r
Nosalty Logó

Pihentetés nélküli mézeskalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pihentetés nélküli mézeskalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 1132 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 9053 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 390 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.7 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 1132 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    133.3 g

Zsír

  • Összesen
    314 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4770.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    393 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    406 mg
  • Foszfor
    1674 mg
  • Nátrium
    1906 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1453.2 g
  • Cukor
    676 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    350.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2691 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    288 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    596 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2536 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1849 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    930 micro
Összesen 9053 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 390 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a szódabikarbónával, a mézessütemény fűszerkeverékkel és a porcukorral összeforgatjuk. A margarinnal elmorzsoljuk, majd a mézzel és a tojásokkal összedolgozzuk. Akkor jó, ha közepesen kemény tészta lesz belőle.
  2. Ezután meglisztezett gyúrólapra borítjuk, 2-3 cipóra osztjuk. Az egyiket 3 milliméter vékonyságúra kinyújtjuk. 5-6 cm nagyságú, különböző formájú kiszúróval kiszaggatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük.
  4. A mézes formákat cukormázzal is díszíthetjük. Ehhez a tojásfehérjét félig felverjük, majd annyi porcukrot dolgozunk bele, hogy sűrűn folyós massza legyen (2 tojásfehérjéhez 25-30 dkg porcukor kell). Zsírpapírból hajtogatott habzsákba töltjük, és már „rajzolhatunk” is vele a figurákra.
  5. Lehet még díszíteni gőz felett felolvasztott csokoládébevonóval és cukorgyöngyökkel is. Vagy még sütés előtt a formákra lehet tenni diót, mandulát stb.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 112755
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 18.

Receptkategóriák

Egy naptárban találtam rá erre a klassz receptre: nagyon megtetszett, hogy nem kell pihentetni a tésztát napokat, valamint sütés után szinte rögtön puhák lesznek a figurák. Szóval egy nagyon jó recept !

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon finomra sikerült, ajánlom mindnekinek!!

Törölt felhasználó

Kedves Junkees! Köszönöm szépen a visszajelzésedet:-)! Örülök, hogy meg vagy vele elégedve! Békés, boldog karácsonyt kívánok! Anita

Csinka

Szia! Én ma, az az csütörtökön (igaz egy kicsit kés?n) szeretném ezt megsütni, akkor szombatra megpuhul? Válaszodat el?re is köszönöm.

Törölt felhasználó

Szia Csinka! Ha nem puhulna, akkor ajánlom, hogy a mézeskalácsok mellé egy hámozott almát tegyél a héjával együtt, ami segíteni fogja a puhulását (1-2 nap alatt finomra megpuhul). De azért ne feledd kivenni az almát és a héját, mert könnyen megpenészedik :-)! Ezt kés?bb is meg lehet ismételni, ha száradni kezdene. Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok! Anita

Csinka

Köszönöm szépen a gyors válaszodat. Békés, Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánok Neked, Nektek!

Animani67

Sziasztok!Csak szeretném megköszönni a receptet:)Elkészítettük a lányommal karácsonyra és valami isteni lett.Csodásan megpuhult ,az íze meg egyszer?en mesés.Az egész család el volt ragadtatva t?le,úgyhogy jöv?re ismét megsütjük:)Mégegyszer köszi!

Törölt felhasználó

Köszönönöm szépen kedves Animani:-)! Nagy örömmel tölt el, hogy a receptemmel ilyen sikered volt, tényleg nagyon jól esik a visszajelzésed! További kellemes ünnepeket kívánok az egész családnak! Anita

Törölt felhasználó

Csúcsszuper lett!!!!! Picit lazítottam a tésztán némi kefírrel (mert kevesebb mézet tettem bele) és isteni lett!!! Köszönöm a remek receptet!!

