r
Nosalty Logó

Csokoládés tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládés tekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 801 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 4806 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 310 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1045.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    374 micro
Összesen 801 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    299 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    1628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6273 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1516 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    2499 mg
  • Nátrium
    1729 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467.7 g
  • Cukor
    379 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2746 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    1321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2617 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1551 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2243 micro
Összesen 4806 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 310 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A tésztához kettéválasztjuk a tojást.
  2. A tojássárgához a porcukor 1/3 részét habosra keverjük.
  3. A tojásfehérjét a maradék porcukorral habbá verjük.
  4. A lisztet, a kakaóport, a sütőport összekeverjük.
  5. A sárgájás masszához óvatasan fakanállal belekeverjük a fehérjés habot.
  6. Majd ebbe beleszórjuk a lisztes keveréket.
  7. A gáztepsi méretű tepsit sütőpapírral kibéleljük.
  8. Elkenjük benneóvatosan a masszát
  9. 180- fokon kezdjük a sütést, majd mérsékeljük, amíg kisül.
  10. Ha kihűlt, lehúzzuk a papírt róla.
  11. A krémhez a lisztből, a tojásból, a tejből puding sűrűségű krémet főzünk.
  12. A porcukrota margarinnal habosra keverjük.
  13. Kihűlés után összekeverjük őket.
  14. Kettéválasztjuk a krémet: az egyik fehéren marad, a másikba kakaóport szórunk,és rumaromával ízesítjük.
  15. A lehúzott papír helyére rákenjük a fehér krémet, majd errerögtön a kakaós krémet.
  16. Óvatosan, mint a tekercseket, feltekerjük.
  17. Tetejére hagyunk egy pici krémet amivel lekenjük.
  18. Hűtőbe téve hagyjuk jól kihűlni.
  19. Bevonócsokival leöntjük, amit előzőleg gőz felett egy kevés napraforgó olajjal felolvasztottunk.
  20. Ha kihűlt, felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x34
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 37888
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 23.

Ajánló

Mindenkinek, aki nem csömör édességre vágyik!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Amikor megkóstoltam, a kedvencemmé vált, és amikor én is elkészítettem, a barátainké is.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

szia! nagyon tetszik ez a recept,jol néz ki és egyszer?nek t?nik!pont jó lesz hétvégére!kipróbálom! köszi

Törölt felhasználó

Remekm?,gyönyör?! Ki fogom próbálni!

k.margaréta

Ez nagyon szép! Megcsinálom, nagyon kínálja magát! Hmmmmmm...

Törölt felhasználó

Kedves Citrom, nagyon szép, anyukám a hétvégén sütött ilyet, csak nálunk pávaszemnek hívják. Isteni süti, csak ajánlani tudom mindenkinek. Üdv, Zsuzsa

soma11

Kedves Citrom! Nagyon szép a sütikéd,gratulálok. Én már próbálkoztam az elkészítéssel, de a feltekerésnél meakadtam, sajnos nem sikerült. Azért felkockázva is elfogyott, mert egyébként nagyon finom sütemény. Ha van valami titka a feltekerésnek, szívesen venném a segítségedet. Üdv, Soma

Törölt felhasználó

Sziasztok4 A tekeréssel nekem is gondjaim vannak,bár úgy látom ezt nem kell olyan szorosan feltekerni mint a lekváros tekercset.De mégis nekem valamiért repedezik.....inkább töredezik a piskóta. :-( Meg tudja mondani nekem valaki,hogy miért? Lidi

Törölt felhasználó

Sziasztok! Szóval a tekerés azért nehezebb egy kicsit mert vastag és puha a tészta.De ahogy látszik is éppenhogy csak tekerek egyet rajta,és az aljára kerül a tészta széle.Utánna lekenem és rögtön be a h?t?be.Össze fog"h?lni".Ezután megdermedés után leöntjük a csokival ,ismét megdermed,és szeletelés után már ehetjük is.Jó sütögetést!!!

Törölt felhasználó

Sziasztok! Ha szabadna egy apró kis megjegyzést tennem a feltekeréshez,egy kis segítség! Ha kiveszitek a piskótát a süt?b?l,akkor egy tiszta,de benedvesített konyharuhára tegyétek a tésztát. Le lehet húzni a süt?papírt,és így kell óvatosan feltekerni a piskótát. A nedves konyharuhában hagyjuk kihülni a piskótatésztát és így nem fog kiszáradni, törni,rugalmas marad! Remélem segítettem!

Marianna1973

Ez így igaz!!! Pontosan így készítem én is , és tökéletes lesz! :)

Törölt felhasználó

Ha banánt raksz a tészta szélére a krémre és úgy tekered fel még finomabb.

soma11

A nedves konyharuha tökéletes, teljes siker, köszi.

Törölt felhasználó

Szombaton megsütöttem, a családom nagyon dícsérte. Köszönet a receptért!

Törölt felhasználó

Hajnal1! Nagyon szivesen!

shiny85

Kedves Citrom! Ez egy isteni finom sütike! A piskóta selymesen lágy, a kétféle krémmel párosítva pedig fenséges! Óriási sikert arattam vele! Köszi, hogy megosztottad velünk ezt a receptet! Egyetlen észrevételem lenne: nekem ebb?l a mennyiségb?l két tekercsem lett! Két piskóta és a krém is pont kett?be volt elég, pedig ha jól olvastam a receptet, csak egy kellett volna hogy legyen! De szinte így is pillanatok alatt elfogyott :)

arkcsiga

többször csináltam már, ez a kedvenc itthon, de a piskóta hol sikerül hol nem.. egyszer tökéletes, egyszer meg ragad, feltekerés után úgy kell lekaparni a konyharuháról.. szépen feldagad a süt?ben, mire a kenésre kerül a sor, összelapul 3-4 milisre.. tudja vki ennek mi lehet az oka?

Törölt felhasználó

Kedves arkcsiga!A sütéssel van a gond.Nem szabad túl hamar kivenni!És teljesen fölösleges konyharuhába csavarni!

arkcsiga

Mennyi sütési id?t javasolsz?

Katalin

Szia Kedves arkcsiga! Most tévedtem erre a receptre és olvastam, hogy gondjaid vannak a piskóta "leragadásával". Nekem is volt sokáig, míg nem olvastam egy helyen, hogy porcukorral meghintet süt?-vagy zsírpapírra kell borítani, amit egy konyharuhára teszel, és így csavarod fel. Soha nem ragad le!!!!! Próbáld ki! Üdv! Kati

arkcsiga

megpróbálom, köszönöm!!!!!

margica

üdv mindenki! én még nem próbáltam ki, de biztos, hogy 2 kanál liszt elég 8 tojáshoz?

Törölt felhasználó

Szia margica!A 2 ev?kanál liszt és a 2 ev?kanál kakaópor éppen elég hozzá,ezért lesz olyan selymesen puha a tészta.Próbáld ki!Szia!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek