r
Nosalty Logó

Mindenmentes Raffaello Fótyalány gasztrollkodásaiból

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Fótyalány
Mindenmentes Raffaello Fótyalány gasztrollkodásaiból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 86% Zsír
Összesen 2646 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 86% Zsír
Összesen 21168 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 86% Zsír
Összesen 780 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 86% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    281.9 g
  • Telített zsírsav
    221 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2646 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 86% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    2255.3 g
  • Telített zsírsav
    1768 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    166 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2737.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    449 mg
  • Foszfor
    893 mg
  • Nátrium
    1015 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    131 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 21168 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 86% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    83.1 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 780 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet és az eritritol + stevia keveréket egy lábasba tesszük, felforraljuk.
  2. Egy tálban elvegyítjük a kókuszitalport a kókuszreszelék nagy részével (hagyunk a beleforgatáshoz is).
  3. Mikor felforrt a szirup, lehúzzuk a tűzről a lábast, és állandóan kevergetve hozzáadjuk a vanília aromát, majd a kókuszreszelékes kókuszitalport, és belekeverjük a kókuszvajat is. Sima masszát kell kapnunk.
  4. Hűlni hagyjuk, de csak módjával, ha túlságosan kihűl, akkor sokkal nehezebb megformázni, és nem áll össze a massza golyókká!
  5. Majd golyókat formázunk, s mindegyik közepébe egy egész vagy fél mandulaszemet helyezünk (én fél mandulákkal csináltam). Ha valaki allergiás a mogyorófélékre, akkor ez a lépés természetesen kihagyható.
  6. Utolsó lépésben meghempergetjük a golyókat kókuszreszelékben.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 8416
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 12.

Ajánló

Ha nem találsz blansírozott mandulát vagy spórolni akarsz, akkor így kell blansírozni: 1.   A manduláinkat leöblítjük. 2.   Egy lábasban vizet forralunk. 3.   Ha forr a víz, beledobjuk a mandulákat. 4.   Újraforrástól számítva max. 5 percig főzzük és leszűrjük. 5.   A mandulákat még melegen kinyomjuk a felpuhult héjból. 6.   Leöblítjük a mandulákat és készen is vagyunk. Forrás: http://nassolda.receptneked.hu

Receptkategóriák

Mindenmentes Raffaello Fótyalány gasztrollkodásaiból
Fótyalány 1 recept

A munkahelyemen az a szokás, hogy akinek születés- vagy névnapja van, az készül valamilyen édességgel, üdítővel vagy rágcsálnivalóval, hogy a kollégákat megkínálja e jeles napon. Olyasmivel készülni azonban, amit mindenki bátran ehet, kihívás, ugyanis van, aki glutén-laktóz- vagy tojásfehérje-érzékeny, és szinte mindenki igyekszik kerülni a cukros ételeket. Amikor első alkalommal rajtam volt a sor, úgy döntöttem, hogy mindennek ellenére kitalálok valamit, amit egész biztosan mindenki megehet, és még finom is lesz.  A Raffaello mellett döntöttem, de sehol nem találtam olyan változatot a neten, amely az összes intoleranciát kizárná. Így végül csak beírtam a keresőbe az édesség nevét, és a legelső szimpatikus (nem-mentes) recepttel bementem egy Herbáriába. Azt a feladatot adtam az eladó kisasszonyoknak, hogy szedjük össze az összes hozzávaló mindenmentes változatát. Így is történt, nagyon készségesek és lelkesek voltak, sikerült mindent hozzávalót megvásárolnom. Itthon aztán vettem egy nagy levegőt, és úgy döntöttem, hogy megkockáztatom ugyanazokat az arányokkal elkészíteni, amelyeket az eredeti receptben olvastam. Szerencsére a mindenmentes Raffaello nagyon jól sikerült, tökéletesen összeállt a massza és a 1:4-es édesítőerejű eritritol+stevia keveréknek köszönhetően éppen olyan íze lett, mintha csak porcukorral készült volna. Ráadásul a sok kókusz alapú alapanyag miatt isteni, még kókuszosabb íze lett. Másnap a munkahelyemen is nagy sikert aratott, nem akarták elhinni, hogy tényleg cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, mindenki elkérte a receptet. Később aztán a névnapomra is ugyanennek a finomságnak az elkészítését választottam a kollégáknak, közkívánatra :) Remélem, Nektek is lesz alkalmatok kipróbálni ezt a receptet, és ugyanilyen sikert arattok majd vele.  Szeretettel: Fótyalány

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!