Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Micimackós marcipános csokitorta

Micimackós marcipános csokitorta
Micimackós marcipános csokitorta
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maga a torta recept valahonnan a netről van. Kicsi fiam 1 éves születésnapjára csináltam:) nagyon tetszett neki:)))) és nagyon ízlett is:) mint mindenkinek. A csokitortát azóta többször elkészítettem, más-más marcipán borítással, formával.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a krémet: a csokikat mikróban óvatosan megolvasztjuk, de éppen csak, nehogy megégjen, hozzáadjuk a tejszínt, rumaromát, a zselatint és robotgéppel alaposan összekeverjük. Pár órára hűtőbe tesszük.
  2. A piskótához a tojásfehérjét felverjük kemény habnak a sóval. A sárgájákat a cukorral fehéredésig keverjük. Óvatosan ráöntjük a fehérjehabra. A liszttel elkevert sütőport részletekben hozzáadjuk úgy, hogy a hab ne törjön össze. (Mivel én 28 cm-es formába sütöttem, ezért ezzel a mennyiséggel nem lett magas, úgyhogy mégegyszer megsütöttem:) de ez a mennyiség kb. egy 20 cm-es formához van.)
  3. A tortaformába sütőpapírt teszünk az aljába, és utána kapcsoljuk rá a peremét, és körbe vágjuk a kiálló papírt.
  4. Előmelegített sütőben 180 C-on addig sütjük, amíg egy kicsit feljön a torta, aztán 160 C-ra vesszük a sütőt. (Tűpróba.)
  5. Amikor megsült, rácsra borítjuk és hagyjuk kihűlni, aztán kivesszük a formából. (Ugye nem lett magas egyik torta sem, de kettévágtam, és mindkettőt megtöltöttem, plusz ahogy egymásba raktam, a közepét is megtöltöttem, így 3 réteg lett.)
  6. A meggybefőtthöz öntünk egy kis rumaromát, és aztán lecsöpögtetjük.
  7. Minden réteget megszórunk meggyel.
  8. Marcipánnal borítjuk.
     
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 920
elküldve: 3
receptkönyvben: 62
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

iza37

Mióta szakács: 2011.10.10.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

marcipános csokitorta, Micimackós csokitorta marcipánnal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evacili
evacili Wed, 2012-08-01 19:01

A marcipánt hogy nyújtod ki,- vízes deszkán, cukros deszkán? Különféle praktikákat olvastam. A tiéd nagyon szép.

iza37
iza37 / iza37 Mon, 2012-10-01 09:03

Bocsánat hogy csak most írok, én porcukrot szórok a konyha pultra és azon nyújtom, néha szórok egy nagyon picit a tetejére is, és a végén mikor megformáztam akkor száraz puha ronggyal letörlöm róla, de azt mondják a nagyok,hogy műanyag felületen jó nyújtani.
Köszönöm szépen!

kalloka
kalloka Wed, 2011-10-26 11:18

Szia Iza!
Szeretném, ha megírnád, hogy krémet miként is kell csinálni a fenti alapanyagokból?

iza37
iza37 / iza37 Wed, 2011-10-26 16:55

Kedves kalloka

bocsánat, ez tényleg kimaradt:)
a csokikat mikróba megolvasztom, de éppen hogy csak, nehogy megégjen, hozzárakom a tejszint, rumaromát, zselatint és robotgéppel alaposan összekeverem. Pár órára hűtőbe teszem.

627
tojás 6 db
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
cukor 6 ek
csokoládé 20 dkg
habtejszín 2 dl
meggybefőtt 350 g
rumaroma 25 ml
zselatinfix 1 csomag
marcipán 450 g