r
Nosalty Logó

Nagymamám almás pitéje

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Nagymamám almás pitéje
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 760 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 6073 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 760 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    95.4 g

Zsír

  • Összesen
    302.3 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4358.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    933 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    2010 mg
  • Nátrium
    777 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    780.3 g
  • Cukor
    336 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    1508.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2058 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    671 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1976 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    846 micro
  • β-crypt
    177 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1200 micro
Összesen 6073 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük.
  2. A lereszelt almát megszórjuk három evőkanál nádcukorral, összekeverjük és 15 percig állni hagyjuk.
  3. A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a felkockázott, hideg vajat hozzáadjuk.
  4. Elmorzsoljuk a száraz hozzávalókat a vajjal, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt és összegyúrjuk a tésztát.
  5. Az alma levét kinyomkodjuk, fahéjjal fűszerezzük és a tojásfehérjéből vert kemény habbal összeforgatjuk.
  6. A tésztát két részre osztjuk és a tepsi méretének megfelelő lapokat nyújtunk belőle.
  7. A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük és belefektetjük az egyik tésztalapot.
  8. A tésztát megszórjuk durvára darált dióval és ráhalmozzuk az almát.
  9. Az almára tesszük a második tésztalapot, megkenjük felvert tojással és villával megszurkáljuk.
  10. 175 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt barnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 778
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 97507
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nagymamám hőn szeretett almás pitéjének receptje.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!