r
Nosalty Logó

Mézes krémes Habcsók Mézitől

NS
Mézes krémes Habcsók Mézitől
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

673
Kalória
8.4g
Fehérje
92.1g
Szénhidrátok
30.1g
Zsír
16.9g
Víz
16.3g
Koleszterin
2.7g
Rost
48.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 673 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 8073 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 342 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 673 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.4 g

Zsír

  • Összesen
    360.8 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    154 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6399.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    1832 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    2415 mg
  • Nátrium
    1409 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1105.6 g
  • Cukor
    578 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    202.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2866 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    335 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2689 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    2126 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    420 micro
Összesen 8073 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    8.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 342 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Vegyünk elő egy kis lábast, s öntsünk kétféle cukrot a tojáshoz, és keverjük el olvasztott margarinnal. Keverjünk hozzá még mézet, egy kis mézeskalács fűszerkeveréket, egy kis tejet, és melegítsük egy kicsit, miközben habverővel kevergetjük, majd öntsük egy tálba.
  2. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és keverjük a tésztához.
  3. Gyúrjunk belőle 4 kis labdát.
  4. Nyújtsuk ki őket egyenként, belisztezett sütőpapíron, sütőlap méretűre, és süssük ki őket 10-12 perc alatt laponként 150 fokon.
  5. Közben melegítsünk fél liter tejet, adjunk hozzá 5 ek lisztet, és két csomag vanillin cukrot, és habverővel kevergessük a főzőlapon, amíg krém nem lesz belőle.
  6. Olvasszuk meg kissé a margarint, hogy kenhető legyen, adjunk hozzá porcukrot, és verjük habosra.
  7. Ha kihűlt a tejes krém, akkor keverjük össze a margarinos krémmel.
  8. Ha kisültek a sütilapok, akkor az egyik tetejére kenjük rá a krém felét egyenletesen, majd helyezzünk rá egy másik lapot.
  9. Ezt kenjük meg lekvárral, majd fedjük be a harmadik lappal.
  10. Ezt kenjük meg a krém másik felével, és fedjük be a negyedik lappal.
  11. Olvasszunk fel 2 tábla csokit, adjunk hozzá egy pici olajat (fél kiskanál), keverjük meg és kenjük be a süti tetejét.
  12. Tegyük be a hűtőbe 1-2 napra puhulni. (Ha hamarabb szeretnénk fogyasztani, akkor a sütilapokat kenjük be langyos cukros tejjel.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 8 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy bevált recept. :) Mi 1,5 nappal később fogyasztottuk sütés után, akkora szépen megpuhult. Az illata pedig mesés! Adag: Körülbelül 3 nagy tálca telik meg vele felvágva. Még több kép az elkészítés menetéről itt:

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...