Nosalty Logó

Morzsás almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Morzsás almás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Almás réteg hozzávalói

Hozzávalók a morzsához

Összesen 1263 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Almás réteg hozzávalói

Hozzávalók a morzsához

Összesen 5049 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Almás réteg hozzávalói

Hozzávalók a morzsához

Összesen 226 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    63.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.2 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    541 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    523 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 1263 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    253.8 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    825 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1656.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    731 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    664.8 g
  • Cukor
    319 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1101.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2090 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    766 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    636 micro
Összesen 5049 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 226 Kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Almás réteg hozzávalói

Hozzávalók a morzsához

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat, majd kezdjük el összemorzsolni.
  2. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a cukrot, majd adjuk hozzá a villával enyhén felvert tojás. Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, majd csomagoljuk be fóliába, és tegyük be legalább egy fél órára a hűtőbe.
  3. Egy teflonos sütőformába keresztben tegyünk két vastagabb csík sütőpapírt úgy, hogy jóval túllógjon a forma szélén (így könnyen ki tudjuk majd emelni a formából a megsült pitét).
  4. Vegyük ki a hűtőből a tésztát, majd a fólián nyújtsuk ki sütőforma nagyságúra. Ezután béleljük ki vele a formát.
  5. Az almát hámozzuk meg, majd negyedeljük fel, és távolítsuk el a magházat. Ezután facsarjuk rá a citromlevet, majd forgassuk alaposan össze (így az alma nem barnul meg a felhasználásig).
  6. A barna cukorhoz keverjük hozzá a vaníliás cukrot, a fahéjat és a szerecsendiót.
  7. Ezután a formában lévő tésztára tegyük rá az almaszeleteket, majd szórjuk meg a cukros keverékkel.
  8. A morzsához a lisztet keverjük össze a reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá a cukrot és a felkockázott puha vajat. Ezután morzsoljuk össze úgy, hogy darabos morzsát kapjunk.
  9. Az almaszeletek tetejére ezután egyenletesen szórjuk rá a durva morzsát.
  10. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 50-55 perc alatt szép aranyszínűre.
  11. A sütőből kivéve hagyjuk a formában langyosra hűlni, majd a papírcsíkok segítségével, emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki egészen.
  12. Tálalás előtt szeleteljük fel, majd ízlés szerint tejszínhabbal kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 12915
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az omlós tészta az ízletes almaszeletekkel és a tetején roppanósra sült morzsával nagyon finom. A süteményevés élvezetét mi még fokoztuk egy kis tejszínhabbal.

Hozzászólások

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Almás réteg hozzávalói

Hozzávalók a morzsához

Címlapról ajánljuk

További cikkek