Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros-ketchupos tarja

Mustáros-ketchupos tarja
Mustáros-ketchupos tarja
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A páromtól tanultam ezt a pácolási módot, és előszeretettel alkalmazom, imádjuk!! :)

Körülbelül 1 cm vastagra szoktam vágni a szeleteket. Többféle fűszerezéssel készítem, nyáron előnyben részesítem a grill fűszereket. A lényeg, hogy az előkészített húst 3-4 napig pácolom, így összeérnek az ízek, a hús omlósabb lesz, nem utolsó sorban a sütési idő is lerövidül.

Sütéskor nyugodtan lehet a húsra öntött olajat használni. Ami esetleg megmarad, nem kell kiönteni, el lehet használni bármilyen húsétel készítéséhez.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsokat a felhasználás előtt 3-4 nappal a következő módon bepácoljuk.
  2. A szelet húsok  mindkét oldalát bedörzsöljük a fűszersóval és az őrölt színes borssal, majd bőségesen megkenjünk mustárral és ketchuppal.
  3. Előkészítünk egy műanyag dobozt. Az aljára kevés olajat öntünk, és rárétegezzük a húsokat.
  4. Végül felöntjük annyi olajjal, hogy a húst teljesen ellepje.
  5. A dobozt lezárjuk, és hűtőbe tesszük. Akár már másnap felhasználhatjuk, de szerencsésebb pár napot várni, hogy összeérjenek az ízek.
  6. Sütéskor egy teflon serpenyőbe pár evőkanál olajat teszünk a dobozból, rátesszük a hússzeleteket, először fedő alatt puhítjuk, majd fedő nélkül sütjük.
  7. Ha egyszerre nem készítjük el az összes húst, dobozban nyugodtan visszatehetjük a hűtőbe, és később felhasználhatjuk.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 21 781
elküldve: 6
receptkönyvben: 123
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Dina79

Mióta szakács: 2013.01.26.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fűszeres tarja, ketchupos sertéssült, pácolt sertéstarja

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Birkin
Birkin Sun, 2013-07-07 17:36

Nagyon finom, habár kicsit macerás, mert ahogy sül a hús, a pác nagyon csúnyán odakap, ezért én papírtörlővel nagyrészt leitattam a húsról sütés előtt, hogy ne ússzon az egész lakás füstben.

1347
sertéstarja 75 dkg
ketchup 10 ek
mustár 10 ek
fűszersó 3 ek
négyszínű bors 1 ek
napraforgó olaj 5 dl