r
Nosalty Logó

Raffaello golyó házilag

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hena
Raffaello golyó házilag
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 45% Zsír

Kb. 60-65 db golyóhoz

Összesen 638 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 45% Zsír

Kb. 60-65 db golyóhoz

Összesen 6375 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 45% Zsír

Kb. 60-65 db golyóhoz

Összesen 517 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    54.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 638 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.7 g

Zsír

  • Összesen
    549.1 g
  • Telített zsírsav
    391 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5051.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    1313 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    786 mg
  • Foszfor
    2201 mg
  • Nátrium
    594 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.4 g
  • Cukor
    270 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1714 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1682 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 6375 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 517 kcal

Hozzávalók

Kb. 60-65 db golyóhoz

Elkészítés

Kb. 60-65 db golyóhoz

  1. A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadunk 1 csomag kókuszreszeléket, a tejport és a folyadéko(ka)t, hogy könnyen gyúrható masszát kapjunk. Ha túl lágy lenne, keverhetünk hozzá még tejport és/vagy rakjuk be a hűtőbe fél órára, hogy kicsit szilárduljon a lágy vaj.
  3. Vizes kézzel kis golyókat formálunk belőle, majd közepébe egy-egy szem mandulát teszünk, és kókuszreszelékbe forgatjuk. Mini muffinpapírokba helyezzük, tálalásig hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 284
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 125002
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet egy pár másik receptből "gyúrtam össze", szerintem sikerült kikísérleteznem az igazi Raffaello ízt :) Kár, hogy az ostyát nem nagyon lehet házilag megoldani rá, de így is isteni finom. Sokan félnek a tejportól, de a legtöbb, ami kapható, szerencsére adalékmentes, viszont ha kihagyjuk, hiányozni fog a golyócskák ízéből!

Hozzávalók

Kb. 60-65 db golyóhoz

Címlapról ajánljuk

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

Lakos Benedek

További cikkek