r
Nosalty Logó

Mézes krémes 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Edit
Mézes krémes 4.
adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 696 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 8360 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 326 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.9 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 696 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.9 g

Zsír

  • Összesen
    381.6 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    169 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    1139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3979 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    322 mg
  • Kálcium
    990 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    1195 mg
  • Nátrium
    1260 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1102.3 g
  • Cukor
    580 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2431 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    348 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    949 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2297 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1578 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1266 micro
Összesen 8360 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 326 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a mézet felolvasztjuk, és hagyjuk hűlni.
  2. A lisztet összekeverjük a porcukorral, szódabikarbónával, majd a zsírt elmorzsoljuk benne.
  3. Kis fészket csinálunk, a tojást, tejet, és a kihűlt mézet a közepébe tesszük, és puha tésztát gyúrunk belőle.
  4. 4 részre osztjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk és zsírozott tepsi hátulján előmelegített sütőben, 190 fokon mind a 4 lapot kisütjük egymás után.
  5. A lapokat akkorára nyújtsuk ki, mint amekkora a tepsi hátulja. Ha nagyobbra sikerül, akkor vágjuk le a szélét sütés előtt, mert akkor könnyebb lesz lecsúsztatni a tepsi hátuljáról a megsült tésztát. (Késsel alá szoktam nyúlni, és szépen lecsúszik a tepsiről.)
  6. A krémhez a tojássárgáját a porcukorral, vaníliás cukorral és a liszttel csomómentesre keverjük.
  7. A tejet feltesszük melegedni, belekeverjük a tojásos masszánkat, és sűrű pudingot főzünk belőle. Hagyjuk hűlni.
  8. A margarint és a porcukrot habosra keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  9. Amikor a pudingunk kihűlt, először a vajas krémmel jól összekeverjük, majd a habot óvatosan belekeverjük.
  10. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat.
  11. Egy éjszakát áll és másnap megpuhul a krémtől a tészta, és lehet tetszőlegesen szeletelni és fogyasztani
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x34
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 45
  • 7 napos nézettség: 252
  • Össznézettség: 229391
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 06.

Ajánló

Szeletelés után porcukorral meghintve tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Minden karácsonykor ezt a süteményt készítem. Nagynéném receptje (aki 88 éves). Évek óta december 23 -án mindig eljön hozzánk, és együtt megsütjük ezt a sütit. Másnap, 24-én  csak enni kell. :-)

Hozzászólások

Edit

:))

Edit

Mi van ma itt ? A technika megviccel minket :))

bokine

Szia Drága Editkém! A technika nagy úr, túl gyorsan került fel a recepted??? Egyébként meg kívánok nagyon boldog új évet Neked és Családodnak. A mézesed pedig mentve, mert nagyon guszta és ki kell próbálnom ezzel a zsíros tésztával. Hamarosan fent lesz az enyém is (remélem, már feltöltöttem). Köszi. Erika

Edit

Az iwiw -en szerettem volna megosztani és másik mézes képe jelent meg a képen . Át állítotam az én képemre , de most amikor megint megakartam osztani ismét az a kép jelent meg / Mézes krémes 2 /

Edit

Szia Drága Erika ! Én is hasonlókat kívánok neked. Próbáld ki mert nagyon finom.Puszi Edit

Törölt felhasználó

Ez nagyon guszta ! Nem fogok vele karácsonyig várni :)) Most megcsinálom:)) Köszi

nyamóka

Kedves Edit! Ezt a változatot eddig még nem ismertem, de nagyon tetszik nekem, az én stílusom, be is teszem az elkészítend?k közé. Amit idekészítettél a tányérra, most símán be tudnám falni! :-) Nagyon Boldog Új Évet kívánok! :-) Puszi: Éva

Edit

Kedves Nyamóka ! Neked biztos ízleni fog. Ha megcsináltad majd írd meg , hogy, hogy tetszett.Különbem , Te melyik változatát ismered? Puszi Edit

nyamóka

Kedves Edit! Bevallom, én még sosem csináltam, nálunk ez anyukám reszortja, de már régóta tervezem, hogy nekiállok. ? vajjal készíti a tésztáját, a krém pedig egy vaníliás-citromos vajkrém, a tetején egyszer?en porcukorral. Ja, és ? 3 lapból készíti. Most majd meglepem a te változatoddal. :-) Majd megírom, hogy sikerült! :-) Puszi: Éva

