r
Nosalty Logó

A nagyi linzere

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
La fée de cuisine
A nagyi linzere
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

Tölteléknek

A tetejére

Összesen 1141 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

Tölteléknek

A tetejére

Összesen 6843 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

Tölteléknek

A tetejére

Összesen 443 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    67.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    507 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    497 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 1141 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    99.4 g

Zsír

  • Összesen
    402.7 g
  • Telített zsírsav
    215 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2673.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1376 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    719.9 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3042 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    846 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2981 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    712 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    990 micro
Összesen 6843 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 443 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Tölteléknek

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a vajat, a tojássárgáját a sütőporral és a cukorral jól összedolgozzuk. Fontos megjegyezni, hogy gyorsan kell összedolgozni, mert a vaj idővel felveszi a kezünk melegét.
  2. A tésztát meglisztezett deszkán kb. 1-2 cm vastagságúra nyújtjuk, majd különböző mintájúra szaggatjuk.

Tölteléknek

  1. A linzereket ízesíthetjük lekvárral is, ez esetben lyukas formát is kell használnunk.

A tetejére

  1. Két tojásfehérjét villával lazán felverünk, és ezekkel kenjük le a linzerek tetejét.
  2. A diót durvára vágjuk, és összekeverjük a cukorral, ezt a tojásfehérjével lekent linzerek tetejére hintjük.
  3. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és 15 perc alatt készre sütjük.
  4. Végezetül porcukorral is leszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 172
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 41637
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

A nagyi mindig ezekkel a fenségesen puha és porhanyós linzerekkel szokott készülni az ünnepekre, egyszerűen megunhatatlan.

Hozzávalók

A tésztához

Tölteléknek

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...