Törölt felhasználó

Szívesen :-)! Örülök, hogy tetszik, nálam már 3. éve ez alapján készül a mézeskalács! Üdv: Anita

Törölt felhasználó

Szívesen :-)! Örülök, hogy tetszik, nálam már 3. éve ez alapján készül a mézeskalács! Üdv: Anita

Törölt felhasználó

na, pont ez kell iden nekem! hetvegen megsutom. koszonom szepen elore is a receptet, biztos szupi lesz!

Törölt felhasználó

Remélem, hogy ízleni fog, és meg leszel vele elégedve! Az idén már brutális mennyiségben készítettem (f?z?sikolában 6 kg lisztb?l, meg az iskolai adventi vásárra 1 kg-ból), sokan kóstolták, és senki nem panaszkodott rá. Jó munkát kívánok! Anita

missdr

Tavaly karácsonykor sütöttem ilyet, és nagyon fincsi lett.Idén is szeretnék, de csak fele annyit, mert más sütivel is próbálkoznék. Fele mennyiségnél egy vagy két tojást tegyek bele? Válaszodat és a receptet is köszönöm! :)

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon szívesen! Örülök, hogy ízlett! Szerintem próbáld meg egy nagyobb tojással ("L" méret?vel), esetleg egy kevés tejet adj hozzá, ha túl keménynek találnád a tésztát. Kérlek, majd számolj be a tapasztalataidról, mert biztosan másokat is érdekelne a fél adagos megoldás. Köszönöm szépen! Üdv: Anita

Törölt felhasználó

Szia! Ebb?l az adagból kb hány darab lesz?

Törölt felhasználó

Szia! Kb. 100-120 darab, de persze attól is függ, mekkora kiszúróval készíted. Én vegyesen szoktam nagyobbakkal, kisebbekkel. Amikor az idén adventi naptárakat készítettem gyerk?cökkel egy f?z?sikolában, akkor 4 * 24 darab biztos hogy kijött 1 kg lisztb?l, és még pluszban kb. 8-10 db, A formák 8 cm-esek lehettek. Üdv: Anita

Törölt felhasználó

Szia Nekem is erre a mézesre esett a választás.Lányommal és fiammal sütöm meg, fél adagnyit mert több süti is lesz...Remélem nekünk is ilyen jó lesz mint mindenkinek... :-) Csak én is a tojással vagyok bajban.De majd valahogy megoldjuk... :-) Zsu

Törölt felhasználó

Kedves Zsu! Köszönöm, hogy ezt választottad! Ha még én is sütök az idén, akkor fél adaggal, és leírom a tapasztalatokat, ha addig valaki nem jelez. Én egy tojást tennék bele, és ha még kell hozzá, akkor egy kis tejet. Jó sütögetést és kellemes ünnepeket kívánok! Anita

szimisüti

Vékonyra nyújtva, 10 perc alatt aranybarnára sültek, és hihetetlen jó az ízük (reszeltem bele némi narancshéjat) :) kicsit nyúlós volt a tészta az elején, sok lisztet felvett gyúráskor, de köszönöm a receptet! Megleptem vele az itthoniakat :) Szimi

Törölt felhasználó

Kedves Szimi! Köszönöm szépen a visszajelzésedet! Igen, kicsit lágy a tészta, de nem kell megijedni. Én olyan sok lisztet nem szoktam hozzátenni a gyúráskor, inkább amikor nyújtom, akkor figyelek, hogy legyen alatta liszt, ne ragadjanak le a figurák. Tavaly és az idén narancsos mézzel sütöttem, azzal is fokozva a karácsonyi hatást, a narancshéj is jó ötlet! Kellemes ünnepeket kívánok! Anita

Törölt felhasználó

Nekem az el?készület sem 15 perc, inkább mindennel együtt vagy 45 és a sütés sem 10 perc hiszen nagy adag, az egész családnak, rokonnak elég lesz :). Na de jó lett még ha 2 órámat is vette igénybe:). Kösz a receptet!.

