Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mimóza szelet

Mimóza szelet
Mimóza szelet
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (93)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik ovisom kínált ezzel a finom, üdítő süteménnyel. Az ő anyukája sütötte. Na, mondanom sem kell, két hétig üldöztem az anyukát, mire megszereztem a receptet. :D Mozgósítva volt az egész óvoda. :D:D Na az utolsó nap, mielőtt eljöttünk nyári szünetre, meglett a recept, másnap már sütöttem is. :)  Gyorsan elkészíthető, üde süti!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból tejföllel rugalmas tésztát gyúrunk, majd 4 lapot sütünk (tepsi méretűeket), de nem kell színesnek lennie a tésztának! 
  2. A tejben elkeverjük a lisztet, és sűrű péppé főzzük
  3. A margarint a porcukorral habosra keverjük, beletesszük a citrom reszelt héját és a levét.
  4. A kihűlt főzött krémmel összekeverjük a margarinos krémet, és megtöltjük a lapokat a következőképpen:
  5. Első lapot megkenjük lekvárral, rá a második lap. Erre jön a citromos krém, majd a harmadik lap és megint lekvár, végezetül a negyedik lap.
  6. Hűtőbe tesszük, és ha megpuhult a tészta, szeleteljük, porcukrozzuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x35 cm
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 45
össznézettség: 205 395
elküldve: 84
receptkönyvben: 2 239
elkészítve: 152/181
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

emeletes süti, tejfölös lekváros szelet, krémes nyári édesség

Hozzászólások (93)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

villers
villers Mon, 2019-04-22 11:50

Megsütöttem húsvétra, és bár a családnak ízlett, én biztos nem sütöm újra, legalábbis nem ebben a formában. Ha még egyszer terítékre kerül, akkor nem lesz benne a margarinos krém, hanem valami vaníliás pudingos, mert szerintem rettentően kiérezni belőle a margarint, és nagyon zsíros. A tésztával semmi baj nem volt, pedig én 30 x 35-ös méretre nyújtottam, így rettentően vékonyra kellett csinálni. Nálam egy lap 6 percig sült. Másnapra finomra megpuhult a tészta. Tehát mindenki csinálja meg, aki szereti az igazi vidéki, már-már lakodalmas sütiket, akit nem zavar a margarin íze. Akit viszont igen, az szerintem cserélje le valami másra, vagy használjon belőle kevesebbet valami pudingossal, vagy túróval lazítva :)

Rita1971
TraRita / Rita1971 Mon, 2019-04-22 18:42

Sajnálom, hogy neked nem ízlett! Ha pudingos krémmel vagy túróval váltod ki, akkor az már nem ez a süti. Amit én használok margarint az egy szuper krémmargarin :)

villers
villers Tue, 2019-04-23 10:33

Ez is szuper krémmargarin volt, de amúgy egyáltalán nem baj, ha nekem nem ízlik, hisz én nem is eszem belőle se a cukor, se a liszt miatt, a krémet is csak megkóstoltam. Ennek ellenére olyan seperc alatt elfogyott, és a családnak határozottan ízlett. A fiam és a férjem szerint isteni, és őket nem zavarja a margarin határozott íze. Lehet engem is csak azért, mert nem vagyok hozzászokva az ilyen krémes finomságokhoz :)

gyurmatorta
gyurmatorta Fri, 2019-04-19 19:32

Már másodjára sütöm ezt a finomságot és mindenkit bátorítanék, hogy nyugodtan próbálja ki. Szerintem akinek nem sikerült a tészta az csak azért lehet, mert túl vékonyra nyújtja, vagy túl sokáig süti. Mikor az ember gyúrja a tésztát, látszik, hogy gyönyörű rugalmas és nekem sütés után is. 20*30-as a tepsi hátoldala, ahol sütöm és így szép - nem túl vékony a tészta, amint a széle már barnulni kezd én kiveszem és így a tészta omlós és finom, akár már egyből fogyaszthatnám, annyira puha.

Rita1971
TraRita / Rita1971 Mon, 2019-04-22 18:38

Örülök a sikerednek gyurmatorma! nekem is minden alkalommal sikerül, nagyon szeretjük.

ayreon
ayreon Mon, 2018-10-22 11:36

Sajnos borzasztó lett, sütés után teljesen szétesett, kezelhetetlen a tésztája, kuka lett az egész. Nem tudom ajánlani senkinek :( Gratula akinek sikerül, én nem frusztrálom magam vele többet.

Rita1971
TraRita / Rita1971 Mon, 2018-10-22 18:13

Sajnálom, hogy így vélekedsz, nagyon finom sütemény. Valamit nagyon elronthattál.

ayreon
ayreon Tue, 2018-10-23 09:04

Ma reggel mégegyszer megpróbáltuk a kislányommal, ugyanaz az eredmény, a tészta darabokra szakad, ha kisütöd széttörik azonnal és mehet a kukába. Sajnos ez a recept nem stimmel, vagy a tepsiméret, vagy az arányok, de ez így nem jó, sorry.

ayreon
ayreon Tue, 2018-10-23 09:21

Igen, valuszinu valamit elrontottam... az evokanal tejfol es a rugalmas teszta nekem sajnos nem tul exakt. De ha 2-szer sikerült elrontanom pár száz sütivel a hátam mögött szerintem azért a receptben is lehet némi hiba. De mostmár nem próbálom megfejteni, ez a recept kuka, mint a süti. :)

libaláb
libaláb Fri, 2018-05-25 21:33

Az egyik legfinomabb süti, amit valaha készítettem, és az nagy szó, mert folyton sütök, még a stresszt is úgy vezetem le, hogy magamra zárom a konyhaajtót, és alkotok valami finomságot, a család már nem is lepődik meg rajta, ha késő este, vagy kora reggel friss pékáru, édesség, pogácsa, vagy akármi várja őket :) De ez akkor is dobogós lett, szóval köszönöm a receptet.

