Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mozzarellás csirkemell bazsalikomos tejszínszószban

Mozzarellás csirkemell bazsalikomos tejszínszószban
Mozzarellás csirkemell bazsalikomos tejszínszószban
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom húsétel. Mielőtt az ételt a sütőbe tolnánk, megszórhatjuk reszelt parmezánnal is. A mártást ízesíthetjük kevés fokhagymával is. Tálaljuk párolt rizzsel vagy friss bagettel.

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, majd egy serpenyőben a forró olajban kb. 5 perc alatt körben megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és egy tűzálló edénybe rakjuk. Köréje szórjuk a megmosott paradicsomot.
  2. A tejszínt egy edényben felfőzzük, kb. 1-2 percig főzzük. Sóval, borssal és a bazsalikommal fűszerezzük. A húsra öntjük.
  3. A mozzarellát lereszeljük, és a húsra szórjuk.
  4. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 7 318
elküldve: 1
receptkönyvben: 129
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
adag: 1 főre
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsis csirke, tejszínes csirkemell

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

558
csirkemell filé 180 g
napraforgó olaj 0.5 ek
koktélparadicsom 5 dkg
habtejszín 75 ml
mozzarella 30 g
bazsalikom 0.5 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint