Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Morzsás almás pite

Morzsás almás pite
Morzsás almás pite
85 perc / előkészület: 30 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az omlós tészta az ízletes almaszeletekkel és a tetején roppanósra sült morzsával nagyon finom. A süteményevés élvezetét mi még fokoztuk egy kis tejszínhabbal.

hozzávalók / 4 adag

Hozzávalók a tésztához

Almás réteg hozzávalói

Hozzávalók a morzsához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat, majd kezdjük el összemorzsolni.
  2. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a cukrot, majd adjuk hozzá a villával enyhén felvert tojás. Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, majd csomagoljuk be fóliába, és tegyük be legalább egy fél órára a hűtőbe.
  3. Egy teflonos sütőformába keresztben tegyünk két vastagabb csík sütőpapírt úgy, hogy jóval túllógjon a forma szélén (így könnyen ki tudjuk majd emelni a formából a megsült pitét).
  4. Vegyük ki a hűtőből a tésztát, majd a fólián nyújtsuk ki sütőforma nagyságúra. Ezután béleljük ki vele a formát.
  5. Az almát hámozzuk meg, majd negyedeljük fel, és távolítsuk el a magházat. Ezután facsarjuk rá a citromlevet, majd forgassuk alaposan össze (így az alma nem barnul meg a felhasználásig).
  6. A barna cukorhoz keverjük hozzá a vaníliás cukrot, a fahéjat és a szerecsendiót.
  7. Ezután a formában lévő tésztára tegyük rá az almaszeleteket, majd szórjuk meg a cukros keverékkel.
  8. A morzsához a lisztet keverjük össze a reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá a cukrot és a felkockázott puha vajat. Ezután morzsoljuk össze úgy, hogy darabos morzsát kapjunk.
  9. Az almaszeletek tetejére ezután egyenletesen szórjuk rá a durva morzsát.
  10. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 50-55 perc alatt szép aranyszínűre.
  11. A sütőből kivéve hagyjuk a formában langyosra hűlni, majd a papírcsíkok segítségével, emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki egészen.
  12. Tálalás előtt szeleteljük fel, majd ízlés szerint tejszínhabbal kínáljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 5 281
elküldve: 1
receptkönyvben: 42
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gizi

Mióta szakács: 2013.03.25.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás crumble, morzsás pite

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1263
finomliszt 30 dkg
vaj 20 dkg
barna cukor 7 dkg
tojás 1 db
1 csipet
alma 6 db
citromlé 1 citromból nyert
barna cukor 3 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 1 teáskanál
szerecsendió 1 kávéskanál
vaj 10 dkg
finomliszt 10 dkg
barna cukor 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert