Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorós palacsinta Glasertől

Mogyorós palacsinta Glasertől
Mogyorós palacsinta Glasertől
17 perc / előkészület: 5 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még egy finom palacsinta recept. A palacsintatésztát fahéj helyett ízesíthetjük vanília kivonattal is. Elkészíthetjük dióval vagy mandulával is.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást, liszttel, mogyoróval, fahéjjal, sóval, és a tejjel simára keverjük. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen csomós a tészta. A végén hozzákavarjuk a vajat is.
  2. Kenjünk ki egy kb. 24 cm átmérőjű serpenyőt zsiradékkal. Öntsünk bele annyit a tésztából, hogy a tészta vékonyan vonja be az alját.
  3. Süssük a tésztát közepes hőfokon, kb. 1 percig, majd óvatosan fordítsuk meg.
  4. Süssük a másik oldalát is kb. ½ percig. Süssünk a tésztából egymás után kb. 8 palacsintát.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 384
elküldve: 1
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: magas
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

palacsinta mogyoróval, palacsinta másképp

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

724
törökmogyoró 75 g
finomliszt 75 g
fahéj 2 tk
1 csipet
tojás 2 db
tej 300 ml
vaj 40 g
napraforgó olaj 1.5 ek