Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes krémes Edittől

Mézes krémes Edittől
Mézes krémes Edittől
73 perc / előkészület: 15 perc főzés: 8 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám receptje volt, gyermekkoromban sokszor sütötte. Én most először.

hozzávalók / 10 adag

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban a lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, és elmorzsoljuk a zsírral.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, a langyos mézet, a tojást és a tejfölt. Könnyen gyúrható, nyújtható tésztát gyúrunk belőle. 4 cipóra osztjuk, és 22×39 cm-es zsírozott tepsi hátoldalán egyenként világosra sütjük 180 fokon.
  3. A tojássárgákat a cukrokkal, liszttel, tejjel simára keverjük, és sűrűre felfőzzük. A kihűlt krémet a vajjal habosra keverjük, és a lapokat megtöltjük vele.
  4. A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, és a süteményre kenjük. A tálcán lévő süteményt egy kicsit megrázogatjuk, így egyenletes lesz a bevonat a sütemény tetején.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22×39 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 8 874
elküldve: 0
receptkönyvben: 82
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
293 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

mézes zserbó, krémes mézes, darakrémes mézes sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Berry May
Berry May Sun, 2014-08-17 15:42

Szia! A zsírt lehet helyettesíteni margarinnal vagy olajjal? Ha igen, milyen mennyiséggel?

801
finomliszt 50 dkg
porcukor 16 dkg
szódabikarbóna 1 kávéskanál
méz 4 ek
tejföl 4 ek
tojás 2 db
mangalica zsír 7 dkg
vaj 25 dkg
cukor 20 dkg
tojássárgája 4 db
finomliszt 6 csapott ek
tej 6 dl
vaníliás cukor 2 csomag
étcsokoládé 15 dkg
napraforgó olaj 1 ek