Adventi puncs
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Gasztrobloggerférj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
167g vörösbor142 kcal
-
167g narancslé78 kcal
-
42g cukor161 kcal
-
27g tojássárgája86 kcal
-
8g rum19 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
Összesen
486
kcal
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1000g vörösbor850 kcal
-
1000g narancslé470 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
160g tojássárgája515 kcal
-
50g rum116 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
Összesen
2919
kcal
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
40.7g vörösbor35 kcal
-
40.7g narancslé19 kcal
-
10.2g cukor39 kcal
-
6.5g tojássárgája21 kcal
-
2g rum5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
Összesen
119
kcal
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 289 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 319.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.3 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 309.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 239 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 255 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 493 micro
Összesen
486
kcal
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 32.9 g
Zsír
-
Összesen 44 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1736 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1915.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 389 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 228 mg
-
Foszfor 1027 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 391.9 g
-
Cukor 344 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 1859.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 700 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 301 mg
-
D vitamin: 349 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 484 micro
-
Kolin: 1431 mg
-
Retinol - A vitamin: 594 micro
-
α-karotin 111 micro
-
β-karotin 441 micro
-
β-crypt 1533 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2960 micro
Összesen
2919
kcal
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 77.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 75.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 62 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 120 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
-
1 l narancslé
-
250 g cukor
-
8 db tojássárgája
-
1 tk fahéj
-
1 teáskanál szegfűszeg
-
0.5 db csillagánizs
Elkészítés
- A tojássárgákat vízfürdő felett egy tálban a cukorral habosra keverjük. Legyünk óvatosak, ne legyen túl forró a víz, épp csak gyöngyözzön. Dolgozzunk kézi robotgéppel.
- Pár perc után, amikor már szépen krémesedik, adjunk hozzá apránként egy kis vörösbort, amíg kicsit le nem hűl.
- Ekkor öntsük át az egészet egy olyan edénybe, amiben összefőzhetjük az egészet. Adjuk hozzá az összes vörösbort, narancslevet, rumot és a fűszereket.
- Főzzük 4-5 percig lassú tűzön, óvatosan. Közben folyamatosan keverjük a robotgéppel.
- Kész. Szedjük poharakba, és fogyasszuk mosolyogva. :-)
- Akik erősebben szeretik érezni a fűszereket, főzzék fel előtte a vörösbort forralt bornak, majd ezután adják a tojásos keverékhez.
- Receptkönyvben: 756
- Tegnapi nézettség: 343
- 7 napos nézettség: 821
- Össznézettség: 149895
- Feltöltés dátuma: 2009. december 06.
Ajánló
Èlettani hatása: erösen savasít! Fogyasztása csak lúgosító étellel együtt javasolt. Erről bővebb tudnivalókat itt olvashatsz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Gasztrobloggerférj
7 recept
Így karácsony környékén mindig marad egy csomó tojássárgája csupaszon. Ilyenkor vagy fánk készül, vagy valami ehhez hasonló. :-) Itt nálunk, Frankfurtban, a karácsonyi piacon vagy éttermekben gyakran találkozhatunk vele. Igazi karácsonyi hangulatot varázsol. A megmaradt tojásfehérjéből az Angyaltorta is elkészíthető.