Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros-borsos tarja petrezselymes krumplival

Mustáros-borsos tarja petrezselymes krumplival
Mustáros-borsos tarja petrezselymes krumplival
140 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is egyszerű recept, túl nagy főzési tudományt nem igényel, én ezért szeretem. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Csalamádéval tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pác elkészítése: 1-1,5 dl olajban jól keverjük el a fűszerkeveréket, hagyjuk egy picit állni, majd tegyük bele a hússzeleteket úgy, hogy teljesen ellepje. Fedjük le, és hűtőben tároljuk legalább 1 éjszakát.
  2. Sütés előtt picit sózzuk be a húsokat. (Nem muszáj, mert elég sós a pác, de mi szeretjük az erős ízeket.) Ezután tegyük bele a tepsibe (olaj már nem kell alá), fedjük le fóliával, és süssük meg.
  3. Közben a krumplit meghámozzuk, alaposan megmossuk, majd csinos kis kockákra vágjuk.
  4. Egy magasabb falú lábasban felhevítjük az olajat, és rátesszük a burgonyát, majd rászórjuk a felíprított petrezselymet, valamint az ételízesítőt.
  5. Pici vizet engedünk alá, majd lefedve pároljuk.
  6. A vizet addig pótoljuk alatta, amíg puhára nem fő. Sűrűn kevergessük, mert könnyen odaég.
  7. Villával ellenőrizzük, hogy megpuhult-e a hús, ha igen, akkor a fóliát levéve, megpirítjuk a tetejét, majd tálalhatjuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 31 157
elküldve: 2
receptkönyvben: 169
elkészítve: 0/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikike87

Mióta szakács: 2011.09.12.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pácolt tarja petrezselymes főtt burgonyával, mustáros pácolt tarja sütőben sütve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1011
sertéstarja 1 kg
flekken fűszerkeverék 33 g
napraforgó olaj 2.5 dl
petrezselyem 1 csokor
burgonya 0.5 kg
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint