r
Nosalty Logó

Datolyás-mogyorós szelet

NS
Datolyás-mogyorós szelet
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A datolya előkészítéséhez

818
Kalória
13.4g
Fehérje
94.3g
Szénhidrát
47.4g
Zsír
61.5g
Víz
118.8g
Koleszterin
9.6g
Élelmi rost
62.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A datolya előkészítéséhez

Összesen 818 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A datolya előkészítéséhez

Összesen 6541 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A datolya előkészítéséhez

Összesen 358 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    574.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    94.3 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 818 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.1 g

Zsír

  • Összesen
    379.5 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    219 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    950 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4596.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    950 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    876 mg
  • Foszfor
    2128 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    754.5 g
  • Cukor
    500 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

Víz

  • Összesen
    491.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1695 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    66 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    573 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1626 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    847 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1318 micro
Összesen 6541 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 358 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint a mézzel és a tojások sárgájával habosra keverjük.
  2. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk a tejszínben, alaposan kikeverjük, és hozzáadjuk a vajas krémhez.
  3. Eldolgozzuk az élesztővel elkevert liszttel, fahéjjal, darált mogyoróval, majd beleforgatjuk a tojások felvert habját.
  4. A kimagozott, apróra vágott datolyát 5 dkg mézben, a citrom levével és reszelt héjával, a fahéjjal és a szegfűszeggel puhára pároljuk, majd a masszánkba keverjük.
  5. A massza felét kivajazott tepsibe simítjuk, belenyomkodjuk az egész mogyorókat, majd a massza másik felét is rásimítjuk.
  6. Előmelegített, közepesen meleg, 180 °C-os sütőben megsütjük. Tűptóba!
  7. Sütés után megvárjuk míg kihűl, majd felszeletelve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p

Egy éjszakára tegyük hűtőbe, másnapra összeérnek az ízek, és nagyon finom lesz.

Nosalty stories

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...