r
Nosalty Logó

Flódni - hamisítatlan karácsonyi édesség

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Flódni - hamisítatlan karácsonyi édesség
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

diótöltelék

máktöltelék

Összesen 1778 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

diótöltelék

máktöltelék

Összesen 8897 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

diótöltelék

máktöltelék

Összesen 366 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    98 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1871.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    718 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    704 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.6 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    94 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    538 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 1778 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.9 g

Zsír

  • Összesen
    489.9 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    157 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    232 g
  • Koleszterin
    937 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9355.8 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    287 mg
  • Kálcium
    3591 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    1174 mg
  • Foszfor
    3520 mg
  • Nátrium
    686 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    973.1 g
  • Cukor
    437 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    470.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2845 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    289 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    647 micro
  • Kolin:
    925 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2688 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1872 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1301 micro
Összesen 8897 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 366 Kcal

Hozzávalók

tészta

diótöltelék

máktöltelék

Elkészítés

tészta

  1. Egy tálba szitáljuk a lisztet, közepébe ütjük a tojásokat, majd a margarinnal, cukorral, borral és az 1 evőkanál szilvalekvárral jól összedolgozzuk. Majd 4 részre osztjuk. 15 percig hagyjuk pihenni.
  2. A darált diót összekeverjük a többi hozzávalóval. Jól elkeverjük.
  3. A darált mákot összekeverjük minden hozzávalóval. Alaposan elkeverjük.
  4. Az első tésztát enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, vajazott, lisztezett tepsibe helyezzük, megkenjük szilvalekvárral. A második lapot is kinyújtjuk, és rákenjük a diós tölteléket. Jön a harmadik lap, amit nyújtás után mákos töltelékkel kenünk meg. Erre jön a fedőlap, amit tojássárgájával átkenünk.
  5. 180-190 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb. 40 perc alatt. Kihűlve felvágjuk. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x23
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2086
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 13.

Ajánló

Én rozé bort használtam hozzá, és tökéletes lett vele!!!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Igazi kalóriabomba!! A flódni, amit mindenki zsidó édességként tart számon, a régi magyar, német és cseh zsidó szakácskönyvekben meg sem jelenik, csupán a XIX–XX. század fordulóján bukkan fel, s akkor is csak Magyarországon. Lapos és vékony süteményt jelent..

Hozzávalók

tészta

diótöltelék

máktöltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek