r
Nosalty Logó

Sajtos pogi Amazóna konyhájából

NS
Sajtos pogi Amazóna konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

775
Kalória
15g
Fehérje
79.5g
Szénhidrát
43.8g
Zsír
52.9g
Víz
57.5g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 775 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 4651 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 367 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1178.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    788 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    79.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    417 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 775 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.7 g

Zsír

  • Összesen
    262.7 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7071.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    748 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1153 mg
  • Nátrium
    4728 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    476.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    317.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2499 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2366 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1583 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 4651 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 367 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, belemorzsoljuk a margarint. A reszelt sajtot isbeleszórjuk és a a sót is.
  2. A felfutott élesztőt beleöntük, és a tejfölt is hozzáadva közepes keménységű tésztát gyúrunk. Meleg helyen 1 órát pihentetjük.
  3. Gyúrótáblán vékonyra nyújtjuk, és többszörösen összehajtogatjuk. Az összehajtogatástól lesz magas, leveles a tészta.
  4. Aztán újra kinyújtjuk, de már nem nagyon vékonyra, úgy 2 cm vastagságú legyen. Késsel csíkokat húzunk rá.
  5. Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A kikevert tojással megkenjük. Ha a tészta nem elég sós, akkor én a tojásba is teszek sót, vagy éppen a még sületlen pogikat megszórom vele.
  6. Ízlés szerint lehet sajttal, szezámmaggal, köménymaggal díszíteni. Nekem 2 tepsivel lesz ebből az adagból.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Kortalan finomság. Már nagyanyáink is sütötték. A kisfiam kedvence.

További receptek

Cheddar scones

A klasszikusan édesen fogyasztott brit klasszikuson csavartunk most egyet, és sós verzióban, jó sok cheddarral megturbózva készítettük el. Egy-egy sajtos scone remek tízórai vagy uzsonna ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek