lisztes keverékhez és keverjük össze.
- A reszelt citrom, és narancs héjat keverjük össze a vaníliaaromával és a mézzel, majd adjuk hozzá a lisztes keverékhez, és szintén keverjük össze.
- Ezután adjuk hozzá a tojásfehérjét, és addig keverjük hogy a tészta összeálljon, majd adjuk hozzá a felkockázott, puha vajat és addig dagasszuk, hogy egy teljesen sima tésztát kapjunk. (közben ha kissé ragadna, akkor egy pici lisztet még adhatunk hozzá)
- A megdagasztott tésztát ezután tegyük át egy kelesztőtálba, majd langyos helyen kelesszük egy óra alatt a duplájára.
- A megkelt tésztát ezután borítsuk ki egy enyhén lisztezett felületre, majd gyúrjuk át, és letakarva kelesszük újra 30 percig.
- Az újrakelesztett tésztát ezután vágjuk el három egyforma darabra, és sodorjunk mindegyikből kb 30 cm-es rudat, majd fonjuk össze.
- A sütőformát zsírozzuk és lisztezzük ki, helyezzük bele a megfont kalácsot, majd langyos helyen kelesszük egy óráig, hogy a tészta teljesen megtöltse a sütőformát.
- Mielőtt betennék a sütőbe a kalácsot, kenjük le a tojássárgával.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 35-40 perc alatt készre. Ha sütés közben nagyon pirulna a kalács teteje, takarjuk le alufóliával és úgy süssük tovább.
- A sütőből kivett kalácsot pár percig hagyjuk a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen. A tésztája pille könnyű, és nagyon jól érződik a narancs és citromhéj íze.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 5
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 139
- Össznézettség: 195
- Feltöltés dátuma: 2024. november 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Gizi
401 recept
Sütés közben van, hogy csak a tojássárgára van szükségünk, és a fehérje megmarad. Ne dobjuk ki, hanem süssünk egy finom kalácsot, amiben felhasználhatjuk.