r
Nosalty Logó

Húsvéti mézes tojások

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Húsvéti mézes tojások
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 764 kcal
  • 5% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 9168 kcal
  • 5% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 382 kcal
  • 5% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 764 kcal
  • 5% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    122.3 g

Zsír

  • Összesen
    232.9 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3068.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    399 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1629 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1680.4 g
  • Cukor
    913 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2352 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    803 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2217 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1595 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1055 micro
Összesen 9168 kcal
  • 5% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 382 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A mézet a kristálycukorral és a fűszerekkel felforraljuk, belekeverjük a margarint, és hagyjuk langyosra hűlni.
  2. Összegyúrjuk a liszttel és sütőporral, végül hozzágyúrjuk a tojássárgáját.
  3. Pihentessük hűtőben, akár mélyhűtőbe is tehető.
  4. Kinyújtjuk a tésztát lisztezett deszkán, és tojás formákat szaggatunk (nekem volt hozzá sablonom, és azt csak körbe kellett vágni), akár tojással megkenhetjük hogy fényes legyen, és 180 fokos sütőben gyorsan kisütjük.
  5. Ha kihűlt, cukormázzal vonjuk be: 1 tojásfehérjét felverünk, és hozzáöntünk irreálisan sok porcukrot. Min. 20 dkg fog kelleni hozzá, de a tojás méretétől függően ez lehet akár sokkal több is. Pár csepp citromlevet is adjunk hozzá, hogy szép fényes legyen. Verjük tovább együtt a fehérjével. Addig adagoljuk, amíg úgy ítéljük, hogy az állaga már valóban kenhető, alaktartó, jó. Akár várhatunk is 10 percet, hogy kicsit sűrűsödjön a máz. A piros alaphoz ételfestékkel megszínezzük a mázat.
  6. Amelyiknek piros alapot szeretnénk, megkenjük a piros mázzal, és száradásig várunk vele.
  7. Ezután jöhet a minta: a fehér mázat vagy nyomózsákba töltve szabad kézzel mintázzuk, vagy a sablonokon spatulával áthúzva megmintázzuk a tojásokat. Fontos, hogy a sablont jól nyomjuk rá a felületre, és hogy a cukormáz nagyon sűrű legyen, különben befolyik a sablon alá.
  8. Megvárjuk, hogy megszáradjon a máz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9488
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 17.

Ajánló

Ha tetszenek ezek a minták, a sablonokat a neten lehet megvásárolni hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy nagyon jól bevált mézeskalács recept. Sok mézet igényel, viszont-éppen emiatt nagyon sokáig puha marad. A húsvéti asztalra ilyen mintás tojásokat ajánlok, de akár dekorációként is felhasználható barkára aggatva.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!