Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mimóza szelet

Mimóza szelet
Mimóza szelet
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (94)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik ovisom kínált ezzel a finom, üdítő süteménnyel. Az ő anyukája sütötte. Na, mondanom sem kell, két hétig üldöztem az anyukát, mire megszereztem a receptet. :D Mozgósítva volt az egész óvoda. :D:D Na az utolsó nap, mielőtt eljöttünk nyári szünetre, meglett a recept, másnap már sütöttem is. :)  Gyorsan elkészíthető, üde süti!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból tejföllel rugalmas tésztát gyúrunk, majd 4 lapot sütünk (tepsi méretűeket), de nem kell színesnek lennie a tésztának! 
  2. A tejben elkeverjük a lisztet, és sűrű péppé főzzük
  3. A margarint a porcukorral habosra keverjük, beletesszük a citrom reszelt héját és a levét.
  4. A kihűlt főzött krémmel összekeverjük a margarinos krémet, és megtöltjük a lapokat a következőképpen:
  5. Első lapot megkenjük lekvárral, rá a második lap. Erre jön a citromos krém, majd a harmadik lap és megint lekvár, végezetül a negyedik lap.
  6. Hűtőbe tesszük, és ha megpuhult a tészta, szeleteljük, porcukrozzuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 212 324
elküldve: 85
receptkönyvben: 2 308
elkészítve: 153/182
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

emeletes süti, tejfölös lekváros szelet, krémes nyári édesség

Hozzászólások (94)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

villers
villers Mon, 2019-04-22 11:50

Megsütöttem húsvétra, és bár a családnak ízlett, én biztos nem sütöm újra, legalábbis nem ebben a formában. Ha még egyszer terítékre kerül, akkor nem lesz benne a margarinos krém, hanem valami vaníliás pudingos, mert szerintem rettentően kiérezni belőle a margarint, és nagyon zsíros. A tésztával semmi baj nem volt, pedig én 30 x 35-ös méretre nyújtottam, így rettentően vékonyra kellett csinálni. Nálam egy lap 6 percig sült. Másnapra finomra megpuhult a tészta. Tehát mindenki csinálja meg, aki szereti az igazi vidéki, már-már lakodalmas sütiket, akit nem zavar a margarin íze. Akit viszont igen, az szerintem cserélje le valami másra, vagy használjon belőle kevesebbet valami pudingossal, vagy túróval lazítva :)

Rita1971
TraRita / Rita1971 Mon, 2019-04-22 18:42

Sajnálom, hogy neked nem ízlett! Ha pudingos krémmel vagy túróval váltod ki, akkor az már nem ez a süti. Amit én használok margarint az egy szuper krémmargarin :)

villers
villers Tue, 2019-04-23 10:33

Ez is szuper krémmargarin volt, de amúgy egyáltalán nem baj, ha nekem nem ízlik, hisz én nem is eszem belőle se a cukor, se a liszt miatt, a krémet is csak megkóstoltam. Ennek ellenére olyan seperc alatt elfogyott, és a családnak határozottan ízlett. A fiam és a férjem szerint isteni, és őket nem zavarja a margarin határozott íze. Lehet engem is csak azért, mert nem vagyok hozzászokva az ilyen krémes finomságokhoz :)

gyurmatorta
gyurmatorta Fri, 2019-04-19 19:32

Már másodjára sütöm ezt a finomságot és mindenkit bátorítanék, hogy nyugodtan próbálja ki. Szerintem akinek nem sikerült a tészta az csak azért lehet, mert túl vékonyra nyújtja, vagy túl sokáig süti. Mikor az ember gyúrja a tésztát, látszik, hogy gyönyörű rugalmas és nekem sütés után is. 20*30-as a tepsi hátoldala, ahol sütöm és így szép - nem túl vékony a tészta, amint a széle már barnulni kezd én kiveszem és így a tészta omlós és finom, akár már egyből fogyaszthatnám, annyira puha.

Rita1971
TraRita / Rita1971 Mon, 2019-04-22 18:38

Örülök a sikerednek gyurmatorma! nekem is minden alkalommal sikerül, nagyon szeretjük.

ayreon
ayreon Mon, 2018-10-22 11:36

Sajnos borzasztó lett, sütés után teljesen szétesett, kezelhetetlen a tésztája, kuka lett az egész. Nem tudom ajánlani senkinek :( Gratula akinek sikerül, én nem frusztrálom magam vele többet.

Rita1971
TraRita / Rita1971 Mon, 2018-10-22 18:13

Sajnálom, hogy így vélekedsz, nagyon finom sütemény. Valamit nagyon elronthattál.

ayreon
ayreon Tue, 2018-10-23 09:04

Ma reggel mégegyszer megpróbáltuk a kislányommal, ugyanaz az eredmény, a tészta darabokra szakad, ha kisütöd széttörik azonnal és mehet a kukába. Sajnos ez a recept nem stimmel, vagy a tepsiméret, vagy az arányok, de ez így nem jó, sorry.

ayreon
ayreon Tue, 2018-10-23 09:21

Igen, valuszinu valamit elrontottam... az evokanal tejfol es a rugalmas teszta nekem sajnos nem tul exakt. De ha 2-szer sikerült elrontanom pár száz sütivel a hátam mögött szerintem azért a receptben is lehet némi hiba. De mostmár nem próbálom megfejteni, ez a recept kuka, mint a süti. :)

libaláb
libaláb Fri, 2018-05-25 21:33

Az egyik legfinomabb süti, amit valaha készítettem, és az nagy szó, mert folyton sütök, még a stresszt is úgy vezetem le, hogy magamra zárom a konyhaajtót, és alkotok valami finomságot, a család már nem is lepődik meg rajta, ha késő este, vagy kora reggel friss pékáru, édesség, pogácsa, vagy akármi várja őket :) De ez akkor is dobogós lett, szóval köszönöm a receptet.

