r
Nosalty Logó

Lekváros linzer 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kovesine
Lekváros linzer 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1046 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 4183 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 433 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1022.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.3 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    499 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 1046 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    210.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4089.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1000 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    1749 mg
  • Nátrium
    1062 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    529.1 g
  • Cukor
    199 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1997 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 4183 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 433 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral elkeverjük, ehhez hozzáadjuk a cukrot, a sót és a margarint. A margarint célszerű kicsit megolvasztani, mielőtt a liszthez adjuk, ígykönnyeben hozzá lehet dolgozni. A végén hozzákeverjük a tojást is.
  2. 1 órát hűtőben pihentetjük, majd kinyújtjuk és formával kiszaggatjuk. Körülbelül 50 db süti alsó-felső jön ki ebből az adagból, ami egy fém sütisdoboznyi.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük.
  4. Miután kihűlt, házi vagy boli lekvárral megkenjük és összetapasztunk egy-egy linzert. Meghinthetjük porcukorral a végén.
  5. Másnapra már puha is lesz, de legalábbis kell körülbelül 6 óra, hogy meg puhuljon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 24913
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 01.

Ajánló

Ajánlatos az alsó és a felső formát egyszerre megvenni, mert én sokáig keresgéltem, hogy mivel helyettesíthetném a süti alját (kölcsönkapott formám volt, amihez nem passzoltak az otthoniak.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lekváros linzer 2.
kovesine 2 recept

Ez a süti általában ünnepekkor készül nálunk, de gyakorlatilag mire megpuhul, szinte el is fogy. Amikor a férjem és a kisfiam számára készítem, a kedvesem általában már éjszaka "rájár" a sütire. Az anyukám lekvárját vagy a saját készítésű lekváromat szoktam beletenni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek