Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mindenmentes Raffaello Fótyalány gasztrollkodásaiból

Mindenmentes Raffaello Fótyalány gasztrollkodásaiból
Mindenmentes Raffaello Fótyalány gasztrollkodásaiból
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A munkahelyemen az a szokás, hogy akinek születés- vagy névnapja van, az készül valamilyen édességgel, üdítővel vagy rágcsálnivalóval, hogy a kollégákat megkínálja e jeles napon. Olyasmivel készülni azonban, amit mindenki bátran ehet, kihívás, ugyanis van, aki glutén-laktóz- vagy tojásfehérje-érzékeny, és szinte mindenki igyekszik kerülni a cukros ételeket. Amikor első alkalommal rajtam volt a sor, úgy döntöttem, hogy mindennek ellenére kitalálok valamit, amit egész biztosan mindenki megehet, és még finom is lesz. 

A Raffaello mellett döntöttem, de sehol nem találtam olyan változatot a neten, amely az összes intoleranciát kizárná. Így végül csak beírtam a keresőbe az édesség nevét, és a legelső szimpatikus (nem-mentes) recepttel bementem egy Herbáriába. Azt a feladatot adtam az eladó kisasszonyoknak, hogy szedjük össze az összes hozzávaló mindenmentes változatát. Így is történt, nagyon készségesek és lelkesek voltak, sikerült mindent hozzávalót megvásárolnom. Itthon aztán vettem egy nagy levegőt, és úgy döntöttem, hogy megkockáztatom ugyanazokat az arányokkal elkészíteni, amelyeket az eredeti receptben olvastam.

Szerencsére a mindenmentes Raffaello nagyon jól sikerült, tökéletesen összeállt a massza és a 1:4-es édesítőerejű eritritol+stevia keveréknek köszönhetően éppen olyan íze lett, mintha csak porcukorral készült volna. Ráadásul a sok kókusz alapú alapanyag miatt isteni, még kókuszosabb íze lett. Másnap a munkahelyemen is nagy sikert aratott, nem akarták elhinni, hogy tényleg cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, mindenki elkérte a receptet. Később aztán a névnapomra is ugyanennek a finomságnak az elkészítését választottam a kollégáknak, közkívánatra :)

Remélem, Nektek is lesz alkalmatok kipróbálni ezt a receptet, és ugyanilyen sikert arattok majd vele. 

Szeretettel:

Fótyalány

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Ha nem találsz blansírozott mandulát vagy spórolni akarsz, akkor így kell blansírozni:

1.   A manduláinkat leöblítjük.

2.   Egy lábasban vizet forralunk.

3.   Ha forr a víz, beledobjuk a mandulákat.

4.   Újraforrástól számítva max. 5 percig főzzük és leszűrjük.

5.   A mandulákat még melegen kinyomjuk a felpuhult héjból.

6.   Leöblítjük a mandulákat és készen is vagyunk.

Forrás: http://nassolda.receptneked.hu

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet és az eritritol + stevia keveréket egy lábasba tesszük, felforraljuk.
  2. Egy tálban elvegyítjük a kókuszitalport a kókuszreszelék nagy részével (hagyunk a beleforgatáshoz is).
  3. Mikor felforrt a szirup, lehúzzuk a tűzről a lábast, és állandóan kevergetve hozzáadjuk a vanília aromát, majd a kókuszreszelékes kókuszitalport, és belekeverjük a kókuszvajat is. Sima masszát kell kapnunk.
  4. Hűlni hagyjuk, de csak módjával, ha túlságosan kihűl, akkor sokkal nehezebb megformázni, és nem áll össze a massza golyókká!
  5. Majd golyókat formázunk, s mindegyik közepébe egy egész vagy fél mandulaszemet helyezünk (én fél mandulákkal csináltam). Ha valaki allergiás a mogyorófélékre, akkor ez a lépés természetesen kihagyható.
  6. Utolsó lépésben meghempergetjük a golyókat kókuszreszelékben.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 494
elküldve: 0
receptkönyvben: 67
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Fótyalány

Mióta szakács: 2019.02.04.
1 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

mandulagolyó

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

2571
kókuszzsír 200 dkg
kókuszreszelék 200 g
mandula 100 g
kókusztejpor 250 g
víz 120 ml
édesítőszer 40 g
vaníliaaroma 1 teáskanál