Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Raffaello golyó házilag

Raffaello golyó házilag
Raffaello golyó házilag
35 perc / előkészület: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet egy pár másik receptből "gyúrtam össze", szerintem sikerült kikísérleteznem az igazi Raffaello ízt :) Kár, hogy az ostyát nem nagyon lehet házilag megoldani rá, de így is isteni finom. Sokan félnek a tejportól, de a legtöbb, ami kapható, szerencsére adalékmentes, viszont ha kihagyjuk, hiányozni fog a golyócskák ízéből!

hozzávalók / 10 adag

Kb. 60-65 db golyóhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadunk 1 csomag kókuszreszeléket, a tejport és a folyadéko(ka)t , hogy könnyen gyúrható masszát kapjunk. Ha túl lágy lenne, keverhetünk hozzá még tejport és/vagy rakjuk be a hűtőbe fél órára, hogy kicsit szilárduljon a lágy vaj.
  3. Vizes kézzel kis golyókat formálunk belőle, majd közepébe egy-egy szem mandulát teszünk, és kókuszreszelékbe forgatjuk. Mini muffinpapírokba helyezzük, tálalásig hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 96 911
elküldve: 12
receptkönyvben: 450
elkészítve: 15/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Hena

Mióta szakács: 2012.01.10.
5 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: farsang, születésnap, karácsonyi édességek, szilveszter, Valentin-nap
mikor: mindig, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

kókuszgolyó, raffaello golyó, desszertgolyó

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pszilv
pszilv / pszilv Sun, 2018-12-23 19:23

Köszönöm szépen a receptet, megcsináltuk - vagyis a gyerekek még csinálják a gombóckákat - és nagyon nagyon finom! Kicsit lágy a krém, vártam, hogyan dermed majd, de egyelőre lágy. Azért nem kanállal kell megenni, lehet belőle golyókat formázni, de talán holnap reggelre lesz az igazi, ha addig a hűtőben állnak majd. Több tejport tettem bele, hogy keményedjen, de nem igazán köti meg. Utólag jutott eszembe, hogy van itthon kókuszliszt, úgyhogy lehet, hogy majd a következő adagba megpróbálom azt beletenni sürítésnek. Mert biztos lesz következő adag, nagoyn finom!

pszilv
pszilv / pszilv Tue, 2018-12-25 16:23

Az a helyzet, hogy végül szépen megkötött hidegen (a vaj miatt), de aztán inkább szobahőmérsékleten hagytuk, mert úgy mégis finomabb.

hencebence
Hena / hencebence Fri, 2018-12-28 15:54

Örülök, hogy ízlett! Kicsit lekéstem a válasszal, ne haragudj, de pont azt javasoltam volna, hogy hagyd a hűtőben kicsit szilárdulni, mielőtt formázod. :) Nem tudom, min múlik, néha nekem is folyósabb, talán a vajtól függ, de a hűtő általában segít. Jó étvágyat (bár gondolom, már nincs belőle :) !

troni
troni Sun, 2012-09-23 09:51

Kipróbáltam a receptet, de nekem nagyon lágy lett. Nem tudom golyókká formálni őket. Azokat az adagokat raktam bele, mint ami a receptben szerepel. Sőt, ahogy írtad még további tejport is raktam hozzá, de nem lett jó. :-(
Mi lehet a gond?

hencebence
Hena / hencebence Fri, 2012-09-28 08:19

Szia Troni! Néha nekem is olyan lesz, nem tudom, min múlik, talán a vajon... Az sem jó, ha túl lágyra olvasztod, meg valószínűleg az sem mindegy, hogy melyiket használod, de igazából még én sem jöttem rá. Ilyenkor be szoktam rakni kicsit a hűtőbe a masszát, illetve az is segít, ha tejport szórsz még bele. Nyugodtan változtasd az adagokat ízlés, textúra szerint! Hencebence

ildessz
ildessz Thu, 2012-01-19 15:20

Most készítettem el és csoda klassz lett. Lehet kapni ostyagolyókat is és én azokat töltöttem meg vele. Köszönöm a receptet!

hencebence
Hena / hencebence Thu, 2012-01-19 16:26

Nagyon szívesen, örülök, hogy ízlik! :) Nem is tudtam azokról az ostyagolyókról, hol lehet ilyet kapni? Könnyű megtölteni?

ildessz
ildessz Thu, 2012-01-19 16:36

Én egy reál élelmiszer boltban vásároltam Gyulán. Úgy néz ki mint az a műanyag tálca amiben a bonbonok vannak, csak ostyából és két lap egymás felé fordítva. Tehát nagyon könnyen fel tudod vágni és meg tudod tölteni. Igaz, hogy tökéletesen golyó alakúra nem tudod aztán levágni, de ez legyen a legkevesebb baja. A rafaelloval a fele ostyát használtam el, és nehogy kárba vesszen egy kis nutellát összekevertem mascarponéval és azzal töltöm meg a másik felét és olvasztott keserű csokival vonom be.

Kris
Kris Thu, 2012-01-19 22:37

Mifelénk "Bütykös ostyalap"-nak hívják :)Nekem is van valahol ilyen receptem,ami ehhez az ostyához való,de a Raffaello most jobban izgat :)!

hencebence
Hena / hencebence Thu, 2012-01-19 16:38

Hmmm, ez is nagyon jól hangzik, kipróbálom, persze ha megtalálom azt az ostyát! :) Köszönöm a gyors választ!

ildessz
ildessz Fri, 2012-01-20 09:57

Sajnos nagyon megpuhult az ostyalap:( nem rossz, nem rossz, de én nem ezt vártam a "bütyköktől"

szabotka
szabotka Wed, 2012-01-18 18:14

Ez biztos nagyon jó recept...viszont rossz kategóriában szerepel...ugyanis ez az olcsótól nagyon-nagyon messze áll

hencebence
Hena / hencebence Thu, 2012-01-19 10:33

Ahogy vesszük, szerintem ez a kb. 1300 Ft 65 db Raffaello golyóhoz nem olyan rossz. Például, névnapra Raffaello imádónak ajándékoztam már ilyet, egy csokor virágnál olcsóbb volt... Egyébként nem én kategorizáltam be az olcsók közé, hanem a megadott adatok alapján a Nosalty.

Nyafi
Nyafi Mon, 2012-01-16 23:21

És mennyi vaj kell hozzá? :) Kimaradt a felsorolásból! :)

hencebence
Hena / hencebence Mon, 2012-01-16 21:40

Köszönöm! Nagyon jó ízt ad neki, és lágy is lesz tőle! Én is inkább azt a verziót szeretem, amelyikben több a kókusztej :)

638
kókusztej 1.65 dl
víz 0.5 dl
porcukor 19 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sovány tejpor 7 dkg
vaj 25 dkg
mandula 100 g
kókuszreszelék 400 g