Edit

Kedves Nyamóka !Majd rakd fel az Anyukád változatát légyszí. Érdekelne a dolog:))) Kíváncsi vagyok , hogy az enyém ízlik-e majd Neki . Puszi Edit

nyamóka

Rendben, majd felteszem! :-) Biztos vagyok benne, hogy neki is tetszeni fog ez a változat is, ismerem az ízlését! :-) Feltétlen visszajelzek majd, szerintem hétvégén meg is sütöm! Puszi: Éva

Éva-Anyóca

Kedves Edit!Azt hittem, hogy krémes sütit, legközelebb húsvétkor fogok sütni, mert ugye a karácsony,.....de ezt nem fogom kihagyni, nem hogy karácsonyig, de még húsvétig sem, valahogy még e hóban be kell iktatnom, mert annyira szép és annyira guszta, hogy el kell készítenem!:-))Köszi szépen.Szép estét!Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Sziasztok! Ha jól olvasom akkor a nyers tojáshabot kevered a krémbe és utána töltöd? Miért nem f?z?d bele a krémbe...mint a krémesnél? Lidi

Edit

Kedves Lidi ! Igen A pudingot el?ször a habosra kevert vajjal simára keverjük .Ezt lehet robotgéppel is csinálni. Majd a tojáshabot keverjük bele óvatosan , hogy ne törjön meg a hab. Ha belef?zöd a krémbe az nem ugyan az lesz. Pontosan a hab a lényeg. A háromféle krém összekeverése adja meg azt a finom könny? állagot és ízt ! Teljesen más íze van mint a krémesnek. Próbáld ki és akkor megérted a különbséget. Így nem lehet, az az én nem tudom elmagyarázni.:)))))Biztos van aki eltudná mondani a különbséget, de az nem én vagyok. Talán a habtól könnyebb , leveg?sebb lesz. Üdv Edit

Törölt felhasználó

Köszönöm a választ!Ki fogom próbálni! :=)

Edit

Kedves Lidi! Nagyon szívesen:)) Üdv Edit

Bató Edit

Szia Edit! Anyukám szokott ilyen isteni mézes krémest sütni, szerencsére nem csak karácsonykor, mert nagyon szeretjük. Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki. Szép napot! Üdv. Edit.

Edit

Kedves Bató Edit, kedves druszám ! Nálunk ez ünnepi süti , ezért karácsonykor , húsvétkor, egyes szülinapokon ezt sütöm. Na már most , a családom 6 " törzsgyökeres " :))) emberb?l, és annak " hozadékából " áll :))))))))). Úgy , hogy nálunk is többször elkészül egy évben .Szülinapra az egyik fiamnak a Mirindás szeletet szoktam sütni , mert ? azt szereti. Gondolom ez nálatok is így van:))))) Tényleg nagyon finom süti : Csodálkoztam is hogy ez a recept még nincs itt fent . Puszi Edit

Bató Edit

Szia Edit! Milyen jó, hogy ilyen szép nagy családunk van! :)))) (süti és egyéb szempontokból is) Várom a további receptjeidet, mert szeretem az ízvilágodat. Puszi, Edit.

Edit

Kedves Druszám ! Ebben is egyet értünk:)) 1 lány 3 fiú és 1 apa ! A nagy család az igazi. Azért a kicsi is jó:)) csak legyen:)) Puszi Edit

Törölt felhasználó

A habot g?z felett kell felverni, vagy csak simán megy bele a krémbe? Kérek egy kis segítséget! Kicsit tartok a nyersen felvert tojásfehérje habtól. Puszi Marika

Edit

Kedves Mária ! Nyersen kell felverni a habot és úgy megy bele. Télen azért nem kell annyira félni a habtól. Igaz én nyáron is szoktam csinálni szülinapra és még sosem volt bajunk t?le.27 éve sütöm , de még sosem volt baj vele Hideg helyre tedd míg áll utána meg olyan gyorsan elfogy , hogy nem fogsz attól tartani ,hogy megromlik Üdv Edit