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sat, 2018-05-26 19:42

Kedves llbaláb!

Örülök, hogy tetszik a recept, ízlik a süti! Magam is így gondolom, hogy dobogós helyen van :) Szintén zenész vagyok :D Magam is sütök, ha kell, ha nem. Megnyugtat, feltölt :)
Üdv: Rita

friza
friza Sun, 2016-01-31 23:39

Mennyi idő alatt puhul meg? A recept szerint úgy tűnik erre várni kell.

Rita1971
TraRita / Rita1971 Mon, 2016-02-01 07:45

Este szoktam elkészíteni, így reggelre ehető. Általában az ilyen süteményeknél, ami lapokból áll várni kell.

friza
friza Mon, 2016-03-21 23:47

Köszönöm! Hűtőbe kicsit nehézkes lenne betuszkolni. Emiatt kértem pontosítást. Gondolom elég ha hideg helyre teszem mint más egyéb hasonló sütinél.

Rita1971
TraRita / Rita1971 Fri, 2016-01-29 17:37

Itt is csak azt tudom írni, hogy attól függ a szeletek mennyisége, hogy mekkorára vágod fel :)

Delil
Delil Sat, 2015-12-19 08:00

Nagymamám nagy kedvence, nagyon finom süti , som lekvárral az igazi, próbáljátok ki, az édes krém es a savanykás lekvár nagyon jól kiegészítik egymást , most szereztem egy kis házi som lekvárt es elkészítem .

muci61
muci61 Sun, 2015-11-15 20:14

Kedves Rita! Ma készítettem el ezt a csodálatos süteményt, tökéletes lett és nagyon finom!Gondoltam marad belőle holnapra is, hát tévedtem! :)
Üdvözlettel: Hajni

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2015-07-21 02:30

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.07.20. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2015-06-23 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.06.22. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

majorné66
majorné66 Sun, 2015-04-19 09:35

Kedves Rita!
Csak gratulálni tudok ehez az Isteni sutihez. Nalunk is nagy sikere volt húsvétkor. Egyszerű, gyors és nem utolsó szempont olcsó. Köszi!

flava
flava Fri, 2015-04-03 17:54

Lehet a zsir es margarin helyett vajat hasznalni ? Es ha igen mennyi vaj kell? Itt nemlehet zsirt kapni es epp elfogyott amit en csinaltam , margarint meg nemhasznalok.
koszi :)

lilibe
lilibe Sun, 2015-06-21 20:15

a tésztába ha vajat teszel, 5 dkg-al kell több mint a zsírból. A krémbe ugyan annyi elég, mint a margarin(egyébként azt én sem használok) Ez a süti nekem más néven van meg, sokszor sütöm.

flava
flava Wed, 2016-01-13 17:15

Most latom hogy te valaszoltal ! Koszi :) Vegre talaltam egy helyet ahonnan lehet jo zsirt rendelni de meg nemjott meg . Jo tudni mennyi vaj kell bele !

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2015-03-26 03:56

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.03.25. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2015-03-25 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.03.24. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

TRózsa
TRózsa Thu, 2015-03-12 14:44

Már többször elkészítettem. Nagyon finom, egyszerű sütemény, bármilyen alkalomra megállja a helyét.

christy01
christy01 Sun, 2015-02-22 17:33

Kedves TraRita!
Isteni finom a sütemény, a recept tökéletes, könnyű elkészíteni. A családomnak is nagyon ízlett, pillanatok alatt elfogyott :) !

Köszönöm!

orsimorsi
orsimorsi Thu, 2014-05-15 10:01

Kedves Rita!

Érdekelne,hogy mennyi a pihentetési idő? Mennyi idő alatt puhul meg? Elég neki egy éjszaka? Válaszodat előre is köszönöm

csurika
csurika / csurika Wed, 2014-01-29 19:36

Úgy 2hete találtam rá erre a receptre a facebokon,-azóta másodjára is meg kellett sütnöm! Nagyon nagy sikere van nálunk,isteni finom,mutatós és nem utolsósorban még olcsó is!(Kinyomtatva,beragasztva az én kis szakácskönyvecskémbe ,-tehát a kedvencek közt van)
Nagyon köszönöm,hogy megosztottad ezt a finomságot!

kaccat
kaccat Tue, 2013-10-01 13:17

Szia, a hétvégén elkészítettem ezt a sütit, a családban nagy sikere lett.
Számomra a krém kicsit túl tömény lett, de ez lehet a margarin hibája is, legközelebb több lisztes részt főzök hozzá, és keresek olyan citromot aminek le merem reszelni a héját :-D (vajon, ha nem írják rá, hogy nem használható, akkor azt jelenti, hogy használható? a szárított citromhéj azért nem olyan mint a friss)
A recept tökéletesen le van írva, és működik is, ezek csak személyes tapasztalatok és ízlésbeli különbségek amiket leírtam, mindenkinek bátran ajánlom!

1818
finomliszt 50 dkg
sertészsír 15 dkg
porcukor 10 dkg
sütőpor 1 csomag
tojássárgája 2 db
tejföl 5 ek
tej 2.5 dl
finomliszt 4 evőkanál
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
margarin 25 dkg
cukor 20 dkg
sárgabaracklekvár 8 ek