Törölt felhasználó

Kedves Deklon! Szívesen, örülök, hogy ezt választottad! A tészta begyúrása nem vesz sok id?t igénybe, úgy gondolom (bár én már pár adagot csináltam az utóbbi években). A sütési id?t persze egy tepsinyi adagra adtam meg, arra vonatkozik a kb. 10 perc (ami süt? függvényében akár lehet 8 perc is), szerintem a többi szakács is így szokta :-). De igazad van abban, hogy ez nem egy gyors kevert süti, ami pikk-pakk megvan. Kellemes ünnepeket kívánok az egész családnak! Anita

Sylvi

Szia! Nagyon megtetszett a recept, tegnap este el is készítettük édesanyámmal, de nekünk kemény lett, egy éjszaka után is kemény még mindig. Mennyi id? a "szinte rögtön"? :) Elrontottunk valamit, vagy adjunk neki még több id?t?

Törölt felhasználó

Esetleg a sütési id?vel volt gond, nem sütöttétek túl? Ha kicsit tovább bent marad, akkor hajlamos keményebb lenni. Amikor kisülnek, még forrón puhák, amikor kih?lnek, kicsit keményebbek, mint minden mézes tészta. De ennek tényleg nem kell napokat pihennie. Betettétek m?anyag dobozba? Üdv: Anita

Ross

Szia Anita! Köszi a receptet! A tegnap délutáni/esti projektünk ez volt a párommal és hál'istennek nagyon jól sikerült. Egy jó tanács azoknak akik el szeretnék készíteni...ne hagyjátok túl sokáig sülni,mert akkor kemény lesz.

Törölt felhasználó

Szia Ross! Köszönöm szépen én is! Igen, azt egy picivel lejjebb már én is írtam, hogy nem szabad sokáig sütni. De ez mindegyik mézes tésztára igaz. A sütési id?t mindenkinek a saját süt?jével kell kitapasztalni, mert mindegyik más és más, hiába adok meg sütési id?t, az viszonylagos. Kellemes karácsonyi ünnepket kívánok! Anita

Cicamica

Szia! Én is elkészítettem és nagyon finom lett a gyermekemnek nagyon ízlik és lehet hogy ez lesz a család kedvence igaz én egy kicsit más aránnyal csináltam 500g porcukorral és 500g vajjal 1,3kg liszttel és 3db tojással,2csomag mézeskalács porral de nagyon finom lett!

Törölt felhasználó

Szia Alida! Köszönöm szépen a visszajelzésedet! Nagyon örülök, hogy ízlik a gyerk?cöknek! Kellemes ünnepeket kívánok az egész családnak! Anita

Törölt felhasználó

Sziasztok. Csak azt szeretném megkérdezni mert most akarok nekiállni, hogy akkor ennek kell pihentetés vagy nem ha id?ben kiveszem a süt?b?l?? Tehát napok kérdése mire lehet enni?

Cicamica

Nem kell pihentetni csak ki szeded a süt?b?l és a tepsib?l és már fogyasztható is nálam a gyerekek imádták! Bár milyen alkalomból elkészítheted! Én majd Valentin napra is megcsinálom a fiamnak a névnapjára mert ?t hívják Valentin -Nak! Még ajándéknak is jó a suliba a tanároknak és a diákoknak egyaránt. Desszertként, vagy akár tea mellé is jó! Vagy útravalónak is egy kiránduláshoz!

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen a válaszodat :)

Törölt felhasználó

Kedves Alida! Köszönöm szépen, hogy válaszoltál!

Törölt felhasználó

Szia Kriszti! Már megkaptad a választ (köszönöm szépen a kisegítést Alidának!) ugyan, de azért meger?sítem. A tészta begyúrása után sem kell pihentetni, sem a kisütés után, azonnal fogyasztható. Boldog karácsonyt kívánok! Anita

Törölt felhasználó

Köszönet a receptért! Mindenkinek nagyon ízlett! Ezentúl csak ezt a receptet fogom használni és ajánlani mindenkinek.

Törölt felhasználó

Óóóóóó, nagyon örülök! És köszönöm szépen! Üdv: Anita

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek