Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Adventi puncs

Adventi puncs
Adventi puncs
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Így karácsony környékén mindig marad egy csomó tojássárgája csupaszon. Ilyenkor vagy fánk készül, vagy valami ehhez hasonló. :-)
Itt nálunk, Frankfurtban, a karácsonyi piacon vagy éttermekben gyakran találkozhatunk vele. Igazi karácsonyi hangulatot varázsol.

A megmaradt tojásfehérjéből az Angyaltorta is elkészíthető.


hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Èlettani hatása: erösen savasít!
Fogyasztása csak lúgosító étellel együtt javasolt.
Erről bővebb tudnivalókat itt olvashatsz.

 


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat vízfürdő felett egy tálban a cukorral habosra keverjük. Legyünk óvatosak, ne legyen túl forró a víz, épp csak gyöngyözzön. Dolgozzunk kézi robotgéppel.
  2. Pár perc után, amikor már szépen krémesedik, adjunk hozzá apránként egy kis vörösbort, amíg kicsit le nem hűl.
  3. Ekkor öntsük át az egészet egy olyan edénybe, amiben összefőzhetjük az egészet. Adjuk hozzá az összes vörösbort, narancslevet, rumot és a fűszereket.
  4. Főzzük 4-5 percig lassú tűzön, óvatosan. Közben folyamatosan keverjük a robotgéppel.
  5. Kész. Szedjük poharakba, és fogyasszuk mosolyogva. :-)
  6. Akik erősebben szeretik érezni a fűszereket, főzzék fel előtte a vörösbort forralt bornak, majd ezután adják a tojásos keverékhez.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 139 525
elküldve: 14
receptkönyvben: 1 433
elkészítve: 36/54
Facebookon megjelent: -

szakács

Gasztrobloggerférj

Mióta szakács: 2010.10.04.
7 recept

receptjellemzők

elkészítési idő: 5-15 perc
kategória: italok
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
konyha: német
adag: 6 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tojássárgájával dúsított puncs, német puncs, tojásos puncs

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Réka001
Réka001 / Réka001 Sat, 2012-12-08 11:13

Az lenne a kérdésem, hogy ha kimarad a csillagánizs, az nagy veszteség:)?? Illetve milyen narancslé kell bele? 100%-os?

csillaglány
csillaglány Fri, 2011-12-16 11:40

Tudja vki h mennyi ideig áll el? Lehet előre készíteni pár nappal, vagy az már ront a minőségén? Köszi csl

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2011-12-16 19:31

Csak frissen lehet fogyasztani, tárolni, vagy pár nappal előbb elkészíteni pláne nem ajánlatos!
Szép ünnepeket! :-)

mislenbaba
mislenbaba / mislenbaba Wed, 2011-12-14 21:27

Kedves gasztro bloggerferjnek a felesége!; -) karácsonykor elkeszitem! már csak a narancslé kell. Boldog Karácsonyt! Icu.

szabo.marta
szabo.marta Sun, 2011-01-16 14:44

hát 1750 ft-ért alkoholos bort sem vennék, nemhogy alkohol-menteset, bár nem vagyok boros, főleg nem alkoholos....DE....ha kellő ideig forralok egy alkoholos italt, abból nem párolog el az alkohol....és marad az íz????....csak abból indulok ki, hogy a hagymalevesembe is leszek fehérbort, meg a pörköltbe vöröset....olykor, és a gyerekek is ették....vagy ez nagy tételben nem működik? ....merthogy a gyerekeim mélyen fel lesznek háborodva, ha nem ihatnak majd Ők is a puncsból.... mondjuk én szívesen forralgatnék bort inkább....csak biztosnak kell lennem abban, hogy az alkoholt ki tudom 100%-ban űzni.

