r
Nosalty Logó

Piskótatekercs - gluténmentes

Cafika
Piskótatekercs - gluténmentes
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

387
Kalória
5.5g
Fehérje
82.2g
Szénhidrát
3.7g
Zsír
43.6g
Víz
135g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
53.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 387 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 1545 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 264 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    679.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 387 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2718.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    568 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    921 mg
  • Nátrium
    1145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    328.7 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    174.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 1545 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 264 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, a tepsinket kibéleljük sütőpapírral.
  2. Egy keverőtálban az egész tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral, csipet sóval, citromhéjjal kézi mixer segítségével addig keverjük, amíg 3-4-szeresére nem nő (kb. 10-15 perc), legyen szép világos, habos.
  3. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, jól elkeverjük.
  4. A tojásos habhoz kanalanként hozzáadjuk a lisztet, minden egyes kanál után óvatosan beleforgatjuk a lisztet.
  5. A masszát a sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és mehet is az előmelegített sütőbe, kb. 10-15 percre. Végezzünk tűpróbát, ha már nem ragad, akkor kész is a sütink (előfordulhat, hogy picit tovább kell sütni). Fontos, hogy a sütő ajtaját ne nyissuk ki a sütés alatt, csak az idő lejárta után.
  6. Ha kész, a sütit kevés cukorral beszórjuk, nedves konyharuhát teszünk rá, és megfordítjuk. Így a sütőpapír kerül felülre, ezt nedves szivaccsal (jól kicsavarjuk) megsimítgatjuk, így könnyen le tudjuk húzni a papírt a sütinkről.
  7. A konyharuha segítségével feltekerjük, picit állni hagyjuk, majd kitekerjük.
  8. Ezt kb. háromszor megismételjük, majd a piskótánk már hűlt is, és bekenjük baracklekvárral, és feltekerjük.
  9. Tálaláskor a sütit picit srégen vágjuk, aki szereti, porcukorral beszórhatja

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 37x30x6

Ez egy dr. Schär recept. Az eredeti recept az én megadott hozávalóim duplája, de így nekem óriási magas a tészta, és lehetetlen összetekerni, ezért feleztem az adagot. Ha a megadott hozzávalóim dupláját vesszük, akkkor szuper torta alapot kapunk, csak akkor a tésztát 180 fokon, 45 percig kell sütni.

Nosalty stories

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek