Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustár otthon

Mustár otthon
Mustár otthon
5 perc / előkészület: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ajándékötlet, vagy otthoni szórakozás finom végeredménnyel? Mindkettőnek jó az otthon készült mustár.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Minden alapanyagot turmixba teszünk, és elkezdjük turmixolni.
  2. Ha nehezen vegyülnek az alapanyagok, vagy a végeredményt túl sűrűnek találjuk, bátran adhatunk hozzá apránként vizet.
  3. A mustárt mézzel, tormával, tárkonnyal is ízesíthetjük, és kipróbálhatjuk különböző ecetekkel is. Ha túl csípősnek találjuk, serpenyőben melegítsük, de ne süssük! Üvegben állva is veszít a csípősségéből.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 29
össznézettség: 13 410
elküldve: 3
receptkönyvben: 287
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: befőttek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 8 főre

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: fűszerek házilag
hasonló kategóriák: kompót, télire, befőtt

egyéb elnevezések

mustár házilag készítve, házi mustár

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

demily
Emily / demily Sun, 2015-02-08 13:42

Sziaaa

Készülök megcsinálni a házi mustárt és az lenne a kérdésem, hogy meddig áll el? Gondolom hűtőben pár napig max 1-2 hét, mivel nincs benne tartósító (ami amúgy egy pozitívum!). Ha tovább eláll, többet készítek, mert szeretjük.
Köszi :))

Coook
Coook / Coook Sun, 2015-02-08 14:19

Szia, a so is, az ecet is es az olaj is tartositja, nekunk kb 1 honapja csinaltam utoljara egy jo nagy adagot es meg mindig jo. Vigyazz, mert eleg csipos, de ha melegited egy kicsit, enyhulni fog.

193
fehér mustármag 75 g
mustármag 75 g
fokhagyma 2 gerezd
1 kávéskanál
olívaolaj 1 dl
fehérborecet 1 dl