r
Nosalty Logó

Mézes-kakaós holdak citromos glazúrral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Mézes-kakaós holdak citromos glazúrral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Glazúr

Összesen 635 kcal
  • 5% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Glazúr

Összesen 3177 kcal
  • 5% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Glazúr

Összesen 301 kcal
  • 5% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    828.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.8 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 635 kcal
  • 5% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4141.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    1188 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    1566 mg
  • Nátrium
    1194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    643.8 g
  • Cukor
    449 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 3177 kcal
  • 5% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

Tészta

Glazúr

Elkészítés

Tészta

  1. A cukrot, vajat, tojást, mézet habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, a sütőporral, és a folyékony masszához adjuk. A tejjel hígítjuk, majd alaposan kikeverjük.
  2. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, vagy sütőpapírral béleltbe és előmelegített sütőben 200 C-fokon megsütjük.
  3. Ha kihűlt, hold alakú szaggatóval kiszaggatjuk. A mázat a tetejére kenjük, és hagyjuk megszáradni. Utána fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!!

Glazúr

  1. Tegyük a tojásfehérjét egy tálba, és kezdjük el kissé felverni, majd fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot és a citromlevet.
  2. Kb. 10 percig keverjük habverővel, amíg a porcukor jól el nem olvad. A glazúr akkor lesz jó, ha lassan folyik le a habverő lapátjáról.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x23
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3181
  • Feltöltés dátuma: 2022. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez nem csak ünnepi sütemény, bármikor el lehet készíteni. Finom, puha tésztája lesz. A glazúr a tetején, pedig még fokozza az ízélményt..... :-)))

Hozzávalók

Tészta

Glazúr

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!