Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-naracsos csirkemell

Mézes-naracsos csirkemell
Mézes-naracsos csirkemell
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Életem első önálló főétel-készítésére vállalkoztam. Anyukám csirkemellet vett nekem alapanyagnak, s mivel nagyon szeretem a mézes dolgokat, gondoltam, kínai mézes-bundás csirkét készítek. Főzés előtt viszont rábukkantam a narancsos-mézes csirke receptjére. Meggyőzött.:)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét megtisztítjuk, majd csíkokra vágjuk.
  2. A csíkokat kevés forró olajon megpirítjuk, majd megfordítjuk.
  3. Egy kiskanálnyi mézzel megkenjük a pirult oldalát, majd fordítás után őrölt köménymagot, újabb fordítás után őrölt borsot hintünk rá (addig ugráltatjuk, amíg mindkét oldala egyenletesen bepirul; közben mézzel tovább festegetjük).
  4. A két narancs levével felöntjük, és gyenge lángol hagyjuk állni min. 20 percig.
  5. Ezután leöntjük róla a főzőlevet, majd 1-1 kanál mézzel, borssal pirítgatjuk, amíg enyhén ropogós réteget nem kap.
  6. Kivesszük a husikat, és rizzsel, salátával tálaljuk. Dekornak pl. szezámmaggal megszórhatjuk.  A melléfolyt karamellizálódott mézet érdemes felkanalazni és rákenni, isteni finom!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 730
elküldve: 2
receptkönyvben: 178
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Kate

Mióta szakács: 2011.11.16.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkefalatok mézes-narancsos pácban, mézes csirke narancsosan

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

543
csirkemell filé 50 dkg
narancs 2 db
méz 4 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
szezámmag 1 ek