Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi fűszer csemege paprika

Házi fűszer csemege paprika
Házi fűszer csemege paprika
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még májusban vettem fűszerpaprikának való palántát, szép paprikák teremtek rajta. Leszedtem és hagytam száradni. Volt pár másfajta piros csemegepaprikám, amit szintén kiszárítottam, majd azt is ledaráltam. Nagyon finom illata és színe lett őrlés után.

Költségnek én a palánták árát írtam.

hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megszárított fűszer-vagy másfajta pirospaprikának a magházát kiszedjük.
  2. Apró darabokra tördeljük, és darálóval porrá őröljük.
  3. Egy tányérkába téve meleg helyen még pár napig szárítjuk.
  4. Fűszertartóba tesszük, majd felhasználjuk.
     
  • költség: 150 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 525
elküldve: 1
receptkönyvben: 49
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
693 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: fűszerek házilag
hasonló kategóriák: kompót, befőtt, télire

egyéb elnevezések

őrölt fűszerpaprika, csemege fűszerpaprika darálva, házi fűszerpaprika

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Reni 21
Reni 21 Wed, 2015-09-02 22:53

Csak annyit szeretnék hozzá szólni hogy ha sütőben megszárítani és aztán ledarálni a paprikát úgy tovább áll és nem csomósodik . Mi a magházat magvastól benne hagyjuk így még szebb színe lesz a fűszerpaprikánknak és jobban is fest !

Sancho
Sancho Thu, 2012-11-15 11:17

Ez a finom. Én is így állítom elő a paprikaport, mert nem bízok a bolti téglaporban.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-11-06 09:04

Mesés, én ilyen csodát a szomszédunkból vettem, és tényleg: az az illat összehasonlíthatatlan, az a finom, már majdnem púder por, az íze még magában is finom, nem hogy az ételekben, és nem kell belőle olyan sok, ( csak nagy mennyiség főzése esetén! ), mert csodálatos illatot, ízt és zamatot , színt ad az ételnek, és bizony, a mosogatás, egy igazi őrölt házipaprikás étel után, nem a legkönnyebb: főleg, ha netán műanyag ételhordósba is kerül az étel,....nekem alig sikerült a kóstolásra vitt étel után kimosni az edényt. Befogta...:-o
A bolti ezt nem teszi meg..
Amúgy mi: az 1 kg házi édes őrölt pirospaprikát 2500 Ft-ért vettünk.De az a következő október elejéig elég,- ha tudom, nagy főzések is lesznek, alkalmak, több és nagy főzések, akkor szoktam többet venni, - amúgy ez bőven elég.
Ez teljesen megéri nekünk, nagyon örülök neki, hogy hozzájuthatok.:-D
Szép hetet kívánok!
Éva-Anyóca

ilus74
Iluska / ilus74 Tue, 2012-11-06 18:08

Igen,nekem is befogja a fehér műanyag tányért.Ilyenkor pici flóraszeptet csöppentek oda,pár percig állni hagyom,és lehozza.
Legyen neked is csodás heted!puszillak

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-11-06 20:42

Kedves ilus74!

Köszönöm az új tippet, a Flóraszepttel. :-D
Végre nem kell agyonra sikálnom, áztatnom...
Szép hetet kívánok Neked is.
Éva-Anyóca

Sziszi77
Sziszi77 Mon, 2013-09-02 16:02

Kedves Éva!
A műanyag edényt én mindig a napon fehérítem, egész jól kihozza a paprika színét. Pár órát ugyan kint kell felejteni a napon, de megéri. :)
További szép délutánt!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-09-06 08:17

Kedves Sziszi77!

Ezt a tippet még nem hallottam, érdekes, jövőre kipróbálom,- sajnos már nem olyan erős a nap, lassan, de nem is lassan: Indián nyár van :)

Köszönöm, jövőre ezt a tanácsot is kipróbálom, lesz rá ok, pirospaprika vásárlás most is lesz a szomszédunkból.:D
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

41
paprika 1 kg