Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mouginsfesztivál-torta

Mouginsfesztivál-torta
Mouginsfesztivál-torta
75 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Réunionból származó édesburgonya-torta, amit nemhiába favorizálnak a gyarmatosító franciák. Mougins fesztivál közkedvelt desszertje. Lássuk!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kockázzuk fel a megpucolt édesburgonya-adagunkat, és főzzük puhára egy csipet só hozzáadásával. Ezután langyossá hűlten pépesítsük el.
  2. Keverjük simára a cukrot, a rumot, tejet, a tojásokat és a vaníliarúd kikapart magjait. Adagoljuk hozzá a szobahőmérsékleten kiolvadt vajat, olajat, lisztet, sütőport és az édesburgonyapépet is. Dolgozzuk el jól, majd öntsük a választott sütőformánkba.
  3. Előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 45-50 perc alatt süssük.
  4. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy éjszakán keresztül hagyjuk állni a hűtőben.
  5. Hidegen tálaljuk akár egy csésze tea vagy kávé kíséretében.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 884
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

janettaylor

Mióta szakács: 2017.04.02.
94 recept

receptjellemzők

konyha: afrikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat Karácsonyi Receptverseny
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

torta édesburgonyából

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Sat, 2018-12-01 11:34

Elkészítettem, nagyon finom, pillanatok alatt elogyott, nem vártuk meg a másnapot. Egyetlen észrevétel, ill kettő, egy a szakcs részére, egy pedig azoknak, akik még el szeretnék készíteni. A szerzőnek annyi, hogy a tepsi mérete opció nem véletlen van feltüntetve. A kiválasztott tepsinél kicsit pontosabb méretet kellett volna megadni. Azoknak pedig akik ki akarják próbálni: 24 cm-enél kisebb formát válasszanak, különben egy lapos kis lepénykét fognak kapni, ami ugyan finom, de nem nevezhető tortának.

210
édesburgonya 1 kg
tojás 2 db
tej 1.5 dl
xilit 8 dkg
rum 1.5 ek
finomliszt 2 ek
vaj 6 dkg
olívaolaj 1 ek
sütőpor 1 csomag
vanília 1 db