Muffinsütőben sült túrós kosárka -Túrós táska 2.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szabolcsi Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 12% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
400
kcal
- 12% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
1603
kcal
- 12% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 689.8 g
-
Cink 163 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 125 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
400
kcal
- 12% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.4 g
Zsír
-
Összesen 85.4 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2759.1 g
-
Cink 651 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 249 mg
-
Vas 501 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 598 mg
-
Nátrium 670 mg
-
Réz 25 mg
-
Mangán 20 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142.5 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 222.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 300 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 245 micro
Összesen
1603
kcal
- 12% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 439.3 g
-
Cink 104 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 80 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 48 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
254
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük.
- A tojásfehérjét pici csipet sóval felverjük. A túrót áttörjük, és elkeverjük a tojássárgájával, cukorral, mazsolával, citromhéjjal, majd a végén a tojás felvert fehérjével.
- A tésztát 6 darabra vágjuk, és beleaplikáljuk a muffinsütő formába. A kosarakba egyenletesen elosztva beleadagoljuk a tölteléket. A tészta kilógó részét összecsippentjük, és a már felmelegedett sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
- Picit hagyjuk kihűlni, és ezután vesszük ki óvatosan a formából. A tetejét porcukorral meghintjük, és tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 588
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 42422
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 04.
Ajánló
Gyorsan - finomat!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Szabolcsi Ildikó
20 recept
Egyszer már volt egy kísérletem túrós batyura... Most sokkal jobban sikerült. :)