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2011-01-16 15:01

Kedves Márta!
Ha elég ideig forralja a bort, az alkohol elvileg teljesen elpárolog belőle. Ehhez nem kell sok idő, 10-15 perc elég hozzá.
Javaslatom az lenne, hogy mielőtt a tojásokhoz önti, forralja fel a fűszerekkel, így utána már nem kell sokat főzni a puncsot - ami a magának puncsnak sem tesz túl jót.
Üdvözlettel: Eszter

Zugi
Zugi / Zugi Sat, 2010-12-25 16:20

Szia!
Megcsináltam, és isteni fonom lett! Nagyon meglepődtem, mert a tojások miatt kicsit szkeptikus voltam, de abszolút jó lett, az az igazi sűrű, krémes:) Pozitív csalódódtam hála égnek, ezért többször is csinálok majd! Köszi a receptet!

Monita000: én csillagánizst nem találtam mert ki voltak fosztva a boltok, és az utolcsó két puncsos fűszerkeveréket kaptam le a bolt polcáról. Ehhez a mennyiséghez 2 zacsi kell. Bevállt nekem így is!:) Csak ügyesen!;)

Zugi
Zugi / Zugi Sat, 2010-12-25 16:20

Szia!
Megcsináltam, és isteni fonom lett! Nagyon meglepődtem, mert a tojások miatt kicsit szkeptikus voltam, de abszolút jó lett, az az igazi sűrű, krémes:) Pozitív csalódódtam hála égnek, ezért többször is csinálok majd! Köszi a receptet!

Monita000: én csillagánizst nem találtam mert ki voltak fosztva a boltok, és az utolcsó két puncsos fűszerkeveréket kaptam le a bolt polcáról. Ehhez a mennyiséghez 2 zacsi kell. Bevállt nekem így is!:) Csak ügyesen!;)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-12-25 15:08

Hello!

Csillagánizs nélküll is jó?Esetleg mivel lehetne helyettesiteni, ha nincs?

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2010-12-25 16:57

Szia Monita!
Ki is hagyhatod, vagy megoldhatod úgy, ahogy Zugi írta.
Szép ünnepeket!
Eszter

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-12-14 16:02

A vörös bort mivel lehet helyettesíteni? Nálunk senki sem iszik alkoholt. A rumot aromával lehet?

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-12-14 16:37

Kedves Zsuzszska mama!
Huh, jó a kérdés, még sosem csináltuk vörösbor nélkül... :-)
A rumot lehet aromával helyettesíteni, nekem most hirtelen ízben az áfonyalé, vagy valamilyen vörös bogyós gyümölcslé ugrik be.
Én azzal próbálnám meg.
Ha esetleg elkészíti, legyen olyan kedves, írja meg nekünk, hogy ízlett!
Köszönöm és jó készülődést kívánok az ünnepekre!
Eszter

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-12-03 00:15

ildessz: nagyon szépen köszi a választ! valami ilyesmire gondoltam én is, aztán majd mikor készítem megoldom valahogy :) én is karácsony tájt szeretnék majd összehozni egy jó adaggal! remélem finom lesz nekem is:)

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Fri, 2010-12-03 00:23

Igen kedves Evey, jól mondja Ildessz, ez a gőz felett, a lényeg, hogy a vízbe ne érjen bele a fémtál. A legjobbakat: Mrs Smith

ildessz
ildessz Thu, 2010-12-02 20:02

evey: épp most lettem kész vele. Én úgy csináltam, hogy egy edénybe tettem oda vizet melegedni és felé tettem egy fém edényt, amibe beletettem a tojás sárgáit. Szerintem ez jelenti a vízfürdő felett... de ha nem, akkor is nagyon finom lett:) Bár meglepődtem, hoyg ennyire habzik de az íze kiváló.... Karácsonyi ajándéknak kiváló lesz. Természetesen másik főzettel...

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-12-01 23:15

sziasztok! nekem volna egy kérdésem: mit jelent az, hogy vízfürdő felett? a többit értem, csak ugye ezt is tudnom kell majd mikor elkészítem a puncsot :) köszönöm előre is!
evey

Boribon
Boribon / Boribon Sat, 2010-11-06 05:30

Hat ez mennyei!! Nem volt narancslevem, ezert extra fahejat es egy picike tejszint tettem bele.

486
vörösbor 1 l
narancslé 1 l
cukor 250 g
tojássárgája 8 db
rum 0.5 dl
fahéj 1 tk
szegfűszeg 1 teáskanál
csillagánizs 0.5 db