Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézeskalács likőr

Mézeskalács likőr
Mézeskalács likőr
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebből is karácsonyi ajándék lesz. :)

Eredetileg vodkával akartam csinálni (semleges íze miatt), de anyum javaslatára whiskeyt vettem. Szerinte a whiskey füstös íze jobban passzol ehhez a fűszerezéshez. Meg kell valljam, igaza volt, az eredmény isteni! Nekem kissé a marcipánra emlékeztet az íze, de eredetileg mézeskalács ízűnek indult, úgyhogy maradt ez az elnevezés. :)

hozzávalók / 4 adag

A whiskey-s alaphoz

A likőrhöz

ajánlat

Tökéletes hideg téli estéken egy baráti beszélgetés mellé. Főleg hölgy vendégeinket fogjuk elvarázsolni ezzel a likőrrel, a férfiak egy szimpla dupla whiskeynek jobban örülnének valószínűleg. Szép üvegben, felcímkézve, üdvözlőkártyával ajándék is lehet. (Rám is vár még a díszítés.)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy, kb. 5 literes befőttes üvegbe beleöntjük a whiskeyt, a mézet és a fűszereket. A megmosott narancs levét kifacsarjuk, és a héjával együtt azt is hozzáadjuk a whiskeyhez.
  2. Ezt az egyveleget 2-3 hétig állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Naponta megrázogatjuk, hogy a méz felolvadjon.
  3. A vízből és a cukorból szirupot főzünk, amihez hozzáadjuk a kakaóport és a sót.
  4. A tojássárgáját kb. 2 dl tejszínben elkeverjük, és hozzáadjuk a tűzről levett kakaós cukorsziruphoz. Ehhez hozzáadjuk a többi tejszínt is.
  5. Amikor a tejszín kihűlt, a leszűrt whiskeyt hozzáadjuk. Újra átszűrve, fél literes üvegekbe töltjük.
  6. 4 db 5 dl-es üveg telt meg ezzel a mennyiséggel.
  • költség: 3800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 67
össznézettség: 32 731
elküldve: 14
receptkönyvben: 344
elkészítve: 15/22
Facebookon megjelent: 1

szakács

Ánizsliget

Mióta szakács: 2012.11.17.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi receptek, karácsonyi gasztroajándék, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: italok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat Karácsonyi Receptverseny
szezon: tél
diéta: gluténmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

likőr, téli likőr, mézeskalács ízű tejszínes likőr, fűszeres likőr

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

djkat
djkat Wed, 2013-11-20 10:01

Szia, most készítettem el az alkoholos részét. Kérdésem: pelenkával vagy az üveg tetejével takarjam be, tehát kapjon levegőt, amíg összeérik? Vagy elég akkor, amikor megkeverem, és a tetőt tegyem rá? Köszönöm előre is

AndiMelinda
AndiMelinda Wed, 2013-08-21 15:57

Bocsi de akkor készítem el a szirupot meg a többi dolgot miután összeért a wiskey,a méz,és a narancs vagy mindent egyszerre érlelek?Nem egyértelmű

jazminostea
jazminostea Wed, 2014-12-24 07:28

A szoveg ertelmezese alapjan nagy valoszinuseggel a wiskey-s cucc erlelese utan csinalod meg a likort. Amugy szerintem egyertelmu.

1645
whiskey 7 dl
méz 30 dkg
fahéj 7.5 g
szegfűszeg 5 g
gyömbér 1 kk
narancslé 1 narancsból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert
habtejszín 10 dl
tojássárgája 2 db
cukrozatlan kakaópor 2 ek
1 csipet
cukor 20 dkg
víz 2 dl