r
Nosalty Logó

Mutatós pizzakorongok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Mignon
Mutatós pizzakorongok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pizzatésztához

A paradicsomkrémhez

A feltéthez

Összesen 467 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pizzatésztához

A paradicsomkrémhez

A feltéthez

Összesen 1868 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pizzatésztához

A paradicsomkrémhez

A feltéthez

Összesen 126 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1386.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    805 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    265 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    538 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4289 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 467 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80 g

Zsír

  • Összesen
    66.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5545 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    760 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1158 mg
  • Nátrium
    3221 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1060 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    312 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    2152 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    17155 micro
  • Lut-zea
    705 micro
Összesen 1868 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1163 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

A pizzatésztához

A paradicsomkrémhez

A feltéthez

Elkészítés

A pizzatésztához

  1. A tésztához 1,8 dl langyos vízben elkeverjük az élesztőt, majd 1-1 kk sóval, cukorral és 3 ek olívaolajjal együtt a liszthez adjuk, és géppel fényesre-hólyagosra dagasztjuk. 2 cipót formálunk belőle, lazán folpack-ba csomagoljuk (kelni fog!), és 20 percre betesszük a hűtőbe.
  2. A paradicsomkrémhez a kétféle hagymát apróra daraboljuk és megfonnyasztjuk őket 1 ek olívaolajon. Levével együtt adjuk hozzá a paradicsomot és félig lefedve kb. 15 percig forraljuk-sűrítjük, végén sóval, borssal, oregánóval és fél kk cukorral ízesítjük.
  3. A tonhalat jól lecsepegtetjük, az olajat félretesszük.
  4. 2 nagy gáztepsibe sütőpapírt terítünk és előmelegítjük a sütőt (alul-felül sütés 200 C).
  5. A tésztacipókat lisztezett munkalapon 2 rúddá sodorjuk, és 8-8 kb. azonos méretű darabja vágjuk. Lisztes kézzel gombócokat gömbölyítünk belőlük, 10-12 cm átmérőjű korongokra nyújtjuk és a tepsire rakosgatjuk.
  6. Villával megszurkáljuk őket, vékonyan megkenjük a tonhal olajával és a paradicsomkrém felével, majd 10-12 percre sütőbe tesszük (ha nem légkeveréses a sütőnk, akkor félidőben cseréljük meg a tepsiket).
  7. A forró tésztakorongokra rákenjük a maradék paradicsomkrémet, tetejükre haldarabkákat és sajtot rakunk, majd további kb. 5 percre visszatesszük sülni.
  8. A sütőből kivéve paradicsommal és lilahagymával díszítjük őket, és melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 17 perc
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6574
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 18.

Ajánló

Megjegyzés: A tészta nekem kicsit lágy maradt, de a hűtőből kivéve jó lisztes deszkára tettem, átgyúrtam és így már jól dolgozható tésztát kaptam. Az eredeti recepthez képest (Nők Lapja tavaszi szám) a paradicsomkrémhez duplájára emeltem a mennyiséget, mert még ennyit is bőven elbírnak a kis korongok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eddig nem sütöttem itthon pizzát, pedig nagyon szeretjük. Megtetszett a recept, gondoltam egyszer ezt is ki kell próbálni... Nagyon finom lett ez a halas változat, persze a feltétek tetszés szerint variálhatók. Készíthetjük két nagy pizzaként is, de vendégvárónak sokkal mutatósabb így, kis pizzafalatkákként és enni is praktikusabban lehet.

Hozzávalók

A pizzatésztához

A paradicsomkrémhez

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

„A gasztronómia nem egy rögzült állapot, folyton új és új...

Váncsa István könyvei alapművek a gasztrorajongók körében, legyenek képzett séfek, otthoni hobbiszakácsok vagy lelkes érdeklődők. A receptekből és esszékből építkező Lakoma-sorozat nemcsak a konyhában igazítja el az olvasót, de a kötetek tökéletes útmutatóul szolgálnak a tágan értelmezett gasztronómia világába, amibe belefér történelem, földrajz, kultúra és persze az ételek köré szövődő történetek is. Idén ősszel, immár bővítve, újra kiadták az Olasz lakomát, a szerzővel ennek apropóján beszélgettünk.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...