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sat, 2018-05-26 19:42

Kedves llbaláb!

Örülök, hogy tetszik a recept, ízlik a süti! Magam is így gondolom, hogy dobogós helyen van :) Szintén zenész vagyok :D Magam is sütök, ha kell, ha nem. Megnyugtat, feltölt :)
Üdv: Rita

friza
friza Sun, 2016-01-31 23:39

Mennyi idő alatt puhul meg? A recept szerint úgy tűnik erre várni kell.

Rita1971
TraRita / Rita1971 Mon, 2016-02-01 07:45

Este szoktam elkészíteni, így reggelre ehető. Általában az ilyen süteményeknél, ami lapokból áll várni kell.

friza
friza Mon, 2016-03-21 23:47

Köszönöm! Hűtőbe kicsit nehézkes lenne betuszkolni. Emiatt kértem pontosítást. Gondolom elég ha hideg helyre teszem mint más egyéb hasonló sütinél.

Rita1971
TraRita / Rita1971 Fri, 2016-01-29 17:37

Itt is csak azt tudom írni, hogy attól függ a szeletek mennyisége, hogy mekkorára vágod fel :)

Delil
Delil Sat, 2015-12-19 08:00

Nagymamám nagy kedvence, nagyon finom süti , som lekvárral az igazi, próbáljátok ki, az édes krém es a savanykás lekvár nagyon jól kiegészítik egymást , most szereztem egy kis házi som lekvárt es elkészítem .

muci61
muci61 Sun, 2015-11-15 20:14

Kedves Rita! Ma készítettem el ezt a csodálatos süteményt, tökéletes lett és nagyon finom!Gondoltam marad belőle holnapra is, hát tévedtem! :)
Üdvözlettel: Hajni

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2015-07-21 02:30

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.07.20. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2015-06-23 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.06.22. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

majorné66
majorné66 Sun, 2015-04-19 09:35

Kedves Rita!
Csak gratulálni tudok ehez az Isteni sutihez. Nalunk is nagy sikere volt húsvétkor. Egyszerű, gyors és nem utolsó szempont olcsó. Köszi!

flava
flava Fri, 2015-04-03 17:54

Lehet a zsir es margarin helyett vajat hasznalni ? Es ha igen mennyi vaj kell? Itt nemlehet zsirt kapni es epp elfogyott amit en csinaltam , margarint meg nemhasznalok.
koszi :)

lilibe
lilibe Sun, 2015-06-21 20:15

a tésztába ha vajat teszel, 5 dkg-al kell több mint a zsírból. A krémbe ugyan annyi elég, mint a margarin(egyébként azt én sem használok) Ez a süti nekem más néven van meg, sokszor sütöm.

flava
flava Wed, 2016-01-13 17:15

Most latom hogy te valaszoltal ! Koszi :) Vegre talaltam egy helyet ahonnan lehet jo zsirt rendelni de meg nemjott meg . Jo tudni mennyi vaj kell bele !

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2015-03-26 03:56

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.03.25. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2015-03-25 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.03.24. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

TRózsa
TRózsa Thu, 2015-03-12 14:44

Már többször elkészítettem. Nagyon finom, egyszerű sütemény, bármilyen alkalomra megállja a helyét.

christy01
christy01 Sun, 2015-02-22 17:33

Kedves TraRita!
Isteni finom a sütemény, a recept tökéletes, könnyű elkészíteni. A családomnak is nagyon ízlett, pillanatok alatt elfogyott :) !

Köszönöm!

orsimorsi
orsimorsi Thu, 2014-05-15 10:01

Kedves Rita!

Érdekelne,hogy mennyi a pihentetési idő? Mennyi idő alatt puhul meg? Elég neki egy éjszaka? Válaszodat előre is köszönöm

csurika
csurika / csurika Wed, 2014-01-29 19:36

Úgy 2hete találtam rá erre a receptre a facebokon,-azóta másodjára is meg kellett sütnöm! Nagyon nagy sikere van nálunk,isteni finom,mutatós és nem utolsósorban még olcsó is!(Kinyomtatva,beragasztva az én kis szakácskönyvecskémbe ,-tehát a kedvencek közt van)
Nagyon köszönöm,hogy megosztottad ezt a finomságot!

1818
finomliszt 50 dkg
sertészsír 15 dkg
porcukor 10 dkg
sütőpor 1 csomag
tojássárgája 2 db
tejföl 5 ek
tej 2.5 dl
finomliszt 4 evőkanál
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
margarin 25 dkg
cukor 20 dkg
sárgabaracklekvár 8 ek