Törölt felhasználó

Kedves Edit! Köszi , ki fogom próbálni! A félelem azért van , mert még szakácsként dolgozva n?i szeszélyt készítettünk menükajaként. Pedig azon sül a hab, mégis sokan lettek t?le szalmonellásak.Többek között én magam is.Azóta nem szívesen használom a nyers tojásfehérjét. attól nem félek, hogy nem fogy el, mert nálunk minden eltakarodik.Köszi a receptet. Puszi Marika

Kata58

Sziasztok! Tudom ez a komment két évvel ezel?tti, de én most találtam meg a receptet és én mindig szeretem elolvasni a hozzászólásokat! Nyáron én mindig szalmonella ellen kezelt tojást veszek, még ha az egy kicsit drágább is...Mi is kétszer voltunk szalmonellásak, senkinek sem kívánom azzal járó borzalmakat. Külön-külön ettünk más ételt a kisfiammal, aki akkor volt 4 és fél éves, korházba is kerültünk...akkor még nem lehetett ilyen tojást kapni..nem az itthoni kajától volt. És teljesen más id?pontban. De én is elkaptam és azóta nyáron csak ilyen tojás veszek amire rá van irva, hogy "Szalmonella ellen kezelve" ! Eltettem az elkészitend? sütemények közé..köszönöm a receptet, majd beszámolok a sikerr?l, hogy milyen lett!

Edit

Kedves Kata ! Valóban lehet már ilyen tojást kapni ! Akár télen is lehet használni , biztos ami biztos alapon:) Üdv Edit

nyamóka

Kedves Edit! Most készültem el a krémessel, a h?t?ben pihen, puhul, és várja a holnapot, hogy végre megkóstolhassuk. A tészta nagyon szép lett, a krémet már végigkóstolta a család, valami isteni lett!:-) Könny?, mint a pille, mégis van tartása, egyszóval nagyon szép lett a süti. Meg kell mondjam, szenvedünk, hogy csak holnap lehet megkezdeni! :-DD Holnap újra jelentkezem a szeletelés után! :-) Puszil: Éva

Edit

Kedves Éva sajnos tényleg várni kell vele mert kemény a tészta és ha felvágnád töredezne az egész, és az íze sem lenne olyan , mint amilyennek lenni kell. Azért szerintem éjfél elött megnézed hátha puha már és akkor nem kell várni holnapig:))) Azért ha elfogadsz egy tanácsot én nem raknám h?t?be csak hideg helyre. Puszi Edit

nyamóka

Csak most olvastam a válaszodat, de úgy látszik telepátia volt köztünk, mert két órája kitettem a sütit a kamrába. :-) Igazából nem akart beférni a h?t?be egy-két dolog, és a sütit költöztettem ki. :-D A család egy másik kedvenc sütije is ilyen lassan puhulós fajta, annál már trükközni is szoktam úgy, hogy letakarom nedves konyharuhával, és belehúzom egy nagyobb nylon zacsiba.Ez meggyorsítja a puhulást,és nem várunk vele egy napot, csak felet.:-) (Az is fenn van már egyébként, simi lepény a neve és nagyon szeretjük.) Holnap folyt. köv.! :-)) Puszi: Éva

nyamóka

Kedves Edit! Hát itt vagyok megint!:-)))) A család most ette degeszre magát a krémessel, nagyon-nagyon finom lett! Anyukám is azt mondta, hogy isteni, aminek nagyon örültem, mert egy kis el?zetesnek szántam a sütit a szülinapja el?tt, ami holnapután lesz. ? is, és a lánykám is sok puszit küldenek a receptért! :-) Most nagy sikerélményem van, mert mézeslapot most sütöttem el?ször, de ezután bátran nekiállok máskor is! Köszönjük a receptet, rendszeres lesz nálunk! Sok puszi: Éva

Edit

Kedves Nyamóka! Nagyon örülök , hogy ennyire ízlik a süteményem. Nálunk is nagy kedvenc a tágabb családban is . puszikat nagyon megköszönöm. Tudom , hogy olyan sablonos duma , de tényleg örülök, ha valakinek , ha másképp nem is, de ilyen formán örömöt tudok okozni. Anyukádnak pedig sok boldog szülinapot még, ilyen "el?zetes sütiset" kívánok:))))Puszi Edit

nyamóka

Nagyon aranyos vagy, köszönöm a jókívánságot, átadom!:-)))) Puszi: Éva

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek