r
Nosalty Logó

Mustáros-borsos tarja petrezselymes krumplival

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Mustáros-borsos tarja petrezselymes krumplival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1011 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 4044 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.8 g

Zsír

  • Összesen
    84.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    922.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    634 micro
Összesen 1011 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183.2 g

Zsír

  • Összesen
    336.8 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    94 g
  • Koleszterin
    620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3688.7 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    2140 mg
  • Nátrium
    658 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1028.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    90 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    300 micro
  • K vitamin:
    757 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    784 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2278 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2536 micro
Összesen 4044 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pác elkészítése: 1-1,5 dl olajban jól keverjük el a fűszerkeveréket, hagyjuk egy picit állni, majd tegyük bele a hússzeleteket úgy, hogy teljesen ellepje. Fedjük le, és hűtőben tároljuk legalább 1 éjszakát.
  2. Sütés előtt picit sózzuk be a húsokat. (Nem muszáj, mert elég sós a pác, de mi szeretjük az erős ízeket.) Ezután tegyük bele a tepsibe (olaj már nem kell alá), fedjük le fóliával, és süssük meg.
  3. Közben a krumplit meghámozzuk, alaposan megmossuk, majd csinos kis kockákra vágjuk.
  4. Egy magasabb falú lábasban felhevítjük az olajat, és rátesszük a burgonyát, majd rászórjuk a felíprított petrezselymet, valamint az ételízesítőt.
  5. Pici vizet engedünk alá, majd lefedve pároljuk.
  6. A vizet addig pótoljuk alatta, amíg puhára nem fő. Sűrűn kevergessük, mert könnyen odaég.
  7. Villával ellenőrizzük, hogy megpuhult-e a hús, ha igen, akkor a fóliát levéve, megpirítjuk a tetejét, majd tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 39455
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 19.

Ajánló

Csalamádéval tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez is egyszerű recept, túl nagy főzési tudományt nem igényel, én ezért szeretem. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek