r
Nosalty Logó

Mézeskalácsok halloween-re

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TraRita
Mézeskalácsok halloween-re
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 1740 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 6956 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 339 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    891.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359 g
  • Cukor
    215 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 1740 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.3 g

Zsír

  • Összesen
    94.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    963 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3567.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    340 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1217 mg
  • Nátrium
    1455 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1435.9 g
  • Cukor
    860 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    225 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    782 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1013 micro
Összesen 6956 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 339 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A mézet langyosítjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
  2. Kinyútjuk a tésztát kb. fél centi vastagságúra, és kiszaggatjuk.
  3. Papírral bélelt tepsibe rakjuk, és megsütjük.
  4. Hagyjuk jól kihűlni, ha lehetőség van rá, akkor egy napot hagyjuk állni.
  5. A mázhoz a fehérjét kikeverjük (nem habbá! ) a porcukorral, tetszés szerint színezzük.
  6. Ízlés szerint díszítjük a mézeseket. (Ha erőssebb masszát szeretnénk, ami a rajzoláshoz előnyösebb, akkor tegyünk bele több porcukrot.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15256
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 16.

Ajánló

Bármilyen alkalomra ajánlom! :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mézeskalácsok halloween-re
TraRita 118 recept

A mézeskalács, hm nem is tudom mit mondjak róla! Az egy nagy szerelmem :) Hosszú évekkel ezelőtt próbáltam meg először, gyermekeim nagy örömére. Szerették készíteni ők is, az advent elengedhetetlen része volt :) Aztán egyszer csak bátrabban sütögettem, többfelé kacsingattam, a lehetőségek határtalanná váltak :)  Imádom sütni, díszíteni és gyönyörködni azt meg pláne. Hogy másoknak is örömet szerzek vele, az is fontos! Az illata fenséges, belengi az egész lakást :) Bármilyen alkalomra készítem, legyen húsvét, karácsony, halloween, ballagás, szülinap, nyugdíjba vonulás, esküvő, stb.... Szóval nem tudok olyan helyzetet, hogy ne készítsek :) Csodálatosak!!!! Mindenkinek csak ajánlani tudom, bátran álljon neki, süsse, díszítse! Fantasztikus élmény!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Gyönyör?ek!! :))

TraRita

Köszönöm :)

Törölt felhasználó

Szia Mivel szaggattad ki ezeket a gyönyörü figurákat? Pont pénteken kerestem halloweenre sütiket. Ez bíztos közte lesz. Köszi a receptet. Üdv ariel76

TraRita

Szia ariel76! A tészta nagyon finom! A formákat a neten rendeltem, a kookta.hu l és a desszertmester.hu oldaláról.

Maffci

Nagyon ötletesek és aranyosak!:)

TraRita

Köszi :))

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon szépek lettek ezek a Halloween-i gyönyör?ségek:)) Mivel szaggattad a tésztáját? Hol lehet ilyen formát kapni? Köszi a receptet!!

TraRita

Szia kiscookta! Köszi szépen! A formákat a kookta.hu oldaláról és a desszertmester.hu oldaláról rendeltem. Szívesen a receptet! nagyon finom a tészta!

Törölt felhasználó

Köszönöm a gyors választ, már meg is rendeltem ?ket:)) Sajnos házikós és sepr?s nem volt:(( talán legközelebb...Mégegyszer köszönöm.

TraRita

Szívesen! :) Jó munkát!

Audrey

Nagyon szépek! :) Engem is érdekelne, hogy hol vettél ilyen jópofa szaggató formákat?

TraRita

Aaaudrey! Ezek a jópofa szaggatók a kookta.hu és a desszertmester.hu oldaláról valók, onnan rendeltem. Nekem is nagyon tetszenek, nem mindennapiak:)

Törölt felhasználó

Kedves TraRita! Jöv? hétvégén Haloween buliba vagyunk hivatalosak a férjemmel, és azt mondták, a beugró fejenként egy süt?tök mindenkinek, illetve nekem valami jó haloween-os süti! Rögtön ez a recept ugrott be! A kiszúrók zömét már beszereztem! Tudna mondani egy-két jó tanácsot a mézesek elkészítéséhez, hogy semmiképp se rontsam el? Pl. a színezéshez! van, ami a képen teljesen narancssárga (süt?tök), de van, aminek csak a széle... nem díszítettem még sosem mézeskalácsot, tudna segíteni pár hasznos tanáccsal? Illetve, hogy a porcukor a mázhoz mennyi legyen...kb... azt olvastam min. 50dkg! Illetve a díszítést mivel viszi fel a sütire? Ahány féle szín? (fehér, sötétbarna, nar.sárga) a süti, annyi féle mázat csinál hozzá? Mennyi ideig kell sütni? És hogy kell megvárni, míg kih?l? úgy értem, hogy be kell tenni forrón dobozba, vagy zacskóba, vagy csak úgy ahogy van szabadon megvárom, míg kih?l... Elnézést a sok kérdésért, de szeretném, ha hasonlóan szépek lennének, amiket csinálok! Ilyen szép úgyse lesz, ezeken látszik a profizmus :-) El?re is köszönöm!!

TraRita

Helló funfun! Szóval: - a sütik maguktól szépen kih?lnek, tedd rácsra ?ket - igen, a porcukorból sok kell, s?t van, hogy 50 dkg-nál is több ( ez függ a tojás nagyságától) - a mázat papírból készült zacskóba teszem végén kis lyukat vágok és úgy díszítek, de neylon zacs kóval is lehet - a különböz? szín? mázakat külön-külön keverem ki, meg van az alap a fehér, kis tálkákba teszek bel?le és úgy színezem - hogy mennyi ideig kell sütni? igazából nem szoktam nézni az órát, azt úgy is látod rajta. ez a sütés attól is függ, hogy mekkora darabokat szaggatsz. a kicsiket ne tedd össze a nagyokkal, mert azok elégnek, mire a nagy megsül. nem kell sötétre sütni, mert kemény és száraz lesz. legyen szép világosbarna, mint a képen :) Ha teljesen kész vagy vele akkor tedd dobozba! Remélem tudtam segíteni! :) Jó sütést és szórakozást! Üdv: Rita

Törölt felhasználó

Kedves Rita! Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Ha megvagyok vele, mindenképpen jelzem, hogy sikerült! még egy kérdésem lenne... a képen látható narancssárga süt?tökök tésztájában van az ételszínez?? Köszönöm!!

TraRita

A tésztában nincs ételfesték!

Törölt felhasználó

Kedves Rita! Nagyon odavagyok a sütijeidért,mindegyik egyt?l-egyig gyönyör? és gusztusos.Eddig,amiket megcsináltam,mind nagyon jó lett és sikert is arattam vele.Nem is volt kérdés,hogy a te mézeskalács receptedet fogom kipróbálni.Még soha nem sütöttem ilyet,de a gyerk?ceim nem hagynak békén,hogy idén karácsonyra süssünk mézeskalácsot,és ne úgy vegyük meg.Remélem sikerülni fog,már alig várom én is,hogy nekiálljunk.Igyekszem betartani az itt leírt tanácsaidat. Köszi a receptet,szép napot kívánok! Üdv.:petrezselyem

TraRita

Szia petrezselyem! :) Nagyon szépen köszönöm! süssétek csak meg ezt a mézes receptet! nem fogjátok megbánni :D Adok egy linket, itt megnézheted a többi munkámat is és láthatod a mézeskalácsokat, amiket készítettem, készítek. Csinálj egy próbasütést és meglátod, hogy sokat fogjátok készíteni ;) Szép estét, hetet! http://www.facebook.com/TraRitaSutodeje Rita

Törölt felhasználó

Kedves Rita! Köszönöm a linket,megnéztem,gyönyör?ek a munkáid,csak gratulálni tudok!Nagyon ügyes vagy!Mindenképpen beszámolok róla,hogy nekünk hogy sikerült! Szép napot! Üdv.:petrezselyem

Törölt felhasználó

Kedves TraRita! Nagyon szépen köszönöm a segítséget, mindent a leírás szerint csináltam, és isteni finom, puha mézeskalácsaim lettek!!! Végre! Ez lett az els? olyan mézeskalács, ami nem olyan lett, mint a beton!! A díszítés sajnos elmaradt, de nagyon jópofák lettek így is!! és nagy sikere volt a bulin!! mégegyszer köszönöm!!!

TraRita

Szia funfun! :) Örülök a sikerednek! Ez egy tökéletes mézeskalács recept! :D Szívesen a receptet! Üdv: Rita

vtbea

Kedves Rita! Miután az utóbbi id?ben megsütöttem a mézes tejszeletet, a holland szeletet, a karamell szeletet és a tejfölös sütit a receptjeid alapján, és mind isteni lett, nem is volt kérdés, hol keressek mézeskalács-receptet karácsonyra. A hozzászólásokat olvasgatva találtam meg a facebook oldalad linkjét, és csak ámultam. Már az itteni sütijeid alapján is fantasztikus "cukrásznak" gondoltalak, de az ott látott torták és mézeskalácsok felülmúlták minden várakozásomat. Szívb?l gratulálok! Én még csak most ismerkedem a krémes sütik világával, bonyolultnak, nehéznek és hosszadalmasnak gondoltam ?ket, így hozzá sem kezdtem az elkészítésükhöz. Az els? és eddig egyetlen mézeskalácsom pedig "sohamegnempuhuló" szikladarab lett, így maradtam a dagasztott tésztáknál, abban igazán otthon vagyok, számtalan saját kifli, zsemle, rágcsálnivaló receptem van, amiket az évek folyamán kísérleteztem ki. Most, hogy a 3. gyermekemmel vagyok gyeden, rávettem magam, hogy kipróbáljam a krémes sütik készítését is. Az oldalon azonnal a te képeiden akadt meg a szemem, hiszen a látvány önmagáért beszél. Nagy sikerem volt a receptjeiddel, sütijeiddel, amit ezúton szeretnék megköszönni. Még egyszer gratulálok! Ha nem veszed tolakodásnak, szívesen vennék egy isteni citromos szelet-receptet t?led, ha van. Szép napot, kellemes adventi készül?dést kívánok! Bea

TraRita

Szia Bea! Nagyon szépen köszönöm a sok dicséretet! :) Igazából nem vagyok cukrász, csak szeretek sütni :D Ez a mézeskalács recept tökéletes, mindig ezt mondom. Rengetegen megsütötték már és panasz nem volt. Örülök, hogy elkészíted az általam megosztott recepteket és ízlik is. Citromos süti a Mimóza szelet, másom nincs sajnos. De az nagyon finom! :) Neked is kellemes, szép adventi készül?dést! Minden jót kívánok! Rita

vtbea

Szia Rita! Mindenképpen kipróbálom a mézeskalácsot, terveim szerint holnap, és beszámolok az eredményr?l. Szeretnék a lányom osztályának és a nagyobbik fiam oviscsoportjának készíteni egy-egy adag Mikulásos-hóemberest szerdára, de el?tte azért teszek egy próbát. Rajzolni nem igazán tudok, remélem némi díszítésre így is képes leszek. Azt olvastam, hogy a habot hogyan színezed külön kis tálkákban, de azt nem tudom, hogyan kell magát a sütit pirosra festeni, ha pl. Mikulásról, vagy zöldre, ha feny?r?l van szó. Sosem használtam még ételfestéket. Megosztanád velem ezt a nagy titkot? :) A citromos sütire is sort kerítek, de el?ször a fiam kedvéért a Fekete rózsát kell megcsinálnom. A Mimóza név alapján sosem gondoltam volna, hogy citromosról van szó, ezért is kerülte el a figyelmem. :) Bea Azóta már voltam vásárolni a mézeshez, megnéztem az ételfestékeket, de nem tudtam dönteni, melyik lenne jó. Illetve azonnal kizártam, amire az volt írva, hogy kedvez?tlen hatással lehet a gyerekek figyelmére és teljesít?képességére. Akkor marad a fehér minta, ha mindnek ilyen hatása van. A másik fajta (nem tudom, kiírhatom-e a márkát), kb. 4-szer annyiba kerül, kis tubusokban van. Azon nem találtam az el?bbihez hasonló figyelmeztetést. Te milyet szoktál használni? A Szilvia csomagolópapírt keresve... nem néztek teljesen normálisnak, azt sem tudták, mir?l beszélek. :D

TraRita

Szia Bea! Én nem festem be a mézes tésztát, csak a cukormázat. A S?regi cukrászat webáruházában vásárolok, a Wilton pasztát veszem. A Dr. Oetkerre gondolsz? Én még olyat nem használtam, nem tudok mondani róla semmit. A Szilviához hasonló sem volt? Van hasonló amit Mollynak hívnak :) Jó szórakozást a mézeshez! :) remélem tetszeni fog Neked is :D Várom a beszámolód! Szép napot! Rita

vtbea

Szia Rita! Elkészült a remekm?. Még a díszítés is egész jó lett. Bátran merem csinálni Mikulásra az oviba és a suliba. Megnéztem a webáruházat, ahonnan vásárolsz. Hihetetlen, milyen remek dolgokat lehet kapni sütéshez, díszítéshez. Köszönöm. A papírt kifejezetten Szilvia háztartási csomagolóként kerestem, talán azért nem ajánlottak mást. De most már tudom, hogy a Molly is jó. Ma egyébként nejlon zacskóval díszítettem. A végére egész belejöttem, de eleinte: túl híg kence, kicsi a lyuk, nagy a lyuk, tojásfehérjés az egész konyha.... De nagyon élveztem. Köszönöm. Szép estét! Bea

TraRita

Szia Bea! :) Nagggyon ügyes vagy! :D Legközelebb még jobban fog menni, aztán még jobban és....... :D :D :D Örülök, hogy tetszett is, jól érezted magad a mézesezés alatt :) Szép hétvégét! Üdv: Rita

vtbea

Szia Rita! Ma elkészült újabb két adag mézeskalács, a díszítés holnap jön. Ehhez az általad ajánlott papírt nem kaptam, de a Lady háztartási zsírpapírt ajánlották helyette, remélem, beválik, egy próbát mindenesetre megér. Lenne még egy kérdésem: mivel ezek egy részét már karácsonyra készítettem a szüleimnek, anyósomnak, keresztanyámnak, tárolnom kell valahol, hogy puha maradjon - erre a célra jól zárható m?anyag doboz is megfelel vagy csak fém? Köszönöm. Bea

TraRita

Szia Bea! Teheted m?anyag dobozba is! Ha esetleg keményedne, akkor félbe vágott almát tegyél közé úgy, hogy az ne érintkezzen a tésztával. Üdv: Rita

vtbea

Szia Rita! Köszönöm a válaszod! Pedig valahol már olvastam ezt az almás megoldást t?led, de kiment a fejemb?l. Egyébként az a papír bevált, amit sikerült vennem. Láttam, hogy a mézen kívül a narancs is nagy kedvenced. Szoktál csinálni kandírozott narancshéjat? Én már november végét?l gy?jtöm a narancshéjat hozzá. Isteni finom. Bea

TraRita

Szia Bea! :) Örülök, hogy a papír jó választás volt :) Nagyon szeretem a narancsot. Igen, volt már, hogy készítettem, de nincs hozzá receptem, csak úgy összedobom. Ha van bevált recepted szívesen fogadom :D Üdv: Rita

vtbea

Szia Rita! Én a következ? recept alapján szoktam készíteni: Kandírozott narancshéj Vastagabb héjú narancsot választunk. A héját lehámozunk. Ezeket a gerezdeket bef?ttesüvegben, (én egy nagy m?anyag dobozba tettem) naponta 2-3x váltott hidegvízben, kb. 3 napig kiáztatjuk. Aztán vékony csíkokra felvágjuk (úgy 5-6 mm-esre), és s?r? cukorszirupban háromnegyed órát f?zzük. 4 nagy narancs héjához 6-7 dl vízhez kb. fél kiló cukor kell. Aztán sz?r?kanállal kiszedjük, és tálcán fél-egy napig szikkasztjuk, de volt, hogy két napra is szükség volt. Ezután csokit g?z felett felolvasztunk, és ezeket a narancshéj-csíkokat egyenként belemártjuk. Az egyik vége (ahol fogjuk) maradhat csoki nélkül, így nagyon mutatós lesz. A csokis csíkokat süt?papírral bélelt tálcára tesszük, és megvárjuk, míg megszilárdul a csokibevonat. Remélem, ízleni fog! Az óvodában és az iskolában nagyon örültek a mézeskalács mikulásoknak és csizmáknak. Délután már azt is tudni fogom, ízlett-e a gyerekeknek. Ma kipróbálom a narancsos rudakat. Az eredményr?l majd beszámolok. Bea

TraRita

Köszi szépen Bea! :)

vtbea

Nagyon szívesen! A mézeskalácsnak óriási sikere volt a suliban és a oviban is, minden óvónéni és tanárnéni receptet kért.

TraRita

Szívb?l örülök a sikerednek! :D Szép hétvégét!

vtbea

Köszönöm, viszont kívánom!

Törölt felhasználó

Kedves Rita! Próbasütést csináltunk múlt hétvégén a gyerekekkel,mert már nem hagytak békén,nem bírtak vele várni karácsonyig.Gondoltam,legalább gyakorlunk egy kicsit,hogy az ünnepekre minden oké legyen.Nagyon jók lettek,és képzeld el,én a díszítést dekor tollal csináltam,amit úgy vettem a Tescoba.Nagyon ötletesnek tartom,könny? vele díszíteni és még színes is.Elmondhatom,hogy els? alkalommal csináltam mézeskalácsot,és ahhoz képest nagyon jók lettek.Még egy kérdésem lenne.Te mivel szoktad kilyukasztani,ha dísznek szánod?És ugye azt sütés el?tt kell? Köszönöm! Üdv.:petrezselyem

TraRita

Szia petrezselyem! örülök, hogy ízlik a mézeskalács. Nagy kedvenc nálunk is :) nagyon egyszer? eljárással lyukasztom ki. Egy szívószállal :D :D :D És tökéletes lesz a lyuk, át lehet rajta f?zni vékonyabb szalagot is, nem csak cérnát. És igen, sütés el?tt készítem a lyukat. :) Üdv: Rita

Törölt felhasználó

Köszönöm!

Amaerilde

Szia! Karácsonyra szeretném megsütni a mézeskalácsodat. Azérrt a Te receptedre esett a választás, mert úgy gondoltam, hogy egy hozzád hasonló mézeskalács-mester receptjében nem csalódhatok :)) Viszont még sosem sütöttem sem mézeskalácsot, sem olyan süteményt amely zsírral készült. Így, bár lehet hülye kérdés, de azt kérdezném, hogy te milyen zsírt használsz? Sima sertészsírt? Azt írod, a díszítéshez nem habbá kevered a fehérjét, hanem csak kikeverni. Tehát jól elkevered kézi habver?vel. Kelll fehérednie vagy habosodnia kicsit vagy egyb?l bele kell szitálni a porcukrot és úgy keverni? Ha nejlon-zacskóba töltöm az jó? Vagy jobb a papír tölcsér? De az hogy marad egyben, celluxal? El?re is köszönöm a segítségedet és elnézést a sok kérdésért! Kata - Amaerilde

TraRita

Szia Amaerilde! Köszi szépen a bizalmat! :) Igen, sertészsírt használok! A fehérjéhez öntsd hozzá a porcukrot, majd kézi vagy gépi habver?vel (én azzal szoktam, kényelmesebb ;) kikeverem. Szép fényes, fehér legyen. Be is s?r?södik. Használhatsz neylon zacskót is, én a papír tölcsért szeretem jobban. Össze is ragaszthatod, ha Neked kényelmesebb. Üdv: Rita

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek