Nosalty Logó

Mustáros-ketchupos tarja

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dina79
Mustáros-ketchupos tarja
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 1341 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 5364 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 368 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    130.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4495.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    3928 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    4523 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 1341 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136 g

Zsír

  • Összesen
    521.2 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    238 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    168 g
  • Koleszterin
    465 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17982.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1572 mg
  • Nátrium
    15712 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    705.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    179 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    225 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    591 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    525 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    18093 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 5364 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1233.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    1078 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1241 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 368 Kcal

Elkészítés

  1. A húsokat a felhasználáselőtt 3-4 nappal a következő módon bepácoljuk.
  2. A szelet húsok mindkét oldalátbedörzsöljük a fűszersóval és az őrölt színes borssal, majd bőségesenmegkenjünk mustárral és ketchuppal.
  3. Előkészítünk egy műanyag dobozt. Az aljára kevés olajat öntünk, és rárétegezzük a húsokat.
  4. Végül felöntjük annyi olajjal, hogy a húst teljesen ellepje.
  5. A dobozt lezárjuk, és hűtőbe tesszük. Akár már másnap felhasználhatjuk, de szerencsésebb pár napot várni, hogy összeérjenek az ízek.
  6. Sütéskor egy teflon serpenyőbe pár evőkanál olajat teszünk a dobozból, rátesszük a hússzeleteket, először fedő alatt puhítjuk, majd fedő nélkül sütjük.
  7. Ha egyszerre nem készítjük el az összes húst, dobozban nyugodtan visszatehetjük a hűtőbe, és később felhasználhatjuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 25874
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A páromtól tanultam ezt a pácolási módot, és előszeretettel alkalmazom, imádjuk!! :) Körülbelül 1 cm vastagra szoktam vágni a szeleteket. Többféle fűszerezéssel készítem, nyáron előnyben részesítem a grill fűszereket. A lényeg, hogy az előkészített húst 3-4 napig pácolom, így összeérnek az ízek, a hús omlósabb lesz, nem utolsó sorban a sütési idő is lerövidül. Sütéskor nyugodtan lehet a húsra öntött olajat használni. Ami esetleg megmarad, nem kell kiönteni, el lehet használni bármilyen húsétel készítéséhez.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Éppen most puhul a h?t?ben!

Birkin

Nagyon finom, habár kicsit macerás, mert ahogy sül a hús, a pác nagyon csúnyán odakap, ezért én papírtörl?vel nagyrészt leitattam a húsról sütés el?tt, hogy ne ússzon az egész lakás füstben.

Címlapról ajánljuk

További cikkek