r
Nosalty Logó

Mézes szelet Virlomi konyhájából

Virlomi
Mézes szelet Virlomi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Tészta elkészítése

Krém elkészítése

Összeállítás

993
Kalória
12.4g
Fehérje
152.6g
Szénhidrát
37.6g
Zsír
31g
Víz
72g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
93.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta elkészítése

Krém elkészítése

Összeállítás

Összesen 993 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta elkészítése

Krém elkészítése

Összeállítás

Összesen 4963 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta elkészítése

Krém elkészítése

Összeállítás

Összesen 285 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    152.6 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 993 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.2 g

Zsír

  • Összesen
    188 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2256.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    818 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    763.2 g
  • Cukor
    466 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    155.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1793 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    542 micro
Összesen 4963 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    8.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 285 kcal

Elkészítés

Tészta elkészítése

  1. A liszt kivételével mindent egy nagy fémtálba teszünk, és 5 percig forró víz felett keverjük.
  2. Ha levettük, hozzáöntjük a lisztet, és összekeverjük vele. A tészta nem lesz kemény állagú.
  3. Ha hagytuk picit hűlni, 3 felé vesszük. (Ha a kezünkbe vesszük, és megpróbáljuk megformázni liszt segítségével gombóc alakúra, lassan elmászhat a kezünkből, ettől sem kell megijedni.)
  4. A kiválasztott tepsi hátát jól meglisztezzük, és kinyújtjuk rajta nyújtófával. Kézzel is könnyen igazítható a sarkoknál.
  5. 180°C-ra felmelegített sütőbe tesszük. Nagyon hamar megsülnek a lapok, ezért ne hagyjuk magára sütés közben.
  6. Amikor kivesszük a lapokat, késsel nyúljunk alájuk, és úgy szedjük fel a tepsiről. Sima felületre tegyünk.

Krém elkészítése

  1. A tejbe beleöntjük a pudingport és a lisztet (+ a vaníliaaromát, ha rendelkezésünkre áll).
  2. Feltesszük főni, sűrűsödésig keverjük, majd levesszük a tűzről. Kevergessük gyakran, hogy ne bőrösödjön meg.
  3. Kikeverjük a porcukrot a margarinnal, és ehhez adjuk hozzá a kihűlt pudingkeveréket.

Összeállítás

  1. A kihűlt lapokat megtöltjük a krémmel. A tetejére nem kell semmi szerintem, mivel azzal már túl sok lenne.
  2. Fóliával letakarjuk, és hagyjuk megpuhulni. Ez kb. fél nap.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Gyerekkoromban az utcában élő idős néni mindig hozott nekünk süteményt, többek között ezt is. Édesanyám elkérte a receptet, de soha nem csinálta meg. Az idős néni évekkel ezelőtt meghalt, így azóta is az Ő receptje alapján csinálom ezt a finomságot. Én általában mindig kétszeres adagot csinálok, úgy jó vastag lesz a tészta, és kb. másfélszeres krémmel dolgozok.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...