r
Nosalty Logó

Naan-indiai kenyér thang zonggal és íróval

Évi néni
Naan-indiai kenyér thang zonggal és íróval
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Thang zong

Tésztához

155
Kalória
6.1g
Fehérje
26.5g
Szénhidrát
3.8g
Zsír
35.5g
Víz
833.3mg
Koleszterin
4g
Élelmi rost
3.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Thang zong

Tésztához

Összesen 155 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Thang zong

Tésztához

Összesen 929 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Thang zong

Tésztához

Összesen 209 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    685.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 155 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4115 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    1007 mg
  • Nátrium
    2534 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    158.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    213.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    363 micro
Összesen 929 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    931 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    573 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 209 kcal

Elkészítés

Thang zong

  1. A thang zonghoz a vizet és a lisztetcsomómentesre keverjük, felforraljuk, és addig főzzük (1 perc), míg krém sűrűségűvé válik. Ekkor lehűtjük.
  2. Az írót mikróban meglangyosítjuk, beleteszünk egy csipet cukrot és az élesztőt, melyet letakarva habosra kelesztünk.
  3. A hozzávalókat, a kihűlt thang zongot isegy tálba mérjük, és addig dagasztjuk, míg elválik a tál falától. Kelesztőtálban kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  4. Lisztezett deszkára tesszük a tésztát, hat részre osztjuk, mindegyiket kinyújtjuk kör alakúra, 2-3mm vékonyra.
  5. Egy teflon serpenyőt felhevítünk, és zsiradék nélkül a tészta mindkét oldalát fedő alatt 1-1 perc alatt megsütjük.
  6. Közvetlen a sütés után mindkét oldalát megkenjük olvasztott vajjal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 1 p
  • Sütés ideje: 2 p
  • Tepsi mérete: 25

Indiai étel nálunk nem készülhet, hogy ne legye mellé naan. Mostani mániámat tekintve mi más lenne az alap, mint a thang zong és az író. Mindenben kipróbálom őket. Most sem okozott csalódást. Készíthettem volna háromszor ennyit, akkor is elfogyott volna az ebéd mellé.

További receptek

Focaccia-muffin

Ha imádjátok a focacciát, akkor egyszerűen ki kell próbálnotok muffinformában is! Az önmagában is aromás, ropogós és könnyed tésztát mi most még kevés paradicsommal, olajbogyóval ...

Rosanics Petra

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek